Sayfa 116/612 İlkİlk ... 1666106114115116117118126166216 ... SonSon
Arama sonucu : 4890 madde; 921 - 928 arası.

Konu: PETUN - Pınar Et ve Un

1.  Alıntı Originally Posted by uzunvadeci35 Yazıyı Oku
    Sirketlerin temel analizindeki toplam menkul rakami tam olarak neyi ifade ediyor biliyormusunuz? Petunda bu deger 506 milyon ???

SM-G950F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

toplam menkulden kasıt nedir tam olarak bilmiyorum. Bu terimi ilk defa duyuyorum ama toplam menkul derken Özsermayeyi kastettiğinizi düşünüyorum.

Petun'un son bilançosundaki Öz sermaye rakamı da 506 milyon TL.

Eğer toplam menkul derken Öz sermayeyi kastediyorsanız , Öz sermayenin nasıl hesaplandığı kabaca şu şekildedir.

Şirketin toplam varlığından ( alacaklar , stoklar , kasadaki para , duran varlıklar ves.. kısaca bilançonun aktif kısmındaki toplam varlıklar ) bilançonun pasif kısmındaki her türlü borç çıkarıldığında geriye kalan kısım şirketin özsermayesidir.

Eğer sorduğunuz buysa cevabı bu şekilde verebilirim ama buna genelde öz sermaye denir. Toplam menkul tabirini yeni duydum. Ama eğer sorduğunuz bu değilse toplam menkul başka birşeyse onu bilmiyorum.

2.  Alıntı Originally Posted by cafer76 Yazıyı Oku
    Tahvil yasar holdingin tahvili. urfa fabrikasi pnsutun. Nasil oraya gitmis olabilir

SM-N9005 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

Sonuçta Pınar Süt'ün de büyük ortağı Yaşar holding. Bunu fabrikanın finansmanında kullandırıp Pınar Sütü kendine borçlandırmış olabilir. Bu finansal ve hukuki olarak mümkün ama illa böyle yapmıştır demedim zaten. Olabilir dedim.

Eğer finansal ve hukuken olamaz diyorsanız , ben olabilir diyorum. Bunun örnekleri var. Hakim ortak isterse borç para , isterse sermaye avansı adı altında fon kullandırabilir iştirakine. Hukuken olabilir diyorum.

Ama olmuş mudur onu bilemem. Arkadaş paranın bir kısmı buraya gitmiş midir diye sordu , olabilir dedim. Yoksa bunu bilmek için finansal tabloları ve dipnotlarını iyi okumak lazım. Pınar sütün yaşar holdinge borcu var mı yok mu oradan çıkar bu. Ama ben bakmadım. Zaten konumuz da bu değil tam olarak.

Asıl konu insanlar Yaşar Holding 250 MUSD'ı nasıl ödeyecek diye endişelniyorlar ben de nasıl ödeyebileceğini opsiyonlar halinde söylüyorum. Yoksa şirketin sahibi ben değilim , adamlar nasıl bir düşünce içindeler bilmiyorum.

3. Burda finansal okur yazar arkadaşları görmek güzel,faydalanıyoruz.5.89 yatayda destek umarım kırılmaz.şimdi şirketin kağıdına sahip çıkıp,bilgi kirliliğini kaldıracak açıklama yapması zamanıdır,borcunu ödemedeki sıkıntıları nelerdir,nerden alıp nereye verecek bilgilendirmelidir,petun adeta boş sandal gibi yönsüz sahipsiz gitmektedir.bir el atması lazım.buralardan aşağı daha fazla gitmemeli.

Discovery cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

4.  Alıntı Originally Posted by Emirhan06 Yazıyı Oku
    toplam menkulden kasıt nedir tam olarak bilmiyorum. Bu terimi ilk defa duyuyorum ama toplam menkul derken Özsermayeyi kastettiğinizi düşünüyorum.

Petun'un son bilançosundaki Öz sermaye rakamı da 506 milyon TL.

Eğer toplam menkul derken Öz sermayeyi kastediyorsanız , Öz sermayenin nasıl hesaplandığı kabaca şu şekildedir.

Şirketin toplam varlığından ( alacaklar , stoklar , kasadaki para , duran varlıklar ves.. kısaca bilançonun aktif kısmındaki toplam varlıklar ) bilançonun pasif kısmındaki her türlü borç çıkarıldığında geriye kalan kısım şirketin özsermayesidir.

Eğer sorduğunuz buysa cevabı bu şekilde verebilirim ama buna genelde öz sermaye denir. Toplam menkul tabirini yeni duydum. Ama eğer sorduğunuz bu değilse toplam menkul başka birşeyse onu bilmiyorum.
    Tesekkür ederim cvp icin.506 milyon cok iyi rakam ozsermaye icin

SM-G950F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

5. vala öyle yada böyle gerçek şu 10.95 den 5.95 gelen bir hisse gerisi boş

6. umarım bu kötü günlerde geride kalacaktır...zamanında ereglinin 1 tl lere düştügünü görmüştüm...ben petuna güveniyorum bugün 5,90 dan 6 lot aldım almaya da devam edecegim 6 tl altından...belki 6 lot için millet dalga gececek ama en azından safımız belli olsun...ve sadece elimde petun olmadıgını belirtmek isterim...yılbaşına kadar eldekileri güzel yatırıma çevirmek için alımlarımı minumuma çektim...hayırlısı ile 9 aylık bilançoyu bekliyorum...

7.  Alıntı Originally Posted by Rowing Yazıyı Oku
    vala öyle yada böyle gerçek şu 10.95 den 5.95 gelen bir hisse gerisi boş

Garanti de 12 liradan 5,70'e geldi. İş C de 8 liradan 3.90'a geldi.

İndeks bilgisayar gibi bu sene 1 lira temettü veren şirket 15 liradan 6 liraya geldi.

Daha bunun gibi onlarca örnek sayarım. Ne diyelim şimdi bunlar da mı batıyor diyelim.

Ortada herkes düşerken , bunları görmeyip sadece PETUN düşüyormuş gibi bir hava estirmek doğru değil.

Bu durum geçicidir. Elbet doğru dürüst bir haber gelecek. Yada hçbirşey gelmese bile en kötü ihtimal 9 aylık bilançoda şirketin dıurumu nereye gidiyor göreceğiz.

Zaten yatırım kararı verilirken , finnasal tablolara ve şirket hakkındaki genel haberlere bakılmalı , bunlar fiyatı ile karşılaştırılmalı , ucuz görünüyorsa alınmalı pahalı görünüyorsa alınmamalı. Yatırım kararı böyle alınmalı. Yoksa çok düştüğünün biz d efarkındayız am abunun gerekçesi yok diyoruz. Temeli olmayan birşey elbet düzelecek diyoruz.

Başkasına karışmam ama ben almaya devam ediyorum. Çünkü 6 ay sonra bu fiyatdan almayanlar üzülebilir diyorum.

8. Yaşar satarsa ya dyo boya yı yada vking kagıdı satar. bence vking kağıdı satar. 2010 yılında da satmaya çalışmıştı vking kagıdı. satarsa o zaman biraz toplayabilir yaşar grubu

Sayfa 116/612 İlkİlk ... 1666106114115116117118126166216 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •