Artan

112,20 10 14:03
577.500,00 10 13:55
26,92 9.97 14:03
165,40 9.97 14:02
20,98 9.96 14:03
Artan Hisseler

Azalan

32,96 -9.99 14:03
129,10 -9.97 14:03
36,00 -9.95 13:55
4,82 -9.91 14:03
323,25 -7.71 14:03
Azalan Hisseler

Ýþlem

6.258.205.309,00 14:03
4.903.813.493,55 14:03
4.864.726.219,35 14:03
4.742.909.467,93 14:03
4.611.195.991,10 14:03
Tüm Hisseler
Arama sonucu : 8190 madde; 1 - 8 arasý.

Konu: Dolarda Yükseliþ Kaçýnýlmaz

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
     Alýntý Originally Posted by rxpu Yazýyý Oku
    Bunu yapmalarý çok büyük bir risk. Zira sadece 3 ay önce piyasaya sadeleþme sözü verdiler. Daha 3 ay önce verdiði sözden dönen bir merkez bankasýný kimse dikkate almaz. O noktadan sonra yapacaðý faiz arttýrýmlarýnýn da verimi düþebilir.
    Piyasaya sadeleþme sözü verdiler ama 17.75 olan fonlama 22 ye kadar çýktý...Resmi artýþ hala yok....Swap ý baltaladýlar, VOIP de dolar shortcu oldular ....Mevduatta vergi indirimi yapýp kibarca faiz artýrdýlar, haftalýk repodan gecelik repoya geçtiler vs....

TUIK denen ya... memurlar %0.06 gýda enflasyonu bulmuþ...Bu gün onlarýn Marketlerinde abartýsýz %30 enflasyon oluþtu....

Yukarýda yazdýðým nedenlerden dolayý resmi faize dokunmayacaklarýný düþünüyorum....

2.  Alýntý Originally Posted by heval Yazýyý Oku
    Piyasaya sadeleþme sözü verdiler ama 17.75 olan fonlama 22 ye kadar çýktý...Resmi artýþ hala yok....Swap ý baltaladýlar, VOIP de dolar shortcu oldular ....Mevduatta vergi indirimi yapýp kibarca faiz artýrdýlar, haftalýk repodan gecelik repoya geçtiler vs....

TUIK denen ya... memurlar %0.06 gýda enflasyonu bulmuþ...Bu gün onlarýn Marketlerinde abartýsýz %30 enflasyon oluþtu....

Yukarýda yazdýðým nedenlerden dolayý resmi faize dokunmayacaklarýný düþünüyorum....
    mantikli
    bencede faizi artirmayacaklar gibi duruyor,dollarda düþüyor ki hic dokunmazlar
    Hamdým Piþtim Yandým

Alýntý Originally Posted by *Bozkurt Yazýyý Oku
    mantikli
    bencede faizi artirmayacaklar gibi duruyor,dollarda düþüyor ki hic dokunmazlar
    Dolarda kesinlikle bir düþüþ olduðunu düþünmüyorum, sadece çok kuvvetli bir yay gibi toplantý tarihi öncesinde sýkýþýyor. Hatta þu anki haliyle faiz artýþý kýsmen fiyatlarýn içine girmiþ durumda dahi olabilir.
    En güçlü veya en zeki olan deðil, DEÐÝÞÝME en açýk olan türler hayatta kalýr...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

4.  Alýntý Originally Posted by rxpu Yazýyý Oku
    Dolarda kesinlikle bir düþüþ olduðunu düþünmüyorum, sadece çok kuvvetli bir yay gibi toplantý tarihi öncesinde sýkýþýyor. Hatta þu anki haliyle faiz artýþý kýsmen fiyatlarýn içine girmiþ durumda dahi olabilir.
    teknik olarak 6.37 de destek mevcut, kirilip kirilmamasi önemli.bence
    ama dediðiniz gibi olmasida bir ihtimal dir
    sonuçta piyasa nin ne algiladigi deðil büyüklerin ne algiladigi .
    bu baðlamda,
    teknik önden gider haber arkadan gelir
    cümlesi faiz artýþýný göstermekte
    Hamdým Piþtim Yandým

Alýntý Originally Posted by *Bozkurt Yazýyý Oku
    teknik olarak 6.37 de destek mevcut, kirilip kirilmamasi önemli.bence
    ama dediðiniz gibi olmasida bir ihtimal dir
    sonuçta piyasa nin ne algiladigi deðil büyüklerin ne algiladigi .
    bu baðlamda,
    teknik önden gider haber arkadan gelir
    cümlesi faiz artýþýný göstermekte
    Evet bu böyle olsa da tek sýkýntýlý taraf 24 Temmuz öncesinde tcmb'nin *bu denli olmasa da* piyasaya bazý mesajlar vermiþ olmasý ve bu mesajlar doðrultusunda hareket etmemesi. Dikkat ederseniz dolardaki temel hareket aslýnda 24 temmuz'dan itibaren baþladý yani ilk çalý orada tutuþturuldu, rahip olayý da tabii ki üzerine bir bidon benzin döktü. Ama olaylarýn çýkýþ noktasý bence 24 Temmuz'dur. Sonrasýndakiler sadece katalizördür.
    En güçlü veya en zeki olan deðil, DEÐÝÞÝME en açýk olan türler hayatta kalýr...Charles Darwin

Alýntý Originally Posted by heval Yazýyý Oku

Yukarýdaki tüm hamleleri piyasa tcmb'nin olaðanüstü toplanmamak için yaptýðýný düþünüyor ve bu nedenle normalde vermemesi gereken bir kredi veriyor. Ama 13 Eylül'e kadar. Ayrýca merkez bankasý da bu tür olaðandýþý hamleleri çok kýsa bir süre içinde (3 ay sanýrým) 2. olaðanüstü toplantýsýný yapmamak için yaptýðýný , söylemlerinde üstü kapalý da olsa duyurdu. Zira son yaptýðý açýklama çok alýþýlmýþýn dýþýnda bir açýklamaydý. Piyasa bunu 13 Eylül'e kadar sabredin þeklinde algýladý.

Tabii bütün bunlar tcmb'nin sözlü yönlendirmesinin tam tersi istikamette adým atmayacaðýný garantilemez, ama bedeli çok aðýr olacaðýndan böyle bir adým þu an için rasyonel gözükmüyor. Tek risk açýklamalarýn satýr arasýnda geçen para politikasýný yeniden *þekillendireceðiz* lafý. Ben bu lafa biraz takýldým açýkçasý.

Zira 3 ay önce ciddi bir þekillenmeye gitmiþ ve sadeleþme adýmý kapsamýnda piyasaya belirli sözler vermiþ olan merkez bankasý çok kýsa bir süre sonra para politikasýnda ne gibi bir þekillendirme yapabilir?. Burasý biraz muðlak duruyor.

Bana göre piyasalar tarihinin en önemli toplantýlarýndan birisi 24 Temmuz toplantýsýydý. Orada þahsi görüþüme göre hatalý bir politika kararý çýktý. Ve bugüne kadar o hatalý kararý toparlamak mümkün olamadý. 13 Eylül toplantýsý bu baðlamda ciddi bir kýrýlma noktasý olarak gözüküyor.

Yer Ýmleri

Yer Ýmleri

Gönderi Kurallarý

• Yeni konu açamazsýnýz
  • Konulara cevap yazamazsýnýz
  • Yazýlara ek gönderemezsiniz
  • Yazýlarýnýzý deðiþtiremezsiniz
  •