Sayfa 173/1030 İlkİlk ... 73123163171172173174175183223273673 ... SonSon
Arama sonucu : 8234 madde; 1,377 - 1,384 arası.

Konu: Banka Mevduat Faizleri (ARTI PUAN/tezgah altı faiz oranları)

Alıntı Originally Posted by virtue Yazıyı Oku
    MB nın 6.25 lik hamlesi döviz kuru için hayati önemli.

Zira, dolar bu artışa karşın ileride tekrar başını 7 lere doğru kaldırırsa (IMF dışında) başka silahı kalmadığını gösteriyor.

Bu senaryoda yüzde 30 da işe yaramaz yüzde 45 de.

Alınacak faizin hiçbir anlamı kalmaz.

Yüzde 30 la bağladın, ilk ay sonunda yıllık yüzde 28 netle yüzde 2,33 para yaptın.

Peki dolar 6,05 den 7 ye gittiğinde yüzde 15 kaybettin. Paranın yüzde 13 buharlaştı mı sana....

Çözüm Çiller dönemi süper faizde.

O vakit enf. yüzde 90 lardaymış. Yüzde 400 faiz verilmiş.

Şimdi de bir defalık 3 aylık olmak üzere ver yüzde 200 ü, daha az zararla çok daha etkili olur.

Zira bu senaryoda dolarcıları çözersin. Şimdi ne yaptın.

Sadece dolara ektra kaymayı bir süreliğine engellemiş oldun.

Zaman kazandın. O kadar.

Yerel seçimler yaklaşırken tekrar ekonomi yönetimine güvensizlik ve borç için dış kaynak bulamazsan dolardaki ralli devam etmez mi?

Evet bende buna dikkat cekmistim. Devlet 3 ay vadeli yuksek faizli bono ihrac edebilir.

(Sizin soylediginiz oranlar cok yuksek. Aylik net yuzde 15 getiri saglayan 3 aylik bono makuldur.)

Iktidar su anda IMF siz bir IMF tarzi program uygulamaya calisiyor

Dikkat ederseniz gecen haftalarda Ingiltere ve Almanya ziyaretleri olmustu

Onlarin istekleri belli. MB yi bagimsiz kil, faizleri artir, tasarruf yap, IMF ile masaya oturmayi dusun.

Iktidar icin IMF secenegi kabul edilemez simdilik. Cunku dizginleri tamamen kaybeder

Bu baglamda mecburen diger tavizleri vermek zorunda kaliyor.

2.  Alıntı Originally Posted by alenichev Yazıyı Oku
    Evet bende buna dikkat cekmistim. Devlet 3 ay vadeli yuksek faizli bono ihrac edebilir.

(Sizin soylediginiz oranlar cok yuksek. Aylik net yuzde 15 getiri saglayan 3 aylik bono makuldur.)

Iktidar su anda IMF siz bir IMF tarzi program uygulamaya calisiyor

Dikkat ederseniz gecen haftalarda Ingiltere ve Almanya ziyaretleri olmustu

Onlarin istekleri belli. MB yi bagimsiz kil, faizleri artir, tasarruf yap, IMF ile masaya oturmayi dusun.

Iktidar icin IMF secenegi kabul edilemez simdilik. Cunku dizginleri tamamen kaybeder

Bu baglamda mecburen diger tavizleri vermek zorunda kaliyor.
    Dolarları bozdur -> 3 aylığına süper bonoya yatır -> 3 ay bitince tekrar dolar al

Sadece zaman kazandırır gibi bu

3. Cidden size helal olsun ya benim müşteri danışmanlarım mal ya da ben malım...

400 K için fiyat istiyorum Vakıfbanktan arı hesap 21,75 veriyor kadın birilerine yazıyor oran almak için sonuç 21... Merkez 24 veriyor anasını satim...

Teb'e gittim %24 le marifetliye bağladım onlarda kem küm etti en sonunda arayıp sordular vs 24 veriyorlar dedi

QNB yi aradım pazartesi oran soralım dedi vs

Ben bu parayı en son dolara yatırıp kenara fiziki eve alıp sevicem belki çoğalır

4. Halkbank nalcacı şubesi konya100k için %25 veriyor bilgi

Discovery cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

Alıntı Originally Posted by yuji Yazıyı Oku
    Dolarları bozdur -> 3 aylığına süper bonoya yatır -> 3 ay bitince tekrar dolar al

Sadece zaman kazandırır gibi bu
    Bu 3 aylik surede de hane halkini bir sekilde ikna edeceksiniz.

Bu 3 aylik surede yapisal reformlara baslayacaksiniz

Dis mihraklarla iyi iliskiler kuracaksiniz

Kisaca guven vereceksiniz.

O zaman algiyi ters cevirebilirsiniz.

Zaten faiz artirimlari zaman kazandirir, tedavi etmez

kikik-1535542002.jpg

Daha once ING den boyle bir bildirim alan oldu mu acaba?

7.  Alıntı Originally Posted by yuji Yazıyı Oku
    Teşekkürler güzel bilgiler
    Bold kısımda minimum makas derken ne kastediliyor, güniçindeki makas mı yoksa yaparız bi güzellik mi?
    Muhabbetin başında ben Vakıf MT'sine sizin makaslar çok abartılı dedim. Döviz alım satımı HSBC ve Odea'dan yapıyorum buralarda makaslar 2-3 kuruş dedim. Bunun üzerine verdi o bilgileri. Gündüz 50.000 dolar üzeri, gece 100.000 dolar üzeri alım satım emirlerinde, piyasadaki en düşük makasla, sizin söylediklerinizden de küçük makaslarla işlem yapıyoruz dedi. Orada bir terim kullandı yabancısı olduğum için aklımda kalmadı, ama anladığım kadarıyla aynı TCMB alım satım kurlarındaki gibi 1 kuruş civarı makasla işlem yapıyorlar. 1 kuruş değilse de en fazla 2 kuruş olsa gerek, söyleminden böyle anladım.

Alıntı Originally Posted by Luckyboy Yazıyı Oku
    Parayı taşıma sebebim vurdumduymazliklari. Eskisi gibi paraya aç değiller..
    Düşük faiz veren, çakallık yapan bankalara ceza kesmediğimiz sürece mevduatçıları üzecek, fahiş karı cebe indirecekler. Eft ye, para taşımaya üşenmek en büyük hata bence
    Yatırım tavsiyesi değildir.

Sayfa 173/1030 İlkİlk ... 73123163171172173174175183223273673 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •