TH selamlar biz kıpraşmadan bekliyoruz.
TH selamlar biz kıpraşmadan bekliyoruz.
selam ustat
Oyle bir sey dedinki eyledin viranhepten umutsuzluga dondu olay
11 lira maliyetli biri :
11 - 6 Guncel Halkbank degeri = %45 TL bazli deger kaybetmis.
11 TL icin verilan mevduat faizi ile 13 TL yapiyor. Yani TL olarak birinin deger kaybetmemesi icin Mevduat oraninda hissenin 13 TL ye gelmesi lazim bugun hemen. Cunku bir ay sonra buna yuzde 1 daha eklemeli.
Yani hissenin 10 TL gelmesi icin 5/6 = %83 artmasi lazim.
hissenin Mevduat faizi ile ayni noktaya gelmesi icin 13-6 = 7 /6 = %111 artacak ki TL bazli bekleme maliyetide karsilasin. Bu arada sure ilerliyor ve her ay icin ortalama yuzde %1 daha ekle TL ye.
Dolar BAzli zarara bakalim :
11 TL O zamanki Dolar kuru 3.65 = 11/3.65 =3 $
simdi Dolar Bazli DeGERI = 6/6.65 = 0.9 $ (1 $ bile deil)
DOlar Bazli deger kaybi 3-0.9 = 2.1 2.1/3 = %70
Dolar BAzli Degerine gelmesi icin 3-0.9 = 2.1 artamsi lazim ki o da 0.9/2.1 = %233 artmasi lazim
Ortak de dostum. Cakma ustatlarla ugrasip duruyoruz, bir de kendim o kategoriye girmeyeyim
Reel Enflasyonun ulkede %70'lere ciktigini unutuyorsun hesaplamalarinda. Oyle ayda %1 tasima maliyeti olan sey degil. Ayrica faizler tahviller %25-30'larda.
Borsa statik degil. Atilla zamanindan simdiye cok sey degisti. Bunlar olasilik dahilindeydi zaten. Sure uzayinca ortamin bozulma ihtimali de artiyordu.
Sen euro dolar bozdurup girmissen seni paran pul oldu. Bu isin gercegi. Sadece bu hissede degil, son 1 sene hangi banka hissesine bulasmissan durumu bu. Hatta birkac sanayi hissesi dahilinde butun hisselerde de durum bu.
Ben zaten trade amacli maliyet dusurmek icin girdim. Devamli trade yapiyorum, 6.8'e indirdim maliyetimi. Sure cok fazla uzadigi icin olay bitti artik. Dolardan yedigim kazigi da duruyor kenarda.
Insanlar cok fazla yanlis yapiyorlar, carpik borsa stratejileri uyguluyorlar. Saglikli portfoy olusturmayip tek hisseye abaniyorlar. Borsadanin dili paradir. Para olan yerde de her turlu dolap vardir. Biz zamaninda yedik bu kaziklari, oyle dusmuyoruz tuzaga artik herseyin olasilik dahilinde oldugunu dusunerek.
Geri alim guzel ve olumlu.
Zarrab davasindan dolayi YP tahvil ihraci yapamadigi icin oteki bankalara gore daha da sansli doviz kurlarindan.
Buralardan satmak icin kimsenin maliyeti yok ayrica. Yani satan zarari yazip gidiyor,
Bunlar da olumlulari.
![]()
''Yazdıklarım tamamen hayal ürünüdür. Gerçeklerle ilgisi yoktur''
''Tek gerçek BeşiktAŞK''
Yer İmleri