Sayfa 116/1000 İlkİlk ... 1666106114115116117118126166216616 ... SonSon
Arama sonucu : 7999 madde; 921 - 928 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz

1.  Alıntı Originally Posted by stonhand Yazıyı Oku
    Şu ortamda ev alip borca giren ağır kerizdir nokta
    kesinlikle...

2. Üye önermiş pirim yapıyor diye sonrada satmış artık ne hikmetse. Hem al diye tüyo veriyorum diyor hemde sattım diyor. Yani hikayeyi anlayın, neyse tüyosunun birini inceleyelim:

Sarıyer panorama 2014 yılı m2 fiyatı:6500TL. 3000usd/m2 (haber tarihi 2014: Panorama Life, 7 ay gibi kısa bir dönemde yüzde 40 prim yapması ile dikkat çekti. 2013 yılı Eylül ayında 4.500 TL metrekare fiyatı ile satışa çıkan proje yüzde 40 prim yaparak 6.500 TL metrekare satış fiyatına ulaşarak yatırımcısının yüzünü güldürdü).

Şu anki sahibinden.com'daki m2 satış fiyatı: 8600TL 1390USD/m2
    https://www.sahibinden.com/ilan/emla...72913283/detay

Pazarlığını dahi dikkate almıyorum dolar bazlı kayıp: %55

Hadi geçmiş olsun.
    Yukarıda yazdıklarım yatırım tavsiyesi değildir.

3. Her zaman derim buranın en güzel yanı ret listesi.

4.  Alıntı Originally Posted by öztekin81 Yazıyı Oku
    Üstadım siz zamanında iyi yatırım yapmış olabilirsiniz
    Burada bunu niye paylaşırsınız anlamış değilim
    Umut abinin yaptığı yorum genele yapılmış bir yorumdur diye düşünüyorum
    Bu saatten sonra yapılan yatırım ne olursa olsun kazançlı olamayacaktır
    Hele ki betona yapılan yatırım zarardır
    Siz almışssınız kazanmışssınız ne güzel işte
    Burada defalarca yazıp belirtmek biraz yanlış oluyor
    Saygılarımla
    EMLAKÇI DEĞİLİM diye belirtmiştim...

610 K ile alınan evin 1000-1500 kira getireceğini yazarak insanları yanlış yönlendirmesini eleştiriyorum.

Her ev ev değildir ve her ev kıstas değildir.

Bu tip örneklerde var bilin diye söyledim.

400-450 binlik evin 2000 bin tl kira getirisi olduğunu bilin istedim hepsi bu..

olmaz imkansız diyenlere kendi örneğimi verdim.

Amaç onu aldım bunu sattım değil yardımcı olmak

Yanlış anlaşıldıysam kusura bakmayın

5.  Alıntı Originally Posted by Turnike Yazıyı Oku
    Üye önermiş pirim yapıyor diye sonrada satmış artık ne hikmetse. Hem al diye tüyo veriyorum diyor hemde sattım diyor. Yani hikayeyi anlayın, neyse tüyosunun birini inceleyelim:

Sarıyer panorama 2014 yılı m2 fiyatı:6500TL. 3000usd/m2 (haber tarihi 2014: Panorama Life, 7 ay gibi kısa bir dönemde yüzde 40 prim yapması ile dikkat çekti. 2013 yılı Eylül ayında 4.500 TL metrekare fiyatı ile satışa çıkan proje yüzde 40 prim yaparak 6.500 TL metrekare satış fiyatına ulaşarak yatırımcısının yüzünü güldürdü).

Hadi geçmiş olsun.
    İhtiyacım vardı sattım.. Siz dolara yatırım yaptıysanız ne mutlu size.. helal olsun...

Şuan döviz karşısında değer kaybetmeyen birşey kaldı mı? Kur bu derece artmadan önceki rakamlarla yani doların 3-3,5 bandında olduğu rakamlarla hesaplarsanız daha net bir sonuç çıkar...

Şunu en azından gönül rahatlığıyla belirtebilirim mevduat faizin daha yüksek kazanç getirdi. Allaha şükür 1+0 bir ev 3+1 evin kirasını karşıladı 3 yıl... daha ne ister insan?

Herkesin yatırım tarzı başkadır...ben gidip ev alın parayı betona gömün demiyorum ama 600 K rakama aldığınız ev 1000TL kira getirmezz! Eğer öyleyse güzel kucağa düşmüşsünüz demektir.

6.  Alıntı Originally Posted by Turnike Yazıyı Oku
    Üye önermiş pirim yapıyor diye sonrada satmış artık ne hikmetse. Hem al diye tüyo veriyorum diyor hemde sattım diyor. Yani hikayeyi anlayın, neyse tüyosunun birini inceleyelim:

Hadi geçmiş olsun.
    Ek olarak 1+0 satılık fiyatı

https://www.sahibinden.com/ilan/emla...85461317/detay

1+0 kiralık fiyatı

https://www.sahibinden.com/ilan/emla...05420974/detay

7. Krizde nakit kraldır , 2001 ve 2008 de evler ne fiyatlara gitti. Çekini odeyemeyip işyerini kaybetme tehlikesiyle geçirenler yeri geldi yarı fiyatına satamadiko evlerini.
    Suanki krizin adı üstünde likidite krizi nakit şuan altın oldu piyasada, hele betoncu lar üç kuruşa muhtaç şuan bırakın surunsunler aciyipda bunlara şu verenin de ne diyim.

8.  Alıntı Originally Posted by zaxxss Yazıyı Oku
    İhtiyacım vardı sattım.. Siz dolara yatırım yaptıysanız ne mutlu size.. helal olsun...

Şuan döviz karşısında değer kaybetmeyen birşey kaldı mı? Kur bu derece artmadan önceki rakamlarla yani doların 3-3,5 bandında olduğu rakamlarla hesaplarsanız daha net bir sonuç çıkar...

Şunu en azından gönül rahatlığıyla belirtebilirim mevduat faizin daha yüksek kazanç getirdi. Allaha şükür 1+0 bir ev 3+1 evin kirasını karşıladı 3 yıl... daha ne ister insan?

Herkesin yatırım tarzı başkadır...ben gidip ev alın parayı betona gömün demiyorum ama 600 K rakama aldığınız ev 1000TL kira getirmezz! Eğer öyleyse güzel kucağa düşmüşsünüz demektir.
    Meselemiz benim dolar alıp almamam değil. Betonun dolara karşı(ek olarak enflasyona karşı)kaybettirdiğidir.

Malum dolarda yükseliş kaçınılmaz topiğindeyiz.

Ayrıca kiranın gelir vergisi vardır, emlak vergisi vardır, geçen yıl için senelik 70binTL kazancın üstünde net kiranın %30 unu gelir vergisi olarak ödersiniz. 110binTL üstünde istisnayı düşemezsiniz. Artık %30-40 enflasyonumuz mevcut bu enflasyonun yarısı kadar kaybınız olur aylık kirada. Kafadan %20 çarpan ekleyin.

Konuştuğumuz bölge öğrenci bölgesi, eşyalı kira çarpanı bürüt 200, 70 bin tl üzeri geliriniz varsa verdiğiniz örnekte net çarpan 330'ları bulur. Öğrencinin eve ve eşyalara verdiği zarar dışında kiracınız okul bittiğinde çıkarsa 2-3 ay boş kalır vs. aidat size kalır, kira elde edemezsiniz.

Beton işi ne zaman 120 çarpana geriler ha o zaman bakarız. Değerlendiririz.

Tüyo dediniz de o yüzden ayrıntıya girdim.

Satıp kurtulmuşsunuz.
    Yukarıda yazdıklarım yatırım tavsiyesi değildir.

Sayfa 116/1000 İlkİlk ... 1666106114115116117118126166216616 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •