Sayfa 1181/1223 İlkİlk ... 181681108111311171117911801181118211831191 ... SonSon
Arama sonucu : 9779 madde; 9,441 - 9,448 arası.

Konu: Viop 24 muhabbet

MUTLULUĞUN FORMÜLÜ

Tarih MÖ 300'lerdi.
    Atina'da Akademi'de bir ders saati.
    Geniş omuzlu, atletik yapılı, kıvırcık saçlı, ak sakallı bir hoca öğrencilerine hayat dersi veriyordu.
    Herkes pür dikkatti.
    Çünkü Aristokles'ti bu hoca.
    Bilgelerin bilgesiydi.
    Akademinin kurucusu.
    Sokrates'in öğrencisiydi.
    Yunanlılar Platon(geniş omuzlu) dediler ona..
    Müslümanlar ise Eflatun.
    Derste öğrencilerinden Aristo sordu.
    -İnsanoğlunun sizi en çok şaşırtan davranışları nelerdir?
    Platon önce bir düşündü..
    "O kadar çok ki" dedi..
    Ardından sıraladı.
    -İnsanlar çocukluktan sıkılır ve hemen büyümek ister. Ancak büyüyünce de çocukluklarını özlerler..
    -Para kazanmak için dünyadan koparlar, sağlıklarını yitirirler. Ancak bozulan sağlıklarını geri almak için para öderler.
    -Yarından endişe ederken bugünü unuturlar. Bu yüzden ne bugünü, ne de yarını yaşarlar.
    -Ve en önemlisi hiç ölmeyecek gibi yaşarlar. Ancak hiç yaşamamış gibi ölürler.

Platon sözlerini bitirince Aristo ikinci soruyu sordu.
    -Peki siz ne öneriyorsunuz?
    Platon bu kez düşünmeden yanıtladı.
    - Kimseye kendinizi sevdirmeye kalkmayın, sadece kendinizi sevilmeye bırakın.
    -Mutluluk "en çok şeye sahip olmak" değildir. Gerçek mutluluk "en az şeye" ihtiyaç duymaktır.
    O yüzden paranın pulun, malın mülkün, zevkin sefanın değil, gerçeğin peşinden koşun.
    Aristo "En az şey nedir acaba?" diye kendi kendine mırıldandı.

*. *. *

Aradan 30 yıl geçti.
    Platon ölmüştü.
    Öğrencisi Aristo büyümüş, bilge olmuştu.
    Akademinin bir numaralı hocası artık oydu.
    Bir derste öğrencisi Aleksandros (Büyük İskender) sordu.
    -Hocanız Platon'u seviyor muydunuz?
    Aristo yanıtladı..
    -Platon'u çok seviyorum ama gerçeği daha çok seviyorum. Çünkü gerçek beni mutlu ediyor..
    Aleksandros tekrar sordu.
    -Peki gerçek mutluluk nedir?.
    Aristo gülümsedi.
    -Gerçek mutluluk kendi kendine yeter olmaktır.
    Mutsuzluğun nedeni hayal kırıklıkları değil, yaşanması mümkünken, yaşanılamayan mutluluklardır.
    (Sedat Kaya, Datça)
    31 Mayıs 2017

SM-C5000 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

2. kalite de çıta yükseltmek için ekonominin güçlü olmasi gerekir...
    iyi hizmet ve kalite verebilmek için çok para gerekir...
    çok para için eğitim ve araştırma gerekir...
    niye biz dunyaca taninmis bir aypon bir mercedes yapamiyoruz.
    Çünkü
    eğitim yok
    neden?
    cunku ahlak sifir
    mesela öğretmen maasini düşünüyor, ne kadar ekmek o kadar köfte diyor.mesai bitsinde ek iş yapayim derdinde
    ziraatcidan öğretmen olursa
    imamdan öğretmen olursa
    fazlada bişey beklememek lazim.
    Hamdım Piştim Yandım

Alıntı Originally Posted by *Bozkurt Yazıyı Oku
    kalite de çıta yükseltmek için ekonominin güçlü olmasi gerekir...
    iyi hizmet ve kalite verebilmek için çok para gerekir...
    çok para için eğitim ve araştırma gerekir...
    niye biz dunyaca taninmis bir aypon bir mercedes yapamiyoruz.
    Çünkü
    eğitim yok
    neden?
    cunku ahlak sifir
    mesela öğretmen maasini düşünüyor, ne kadar ekmek o kadar köfte diyor.mesai bitsinde ek iş yapayim derdinde
    ziraatcidan öğretmen olursa
    imamdan öğretmen olursa
    fazlada bişey beklememek lazim.
    fakirlik ve kalitesizliği eşdeğer görmek yanlış...
    eskiden fakirdik ama eğitim önem verilen bir konuydu..
    sınavlarında şaibe olmazdı..
    dört kişinin bir sırada oturması ancak istisnai durumlarda olmuştur geçmişte, ben denk gelmedim.. 80 lerde ilkokul okudum..fakir bir aileden geliyorum..

bu dönem, akp dönemi, olay tamamıyla farklı..çünkü amaç kalite değil, devletin islamileştirilmesi..

din devletine dönüştürmek için imam hatiplerin yaygınlaştırıldığı, eğitim sisteminin 15 yılda defalrca aynı iktidar tarafından değiştirildiği ancak yine de rezaletin önüne geçilemediği bir dönemdeyiz..

gerçekleri söylemekten korkmayın.. korkarsan çocuklarının yaşayacağı ülke ırak tan suriyeden farklı olamaz..
    It is not because things are difficult that we do not dare, it is because we do not dare that they are difficult. (Seneca)

https://www.haberturk.com/yazarlar/f...gisizca-dugunu

Fatih Altaylı yazmış.Bu ülkeyi 500 milyar dolara yakın borç batağına sokan alınan borç paraların yağma ve talan düzeninde nasıl bir görgüsüzlük,gösteriş,şatafat ve debdebe merakıyla hovardaca-daha önce dünyada bile örneği görülmemiş biçimde- savrulduğunu acı bir şekilde anlatıyor.
    Bunun(borcun) faturasını ise 80 milyon kişi en az bir kuşak boyunca boğazından keserek ödeyecek.

bu arada eklemek lazım.. eskiden fakirdik..evet..

ancak..

şimdi yine fakir olduk..sene 2018..
    It is not because things are difficult that we do not dare, it is because we do not dare that they are difficult. (Seneca)

6. http://www.sbb.gov.tr/Lists/Kalknma%...ınma_Planı.pdf
    2013-2018 arasında yayınlamış bir kalkınma planı.

Uygulayacakları politikayı özetliyeyim,
    Batının yaşlı nüfus yüzünde Sağlık giderleri artmış ve bu sebeble üretimin ve ticaretin eksen kayması yani doğuya kaymasını öngörüyorlar. Bu sebebten ötürü ucuz işgücüne ihtiyaç duyacakları için Yüce Devletimiz bu konuda çalışmalara başlamış.
    Türkiye deki nüfusu dahada büyütüp, hindistan vs seviyesine çıkarıp bu ihtiyaç duyulan işgücüne çare olacak. Bu 5 çocuk yapın, Suriyeliler ülkeye alınması bu politikalar dahilinde icra ediliyor.
    Göçmenlerin yani Suriyelilerin ülkeye adapte edilmesi çalışmaları yapılacağından bahsediliyor.
    Yani Suriyeliler kalıcı.

Hiç boşa boş milliyetçilik kasmayın, adamlar Batının politikası üzerinden iş yapıyor. Yüce Türk milleti vs. Değerler artık eskide kaldı, adamlar Türk halkını ucuz iş gücü olarak görüyorlar.

Ha bu arada Irak 2030 yılında en büyük 2. Petrol ihracatcısı olacakmış.

Demem o ki, kalkınma planında ülkenin sorunları ele alınmamış. Yani ihracat-ithalat arasındaki dengeyi nasıl sağlarız, üretim vs bu konuları planlar arasına koymamışlar bile.
    K.çı yabancı sermayeye dayamışlar. Bu ülkeden afedersiniz ama bir şey olmaz.

7. temeli sağlam atmak lazim,her tugla koyduğunda duvar biraz daha sallaniyorsa,temelde sıkıntı var demektir.
    son tuglayi koymuyacan.nerde tirak orda birak.
    en başa dönüp tekrar temel atmaktan çekinmeyin
    belki biraz zaman kaybi olur ama hicbirsey için geç değildir...
    mesela
    millet haftasonu dinlenirken ben eşek gibi çalıştım, sirf bakmakla yükümlü olduğum aile bireyleri biraz daha kaliteli yaşasın diye
    ama
    bizimde bir sabrimiz bir sinirimiz var.
    çalış çalış nereye kadar yahu,devleti ben mi kurtaracam
    Hamdım Piştim Yandım

8.  Alıntı Originally Posted by discretus Yazıyı Oku
    bu arada eklemek lazım.. eskiden fakirdik..evet..

ancak..

şimdi yine fakir olduk..sene 2018..
    Ciddi fakirleştik ağam. Ben son birkaç ayda sağlam fakirleştiğimi hissediyorum. Giderler o biçim arttı. Yani mecburi giderler. Zaten ekstralardan uzun süredir kısıyoruz. Winter cidden is coming. Şakası kalmadı artık bu işin. Bu kış çok çok zor geçecek.

Sayfa 1181/1223 İlkİlk ... 181681108111311171117911801181118211831191 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •