Sayfa 496/917 İlkİlk ... 396446486494495496497498506546596 ... SonSon
Arama sonucu : 7329 madde; 3,961 - 3,968 arası.

Konu: KUTPO - Kütahya Porselen

1.  Alıntı Originally Posted by venedik Yazıyı Oku
    Bu tabloyu görmeyenler utansın..
    KUTPO

salt 2. çeyrek F/K 3,80.

potansiyel salt 2. çeyrek F/K 3,94.

6 aylık F/K 5,07.

potansiyel 6 aylık F/K 5,39.

F/K 5,54.

potansiyel F/K 5,97.

net karı %71 artmış. esas faaliyet karı %72 artmış. hasılatı %20 artmış.

yılbaşına göre özsermayesi %6 artmış.

yılbaşına göre kısa vadeli borçlanmalar %83 azalmış.

uzun vadeli borçlanması yok.

PD/DD 0,77.

olumlu bilanço. oldukça ucuz hisse. YTD..
    Bu veriler olmasaydı zaten bir dk. durmaz çıkardım.
    Neyse, temel bir gün mutlaka satın alınacaktır, hem de patrona rağmen.
    Yatırım Tavsiyesi Değildir.!!!

2. 1.5 e tepki vermiş.

3. Doğalgaz fiyat artışı, fiyatın baskılanmasında ki en büyük sebep bence.
    Bu artış karlılığı ne kadar etkiler bunu bilmek istiyecektir piyasa. O yüzden 3.çeyrek sonuçları bekleniyor gibi. Yoksa hakikaten ucuz bir hisse.
    Saygılar.

4. Doğalgaz giderleri büyük olasılıkla, bilançoda 'genel üretim giderleri' kaleminin altındadır. Bu da 40.867.000 tl olarak gözüküyor. (Bilanço Syf.40)
    Doğalgaz haricide giderlerin bu kalemin altında olduğunu düşünürsek, tamamen sallama bir tahminle 20milyon civarı doğalgaz gideri var demek çok abes olmaz galiba. Çeyreksel bazda ise 10 milyon tl.
    Doğalgaza gelen zam sanayide %14 olduğuna göre, çeyreksel bazda 1,4 milyon tl ekstra gider olacaktır.
    Bu da çeyreksel bazda %10 gibi bir net kar düşüşüne denk geliyor. Eğer gider 20milyon değilde 30milyon ise, o zamanda %15 etkiler.
    Bunun çok daha fazlasını, ihracat satışlarındaki döviz artışından yakalayacağını ve bu kar azalmasını bu şekilde absorbe edeceğini düşünüyorum.
    Asıl konu döviz pozisyonu.
    Sadece döviz pozisyonundan bu çeyrek, 2.çeyreğe göre ekstra 7,5 milyon tl gelir elde edecek gibi duruyor.
    Yanlış anlaşılmasın. 7,5 milyon tl kambiyo gelirinden bahsetmiyorum. 2.çeyrekte edilen kambiyo gelirinden 7,5 milyon tl fazla 3.çeyrekde kar edileceğinden bahsediyorum.
    Bu şartlarda, satış ve maliyetlerde ekstra bir değişim olmaz ise, 2.çeyrekde muhteşem gelen net karı, 1,5 kat arttırması içten bile değil.
    Saygılar.

5. ayın 11 i 2017 bu tarihte yüzde 10 aşağı açmış hisse o kopmadan sonra kendine gelememiş orda hala bir gap var.. Acaba ne olmuştu temettüden 4 gün önce ilginç.. Bilen arkadaşlar yardımcı olur mu...
    Bunun dışında şu konjonktürde finansal yükümlülüğü olmayan döviz fazlası olan esas faaliyet satış ve net karını arttıran bu kadar makul çok hisse yok parmakla sayılır..

Lenovo P1a42 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

6. Hisse iyice ayağa düştü, sürekli ekside.
    Hacimsizlikten kırıldı gitti, yazık, çok yazık.
    Yatırım Tavsiyesi Değildir.!!!

7. Ak ve iş yatırım sürekli mal veriyorlar.Bilmediğimiz bir durum mu var acaba?

8.  Alıntı Originally Posted by Q1234 Yazıyı Oku
    Ak ve iş yatırım sürekli mal veriyorlar.Bilmediğimiz bir durum mu var acaba?
    Son iki gündür sürekli satıştalar.daha önce de oldu mu bu şekilde satışları.Bir de bu seviyeden ısrarla satıcılar.alıcılar çekilirse çok düşer mi?

Sayfa 496/917 İlkİlk ... 396446486494495496497498506546596 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •