Sayfa 579/777 İlkİlk ... 79479529569577578579580581589629679 ... SonSon
Arama sonucu : 6213 madde; 4,625 - 4,632 arası.

Konu: $$$$$$$$$.........dolar.........$$$$$$$$$

1. ABD'de adına başkanlık döngüsü (presidential cycle) denilen bir olgu var. Seçimler dört yılda bir yapılıyor; resesyonlar başkanın ilk iki yılına denk getiriliyor ve bu dönemde borsa, zayıf bir performans gösteriyor.

Küçük Amerika olarak, başkanlık sistemine geçer geçmez, devalüasyon/resesyon faslını ilk yıla taşıdık.

Acaba bizde de beş yıllık bir başkanlık döngüsünden bahsedilebilir mi? Merak konusu!

https://seekingalpha.com/article/398...-market-cycles

Son gelen AB bölgesi üretim verisi hiç iyi değil..

ECB şu QE faslını sonlandırmasa iyi olacak..

Avrupa Merkez Bankası büyüme görünümünü düşürebilir

Avrupa Merkez Bankası'nın ticaret gerilimlerinin küresel büyümeyi olumsuz etkilemesinden dolayı büyüme tahminlerini düşüreceği kaydediliyor

https://www.bloomberght.com/haberler...nu-dusurebilir

3.  Alıntı Originally Posted by Occhiali Yazıyı Oku
    ABD'de adına başkanlık döngüsü (presidential cycle) denilen bir olgu var. Seçimler dört yılda bir yapılıyor; resesyonlar başkanın ilk iki yılına denk getiriliyor ve bu dönemde borsa, zayıf bir performans gösteriyor.

Küçük Amerika olarak, başkanlık sistemine geçer geçmez, devalüasyon/resesyon faslını ilk yıla taşıdık.

Acaba bizde de beş yıllık bir başkanlık döngüsünden bahsedilebilir mi? Merak konusu!

https://seekingalpha.com/article/398...-market-cycles
    Merak konusu değil gercek. Aynı grafikteki gibi olcak.

4. Yazmıyorum çünkü yazacak (BENCE) olağan üstü birşey yok..

Siyaset in işin içinde olduğu bir ekonomiden hayır gelmez..

Hele bu kafadaki bir siyaset..

FED miş eurtry miş DXY miş faiz artırımı imiş ticaret savaşları imiş..
    Bence hepsi boş işler..
    Kendi ayağımıza sıkmaya devam ediyoruz..
    Bu yukarıda saydıklarımın kura etkisi max 3 tl dolar dı.

Ekonomi siyaset hukuk eğitim herşey bitmiştir..
    Kimse bunun sonuçlarını üstlenmek de istemiyor..

Denge bir kere bozuldu mu dengeyi yeniden sağlamaya yönelik hareketlerin kaçınılmaz olarak dengeyi bozma yönünde de etkileri olacaktır..

Hayatı yaşayın keyfinizi çıkarın..

5. Diyorum ya..
    Gidin hayatınızı yaşayın..
    İstanbul da yaz sonrası harika bi eylül ayındayız
    Hava şurup gibi..
    Sabah 6.55
    Şu an 6.05

Böyle hareketleri bünye kaldırmaz artık.

Yanlış anlaşılmasın..
    enki ve diğer arkadaşların paylaşımları üni düzeyinde nerede ise..
    Bakın üni lerde bu kadar ciddi ekonomi bilgisi paylaşılmaz..

Okuyorum faydalanıyorum..

Hepiniz sağolun varolun..

Alıntı Originally Posted by gundwane Yazıyı Oku
    Yazmıyorum çünkü yazacak (BENCE) olağan üstü birşey yok..

Siyaset in işin içinde olduğu bir ekonomiden hayır gelmez..

Hele bu kafadaki bir siyaset..

FED miş eurtry miş DXY miş faiz artırımı imiş ticaret savaşları imiş..
    Bence hepsi boş işler..
    Kendi ayağımıza sıkmaya devam ediyoruz..
    Bu yukarıda saydıklarımın kura etkisi max 3 tl dolar dı.

Ekonomi siyaset hukuk eğitim herşey bitmiştir..
    Kimse bunun sonuçlarını üstlenmek de istemiyor..

Denge bir kere bozuldu mu dengeyi yeniden sağlamaya yönelik hareketlerin kaçınılmaz olarak dengeyi bozma yönünde de etkileri olacaktır..

Hayatı yaşayın keyfinizi çıkarın..
    Sevindim yazdığına bende küstü zannetmiştim..ancak bu gidişle topic kapanacak..ancak bir iki kişi kaldı yazan..

Sevgili Gund olumlu bir eleştiri olarak al ama bak olayları geriden takip ediyorsun..bu siyaset işleri, yönetilememe sorunumuz bugünlerde mi ortaya çıktı..altı ay öncede vardı, geçen sene de vardı, ondan önceki senelerde vardı değil mi..ha dersen ki daha da ağırlaştı ayrı konu..

Gund şapka düşerse kel görünür..yıllardır gelen parayla ansiklopedi atsan bir şey olmuyordu, yani şapka düşmüyordu..FED , DXY, Euro ticaret savaşları felan bunlar bu işin şapkasıydı..bizim başımız yine keldi..ancak pek çok kişi başımızın kel olduğunu bilmiyordu yada farkında değildi..

Örnek olarak söylüyorum sen bile pek çok kere dolar konusunda konuştuğumuzda cari açık her zaman vardı diyordun..daha Ocak ayında Afrin operasyonu dolayısıyla dolar kıpırdamadığında yönetim ve bir takım insanlar Türkiye’nin ne kadar güçlü olduğundan bahsediyordu.. ne oldu da 6-7 ayda oldu, çünki şapka düştü kel göründü..o yüzden böyle bir ortamda FED DXY felan çok önemlidir bana göre..ehh dışarıdan gelecek paraya endeksli olduğumuza göre..

Pek çok EM aynı durumda..bunun adı EM borç balonu..kiminin keli daha büyük kiminin keli daha küçük..son tahlilde bu yorumlardan sonra kimin keli daha büyük anlaşılıyor değil mi..saygılar..

7. Para piyasalarındaki hareketler üzerinden kimse ile küsmem..

enki

Bende herşeyin farkında idim ama hep yazıyorum..
    Bir çıkıp yolu arıyorum..
    Benim karakterim böyledir..
    İyimser taraftan bakmaya çalıştım..

Bunu trollük olarak alanlar bile oldu..

Gelinen noktada piyasa piyasa olmaktan çıkmıştır..

Sen ve diğer arkadaşların çok değerli paylaşımları var..
    Karşılıksız yapıyorsunuz..
    Diyorum ya ekonomi okuyan arkadaşlarım var inanın bunlardan habersiz..
    Paylaşımlara devam etmek lazım..

Kapanmaz topik..

Zaten burası laga luga olmasın ..Baştan beri bunu söyledim..
    Fikri olan gelsin söylesin ..
    BOSPORUS da yazabilir..
    powerpc de..

Adamlarında bi fikirleri var..

Sadece seviye seviye seviye..seviyeli birşekilde düşmanlık olmadan tartışmayı öğrenmemiz lazım..

Alıntı Originally Posted by gundwane Yazıyı Oku
    Diyorum ya..
    Gidin hayatınızı yaşayın..
    İstanbul da yaz sonrası harika bi eylül ayındayız
    Hava şurup gibi..
    Sabah 6.55
    Şu an 6.05

Böyle hareketleri bünye kaldırmaz artık.

Yanlış anlaşılmasın..
    enki ve diğer arkadaşların paylaşımları üni düzeyinde nerede ise..
    Bakın üni lerde bu kadar ciddi ekonomi bilgisi paylaşılmaz..

Okuyorum faydalanıyorum..

Hepiniz sağolun varolun..
    Sağolasın..bizde senden faydalanıyoruz..

Burada aslında bilmek önemli değil esas önemli olan zamanlama..yoksa dövizi alır aylarca da bekliyebilirsin..neyse ben yatırımcı olmadığımdan bunlara fazla kafa yormuyorum..kafa yoranlara da Allah kolaylık versin..

Cüneyt Başaran yazılarında mecburen pek zülfüyare dokunmasada aşağıda konuya güzel değinmiş:

SATIŞ TUŞU HİÇ DURMUYOR

Templeton gelişen ülkelerde topyekün bir kriz beklemese de, işler bu dünyada hiç iyi gitmiyor. Gelişen ülke kurları yıl başından beri ortalama yüzde 15 değer kaybetmiş durumda. Üstelik dolar endeksinin aynı dönemde sadece yüzde 3 değer kazandığı bir durumda. Gelişen ülke hisse senetlei yılbaşından beri ortalama yüzde 13 değer kaybetmiş durumda. Aynı dönemde S & P'de yüzde 8'lik bir yükseliş olmuş. ABD 10 yıllık tahvil faizi yıl başından beri sadece 50 baz puan yükselmiş. Buna karşı gelişen ülkelerin dolar cinsinden eurobondları ortalama 150 baz puan yükselmiş.

Olay net. Yatırımcı bu sefer ürkmüş. Gelişen ülkelerin varlıklarını portföyünde azaltmış ve uzak durmuş. İşin kötüsü hiç de Templeton'un dediği gibi ''lmalarla armutları ayırarak'' yapmamış bu işi. Elde ne var ne yoksa satmış. Önce Arjantin'le başlamış sonra Türkiye'ye geçmiş. Bir süre bu iki ülkede odaklanmış. Ama eylül ayı itibariyle başta Brezilya, Rusya ve Güney Afrika olmak üzere panik satışlar daha da artmış. Bu hafta içinde de Hindistan, Malezya gibi Asya ülkeleri gelişen ülke yatırımcısın satış tuşunun kurbanı olmuş.

https://www.bloomberght.com/ht-yazar...zisyonlanma-mi
    Faiz artmışmış artmamışmış bana göre çokta önemli değil..trend değişmedikten sonra..

Sayfa 579/777 İlkİlk ... 79479529569577578579580581589629679 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •