Günaydın...Her zamanki dolu dolu burası, okumak büyük keyif verici...İzmir'den döndüm, ve uzun bir süredir bu derece uzun süreli bir ziyaretim olmamıştı...En son 1985 yılında Foça'daki Komando kursu nedeniyle 3,5 ay kadar kalmıştım ve aradan 33 yıl geçmiş...3,5 gün kalmama rağmen hemen her yerini gezdim...Ve İstanbul'a bakaraktan şunu net olarak söyleyebilirim ki bu şehre çok büyük haksızlık yapılmış abi...Resmen varoş kalmış...Çok üzüldüm...
Geceye yenilmeyen her insana ödül olarak bir sabah, bir gündüz ve bir güneş vardır...
Geceye yenilmeyen her insana ödül olarak bir sabah, bir gündüz ve bir güneş vardır...
Hosgeldin.
Cok sikistirdilar bunu artik. Hadi biraz kendine gel artik.
![]()
Madem konu sağlık üzerinden devam ediyor ben de ilave yapayım...Bizim gibi gelişmekte olan ekonomileri safra kesesine benzetiyorum naçizane...Doktorlar kurtarmak için elinden geleni yaparlar genelde, baktılar çare yok çıkarır atarlar bünyeyi daha fazla zehirlemesin diye...
Safra kesesi atılan vücutta Karaciğer derhal bu organın görevini üstlenir...Vücut farkına bile varmaz...Ha, ilk başlarda artık biraz daha dikkatli olmak zorundadır belki yeme içme konusunda ama sonra sonra o risk te kalkar tamamen...Kendimden biliyorum...10 yıldır safra kesesiz ve eski sağlığımdayım...Mekanı yakaladımmı aynı miktar da götürebiliyorum her türlü...Anladın sen onu...![]()
Para basıp dağıtma olayına serum içerisine konulan ağrı kesici gibi bakmak lazım ...Burada sorulması gereken soru şudur: Bu süreç, global büyüme ve istihdam açısından kimlerin işine gelmiş ?...Cevap hiç şüphesiz ABD...Adam kendi halkının refahı için tüm Dünyayı gözden çıkarmış mı çıkarmış …Yakın bir zamanda diğer ülkelerde gerçek yangınlar başlayacak ve en güvenli yer yine ABD olacak...Bu yangın başlamadı henüz...Mesela Çin bu süreçte ilk yok olacak ülke olacak...Yarattığı o ucuz işgücüne dayalı ekonomi, mal satamadığı her gün biraz daha küçülecek...Kuşak-Yol projesini bu işin çözümü gibi görüyorlar ama yedirmezler abi...
Hacimler yine rezil... Bir tarafa kırılacak ama, ne zaman ne yöne allah bilir... şemsiyenin sadece ucu dışarıda o da içeri kaçarsa çıkması mümkün değil
Yer İmleri