Artan

12.320,00 10 18:10
85,80 10 18:10
236,70 9.99 18:10
88,70 9.98 18:10
67,85 9.97 18:10
Artan Hisseler

Azalan

46,58 -9.99 18:10
56,05 -9.96 18:10
194,30 -9.96 18:10
10,80 -9.92 18:10
21,60 -9.47 18:10
Azalan Hisseler

İşlem

14.811.272.651,72 18:10
11.086.493.448,58 18:10
7.357.061.520,82 18:10
6.085.142.723,10 18:10
5.960.933.774,50 18:10
Tüm Hisseler
Sayfa 1/2 12 SonSon
Arama sonucu : 7999 madde; 1 - 8 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
    Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Türkiye
    Gönderi
    10,163
    Blog Entries
    12
    Dolar şimdilik mecrasından çıkınca, meydan gayrımenkulculara kaldı..Başlık da emlak başlığına döndü.

Mesele nedir biliyor musunuz?

Geçmişte yapılan emlak yatırımlarının doğruluğu yanlışlığı bir yana, içinde bulunduğumuz dönemde ve yakın gelecekte emlak alımının akılcı ve karlı olup olmayacağı...

Bunu unutmadan tartışmak gerek.

Bir de bu emlak konusunda, adam bir emlak reklamı veriyor...

% 30 indirim demekte...

Nereden indirim acaba?

Maliyeti, makul satış fiyatı nedir o dairenin kimse söylememekte...

Aynen alışveriş sitelerinde bir ürününü üzerine 1000 lira yazıp üstünü çizerek 400 liraya etiket konması gibi...

İki gün önce yaşadığım bir örnek...

İşbankası internet sitesinde bir işlem yapmak üzere girdi.

Sitede banka müşterilerine "Goldmasterhome" sitesinden yapacakları alışverişte % 45 indirim için kupon veriyorlardı.

Hazır girmişken bir tane aldım ve Goldmasterhome sitesine girdim.

El feneri ihtiyacımız vardı.

Philips 4000 marka bir el fenerini beğendim.

203 lira etiketi var.

% 45 indirim alırsam güzel olur diye düşündüm.

Sonra bir anda şimşek çaktı.

Goldmaster sitesindeki el fenerinin marka ve tipini kopyalayıp gugulladım.

Gitti gidiyorda fiyatı 61 lira...

İşbankası müşteri hizmetlerine durumu şikayet dilekçesi haline getirdim ve banka olarak müşterilerini bu üç kağıtçılara peşkeş çekmesinin doğru olmadığını lisanı münasiple bildirdim.

Neticesi olumlu.

Ama biz tüketiciler hemen her konuda kandırılabiliyoruz.

Devletin emlakçileri düşük faizle kollaması da İşbankasının durumuna benziyor aynen.

Alıntı Originally Posted by BORA YAŞAR Yazıyı Oku
    Dolar şimdilik mecrasından çıkınca, meydan gayrımenkulculara kaldı..Başlık da emlak başlığına döndü.

Mesele nedir biliyor musunuz?

Geçmişte yapılan emlak yatırımlarının doğruluğu yanlışlığı bir yana, içinde bulunduğumuz dönemde ve yakın gelecekte emlak alımının akılcı ve karlı olup olmayacağı...

Bunu unutmadan tartışmak gerek.

Bir de bu emlak konusunda, adam bir emlak reklamı veriyor...

% 30 indirim demekte...

Nereden indirim acaba?

Maliyeti, makul satış fiyatı nedir o dairenin kimse söylememekte...

Aynen alışveriş sitelerinde bir ürününü üzerine 1000 lira yazıp üstünü çizerek 400 liraya etiket konması gibi...

İki gün önce yaşadığım bir örnek...

İşbankası internet sitesinde bir işlem yapmak üzere girdi.

Sitede banka müşterilerine "Goldmasterhome" sitesinden yapacakları alışverişte % 45 indirim için kupon veriyorlardı.

Hazır girmişken bir tane aldım ve Goldmasterhome sitesine girdim.

El feneri ihtiyacımız vardı.

Philips 4000 marka bir el fenerini beğendim.

203 lira etiketi var.

% 45 indirim alırsam güzel olur diye düşündüm.

Sonra bir anda şimşek çaktı.

Goldmaster sitesindeki el fenerinin marka ve tipini kopyalayıp gugulladım.

Gitti gidiyorda fiyatı 61 lira...

İşbankası müşteri hizmetlerine durumu şikayet dilekçesi haline getirdim ve banka olarak müşterilerini bu üç kağıtçılara peşkeş çekmesinin doğru olmadığını lisanı münasiple bildirdim.

Neticesi olumlu.

Ama biz tüketiciler hemen her konuda kandırılabiliyoruz.

Devletin emlakçileri düşük faizle kollaması da İşbankasının durumuna benziyor aynen.
    Sn BORA YAŞAR bu dediğiniz bence devletin inşaatçılara yaptığı kıyaklarla kıyaslanırsa çok ama çok masum kalır.Misal suryapı finansman sıkıntısı çektiği belli.O şirketten ev alanların eski yaptığı sitelerde çoğunda tapu verilemiyor.Yani aynı inanların durumunda.Evleri teminat gösterip ipotek çekmiş.Evleri de satmış banka da haliyle ipoteği parasını almadan kaldırmıyor yani çok ama çok sıkıntılı bir durum.Ve antalya belediyesi kepezaltı santral projesini ortaya attı.Önce o mahalle kentsel dönüşüme sokuldu.Riskli alan ilan edildi.3900 hak sahibi evleri yıkılacağı için bir yol bulunmaya zorlandı.E oranın imar planını yap haksahiplerine ver di mi.Yok öyle yapılmadı.Menderes türel topladı milleti evinizi verin sıfır ev verelim dedi.Taşınma parası,kira yardımı falan hepsi var.Ne güzel di mi.İşin püf noktası ne.Orada 19 000 ev yapılacak arsa sahiplerine 3900 ev verilecek.Yapılacak ticari alanlar ve dev alışveriş merkezinden ise elbette pay falan yok.Bu oranla arsanın verilmesi ve ticari alanlardan pay verilmemesi konusunu inşaattan anlayan arkadaşların yorumuna bırakıyorum.Benim gözümde o proje suryapının kurtarılması projesiydi.Hep böyle alengirli işler işte.Ondan akp inşaattan vazgeçemiyor.Ama neyse ki dünyanın durumu bu işlere artık izin vermeyecek.Para kalmadı,inşaat paydos)))))))

Alıntı Originally Posted by HAKEM Yazıyı Oku
    Sn BORA YAŞAR bu dediğiniz bence devletin inşaatçılara yaptığı kıyaklarla kıyaslanırsa çok ama çok masum kalır.Misal suryapı finansman sıkıntısı çektiği belli.O şirketten ev alanların eski yaptığı sitelerde çoğunda tapu verilemiyor.Yani aynı inanların durumunda.Evleri teminat gösterip ipotek çekmiş.Evleri de satmış banka da haliyle ipoteği parasını almadan kaldırmıyor yani çok ama çok sıkıntılı bir durum.Ve antalya belediyesi kepezaltı santral projesini ortaya attı.Önce o mahalle kentsel dönüşüme sokuldu.Riskli alan ilan edildi.3900 hak sahibi evleri yıkılacağı için bir yol bulunmaya zorlandı.E oranın imar planını yap haksahiplerine ver di mi.Yok öyle yapılmadı.Menderes türel topladı milleti evinizi verin sıfır ev verelim dedi.Taşınma parası,kira yardımı falan hepsi var.Ne güzel di mi.İşin püf noktası ne.Orada 19 000 ev yapılacak arsa sahiplerine 3900 ev verilecek.Yapılacak ticari alanlar ve dev alışveriş merkezinden ise elbette pay falan yok.Bu oranla arsanın verilmesi ve ticari alanlardan pay verilmemesi konusunu inşaattan anlayan arkadaşların yorumuna bırakıyorum.Benim gözümde o proje suryapının kurtarılması projesiydi.Hep böyle alengirli işler işte.Ondan akp inşaattan vazgeçemiyor.Ama neyse ki dünyanın durumu bu işlere artık izin vermeyecek.Para kalmadı,inşaat paydos)))))))
    Bunlar detay . Büyük kıymeti Harbiyesi yok , dünyanın her yeri kişisel beceriksizliklerle dolu. Bi bundan ne çıkar
    Ancak coookkkk Kocaman devasa ama hiç bi işe yaramayan procelerlen dolu etraf
    Yapılmış bitmiş çok para kazandiracagi umid edilmiş
    Ancak Dağ fare doğurdu misali proceler
    Mesela bi Örnek verirmisin derseler ;
    Veremem

Alıntı Originally Posted by Moruk Yazıyı Oku
    Bunlar detay . Büyük kıymeti Harbiyesi yok , dünyanın her yeri kişisel beceriksizliklerle dolu. Bi bundan ne çıkar
    Ancak coookkkk Kocaman devasa ama hiç bi işe yaramayan procelerlen dolu etraf
    Yapılmış bitmiş çok para kazandiracagi umid edilmiş
    Ancak Dağ fare doğurdu misali proceler
    Mesela bi Örnek verirmisin derseler ;
    Veremem
    Sayın moruk sizin entry nizdeki derinlik öyle 2 dakikada anlaşılamaz.Bana müsade edin ben hele 2 3 gün dediklerinizi anlamaya çalışayım ondan sonra cevaplarım sizi saygılar ))))))))))))

5.  Alıntı Originally Posted by HAKEM Yazıyı Oku
    Sayın moruk sizin entry nizdeki derinlik öyle 2 dakikada anlaşılamaz.Bana müsade edin ben hele 2 3 gün dediklerinizi anlamaya çalışayım ondan sonra cevaplarım sizi saygılar ))))))))))))
    Yemin ederim bende aynı şeyi düşündüm,bir nevi Mustafa Topaloğlu aramızda hissi uyandı bende

Siz 610 a ev alıp 1000 TL ye kiraya verin arkadaşlar

Kimseye iyilik yapmamam gerektiğini bugün tekrar anladım...

20 arkadaşıma benzer projelerden ev aldırdım bugun keşke dolara koysaydım diyende oldu Allah razı olsun diyende...

Dolar koysaydım diyen canımı acıttı, kiracım 3 gün geç ödüyor diyen canımı sıktı...200 bin kar yapan ya bu az kar yaptı dedi canımı sıktı..

Hadi sizi geçtim de amcama al dediğimde ne yapim g.t kadar daireyi dedi 340 bindi (başka proje) şuan 680 bin... bak dedim keşke alsaydın vs sen çok yapan bişe olsa bana söylemezsin demişti o da canımı yakmıştı..

Tövbe artık..

610 luk daire süpermiş 1.000 TL harca harca bitmez.... Süper

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Türkiye
    Gönderi
    10,163
    Blog Entries
    12
    Millet araba alıyor satıyor. Bir yılda bir çok kez yapıyor. Vergiden haberi yok.

Millet gayrımenkul alıyor çocuğuna...Vergiden haberi yok.

Millet gayrımenkul alıyor satıyor..Vergiden haberi yok. Haberi olan alış satış fiyatında ayarlama yapıyor.

Bu maliye uyur uyur.

Ama durur size vurur.

Bu kadar bilgi,belge çağında.

Haberiniz ola.

Alıntı Originally Posted by watcher46 Yazıyı Oku
    Yemin ederim bende aynı şeyi düşündüm,bir nevi Mustafa Topaloğlu aramızda hissi uyandı bende
    Yok dostum öyle değil pek
    Hatta teşhis ve tedavi yanlış olmuş biraz
    Sayın Hakem , Anlamış olduğunun teyidini iletti Zaten daha doğrusu ve ötesi biz birbirimizi anladık
    Zuzaylilar aramızda olsada bizler fani dunyaliyik :-)

Sayfa 1/2 12 SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •