Originally Posted by
viopandtrade
Ne kredisi var ki, beni de şaşırttınız,sordum, 25 milyon , portföyünün yüzde 1i. Algı mı yaratıyordunuz.???
Ne algısından bahsediyorsunuz. Şirket hakkında hafiften bir eleştiride feveran ederek milleti HLGYO hamallığına mahum ettiniz bu yaklaşımla. Ben yaptığım bu tespitlerle 0.94'ten 1.5 - 2 sene önce bu hisseden çıktım. Ama algı algı diye diye milleti bu hissede gömdünüz.
Aktiflere çok güvenmeyin, emlak krizi eritmeye başladı bile. Tamam sabreder bu dönemi atlatırsanız bunu telafi etmek mümkün. Ama faizler bilançoyu kemirdiği zaman onun telafisi olmaz. Şu anda 32 mio tl kredi varsa bunun faizi bile kira gelirinin % 15-20'sini sıfırlamaya adaydır.
Ben İFM için kredi kullandıklarını varsaydım bunları yazarken, meğer inşaatı yavaş tutmuşlar ya da hakedişleri ödememişler, bu tutar bilançoya yansımamış. Şimdi ihraç limitleri bunun için artıyor. Benim dediğim kol kessin, o beğendiğin aktiflerden satsınlar ama krediye bulaşmasınlar. Orası bataklık, o bataklığa gömülürlese bu günler bile mumla aranır yakında.
Not: Zaten kredi uyarısı yazısını ihraç tavanının 1 mia tl'ye çıkarılması planı KAP'a düşünce yazmışım.
- - - - - - - - - -- - - - -- -- - - - - - - - - -
Winter is coming...
Yer İmleri