Sayfa 41/670 İlkİlk ... 3139404142435191141541 ... SonSon
Arama sonucu : 5359 madde; 321 - 328 arası.

Konu: Yurtdışı Borsalarında Hisse Senedi İşlemleri

  1. kasım seçimleri(abd) ve mevcut bono piyasasının aşırı şişmesinden dolayı amerikan varlıklarında portföyü boşalttım. herkes gibi düzeltme bekliyorum, düzeltme gelmezse üzülmem çünkü böyle bir iştah bir türlü aklıma yatmıyor. ray dalio inanılmaz faydalı bir kitap kaleme almış. vakti olan bir ara incelesin. https://www.principles.com/big-debt-crises/

  2. #322
    Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul
    Yaş
    39
    Gönderi
    3,052
     Alıntı Originally Posted by bsayfam Yazıyı Oku

    finansal özgürlüğüne kavuşmuş biri olarak nasıl kavuştuğun konusunda bizleri de bilgilendirebilirsen çok güzel olur -benimde hedefim bu çünkü, fakat son faiz artışı, hisselerdeki gerileme tedirgin etti, bu yüzden yabancı fonlar ve yabancı borsalara bakmaya başladım. çok özel değilse tabi ki. en azından kar topunun nasıl büyüdüğünü daha yakından anlamış olurduk, cevap için teşekkürler, selamlar.
    cevaplar kısa-kısa...

    > Finansal özgürlük için doğru yoldasın.Uzun vadede soda,tuprs vb. tarzda hisseler üzmez. Malum kur krizi her hisseyi etkiledi. Uzun vadeciler için bir nevi toplama dönemidir. Nede olsa amacımız Pasif Gelir. Tek sıkıntı dolara karşı değer kaybı..
    >Temettü emeklisi oldum diyebiliriz en azından sgk emeklisi kadar geliyor aya vurunca. Tabi tüm hesaplamalarımı yıllık yapıyorum.

    >Ben işyatı 2010'dan beri toplamıştım o yüzden kabaca 4,5 yıl. Hesap doğru. Tabi mevduatta yükseliş daha 1 senede oldu.O dönemler düşüktü mevduatlar baya. Portfoyün emniyet subabı. Nakit akışı için yeterli miktarda lot kafidir.Tasfiye olsa dahi gerçek değeri yüksek baya.

    >Yurtdışında sürekli alsat yapan için İşlem maliyeti TR'deki borsalara göre aşırı yüksek.Ayrıca Yabancı borsada alsatta her türlü vergi var. TR dışında kurumda yapılırsa vergi avantajı doğabilir. Paranın büyüklüğüne göre durum değişir. Kazandığınız parayı TR'deki hesaba çekmediğiniz sürece sorun yok. https://dividendexpert.blogspot.com/...yatirim-2.html

    >Evet yurtdışı için %6-7 maksimum temettü getirisi normal. Onun üzerinde hisseninn/etf'in değer artışı azalıyor.

    >Darısı başınıza diyeyim Finansal özgürlük= Tasarruf & Birikim & Akıllı Yaşam & Yatırım
    2010'da yanlış bir sektörde işe başlamıştım: Bankacılık....
    Kölelik ortamını görünce yaptıklarım şunlar oldu;

    -Her ay maaşın %50'si birikim> Yatırım(Döviz / temettülü hisse / Mevduat)
    -Şirket katkılı BES birikimi > Yatırım (Döviz / temettülü hisse / Mevduat)
    -Akıllı yaşam : gereksiz masrafları kısmak.Maliyetleri düşürmek : Fatura,Yemek vb.

    Sağlık nedeniylede ayrılınca zaten 7 yılda hedefime ulaşmıştım. En azından çalışırken kazandığımın yarısından fazlası bile yetiyor.
    Daha öncesindede de ilgiliydim fakat 2018 itibariyle yabancı borsalara girebildim. keşke daha önce girseymişim diyorum.
    Dengeli portföyle yola devam...
    syg;)
    “Sermaye piyasası, sabırsız kişiden sabırlı kişiye para aktaran bir araçtır". Warren Buffett
    "Don't be dazzled by the stock market.. It's a giant distraction" John Bogle

  3. #323
    Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul
    Yaş
    39
    Gönderi
    3,052
     Alıntı Originally Posted by Manu Yazıyı Oku
    kasım seçimleri(abd) ve mevcut bono piyasasının aşırı şişmesinden dolayı amerikan varlıklarında portföyü boşalttım. herkes gibi düzeltme bekliyorum, düzeltme gelmezse üzülmem çünkü böyle bir iştah bir türlü aklıma yatmıyor. ray dalio inanılmaz faydalı bir kitap kaleme almış. vakti olan bir ara incelesin. https://www.principles.com/big-debt-crises/
    bende keskin bi düşüş bekliyorum dostum,
    şöyle köpüğünü bi alsalar güzel olcak,
    Yabancı hissse senedi fonlarında pusuya yattım
    “Sermaye piyasası, sabırsız kişiden sabırlı kişiye para aktaran bir araçtır". Warren Buffett
    "Don't be dazzled by the stock market.. It's a giant distraction" John Bogle

  4. @tradeshark,

    cevaplar için teşekkürler, keşke ben de senin borsaya girdiğin zamanlar heves edip tam anlamıyla girebilseydim. tam rallinin başına denk gelmişsin. ben finansal eğitime 1,5 yıl önce başladım, yatırımlar ancak yeni yeni başladı. bir bölüm bist te, bir bölüm yabancı yatırım fonlarında (geçen yıldan beri keşke daha önce girseydim) bir bölümü de abd borsasında. epey dengeli sepet yapmaya çalışıyorum. finansal piyasaları araştırma merakım geç geldi, yoksa ben de şimdiye temettü emeklisi olmuştum. umarım yakın zamanda sağlam bir getiriye kavuşurum, gerçi şu anki siyasi ortamla çok zor gibi.

    bist ve bilinçli yatırımcı olma işine geç ve tesadüfle tanıştım. 6-7 yıl önce birinin tavsiyesiyle alkim almıştım, borsa hakkında hiç bilgim yoktu. 6,4 gibi alıp 6,6 gibi satmıştım yanılmıyorsam. sonra bir daha hiç bakmadım. 5-6 sene sonra tesadüfen alkim in 28 tl olduğunu gördüm ondan sonra bir ilham geldi, zararın neresinden dönülse kardır.

    abd deki hisselerde al sat yapıp parayı orada tutmayı ve büyütmeyi düşünüyorum. oradan gelecek kazancı yine orada değerlendireceğim. türkiyede varlık barışı olursa o zaman getirip burada tl ye çeviririm diye düşünüyorum, bu şekilde olunca vergi kaybımız olmuyuor doğru mudur?

    yabancı fonlar konusunda epey bişeyler biliyorum sanırım, yardımcı olacağım konu olursa çekinme. bu fonlarda alış ve satış arasında makas yok genelde ama yapı kredi yabancı teknoloji fonunda alış ve satış fiyatı farklıdır mesela. cevap için tekrar teşekkürler.
    Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler eğitim amaçlı kendi kişisel görüşlerime dayanmaktadır. katılmadığınız görüşüm olursa yapıcı bir dille gelen her tür eleştiri beni sevindirir. herkese bol kazançlar.

  5. #325
    Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Moscow, Istanbul, Bogota, Amsterdam
    Gönderi
    1,950
     Alıntı Originally Posted by Trade Shark Yazıyı Oku
    bende keskin bi düşüş bekliyorum dostum,
    şöyle köpüğünü bi alsalar güzel olcak,
    Yabancı hissse senedi fonlarında pusuya yattım
    su duzeltme gelicekse gelsin artik. yutubta bir suru felaket senaryosu felan var ama hissler rekor kirdikca kiriyor
    hani kasim ayina girecez artik ,sanayinin , borsanin artik hareketlendigi zamanlar , bundan sonra bir dusus veya duzeltme gelirmi emin degilim

    gelirsede umarim sinirli olur,

    piyasada asiri para var deniyor ama hisseler surekli giris var , bakalim ,bizde beklemedeyiz

  6. Avrupa borsalarını takip eden var mı, Hollanda veya Belçika mesela?

  7. #327
     Alıntı Originally Posted by Miriel Yazıyı Oku
    Avrupa borsalarını takip eden var mı, Hollanda veya Belçika mesela?
    Belcika'da yasadigim icin Belcika ozelinden yazabilirim. Bir danismanlik firmasinda calisiyorum burada. Banka, telekom gibi temel sektorlerden musterilerimiz var. Euronext olarak isimlendiriliyor borsa. Amsterdam, Bruksel ve Paris borsalari Euronext altinda faaliyet yurutuyor. Belcikali biri Amsterdam ya da Paris'den hisse alim satimini Bruksel borsasi isin maliyeti neyse ayni sekilde yapabiliyor.

    Belcika'da dividend Tax %30. Bu anlamda baya agir bir yuk var. Su an hisse senedi alim satimindan kaynaklanan sermaye kazanci icin vergilendirme gundemde. Tepkiler oldukca fazla ama, hukumet tarafinda bu tartisiliyor. Ne olur bilemiyorum. Bolero ile calisiyorum(https://www.bolero.be/nl/tarieven). 2500EUR'ya kadar, 7.5EUR sabit olarak hisse alimi ve satiminda komisyon odemek zorundayim. ister 10EUR'luk hisse al, istersen 2500EUR'luk farketmiyor. 7.5EUR'yu odemek zorundasin. Dolayisiyla para biriktirip, toplu alim yapiyordum 2017 sonuna kadar(2500EUR'luk alim icin 0.003% komisyon). Begendiginiz bir hisseyi, haftalik ya da aylik alimlarla maliyet dusurme gibi bir sansiniz yok. Cok zengin degilseniz tabi.

    IMKB'den farkli olarak ornegin her yil bir Bio Teknoloji sirketi halka aciliyor. Patronum ornegin Bio Teknoloji firmalarina yatirim yapmis hep. IMKB'de bio teknoloji sirketimiz var mi hic bilmiyorum.

    Ben de cogumuz gibi, globalde bir duzeltme bekliyorum. Alimlarimi durdurdum bu yil basindan beri. Bekliyorum ve arada takip etmeye calisiyorum.


    Bizim forumumuz gibi Belcikalilarin da tartistigi bir forum var . Chrome tercume edebilir sanirim ilgilenenler icin. Link asagida.

    https://www.beursduivel.be/Forum/
    Son düzenleme : asuGaGuGa; 24-09-2018 saat: 12:31. Sebep: Ek bilgi

  8. #328
    Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Moscow, Istanbul, Bogota, Amsterdam
    Gönderi
    1,950
    avrupayi ve ozellikle Almanyayi dusunenler icin bu arkadasi takip edebilirsiniz



    https://www.obermatt.com/en/index/de...-59062bf1.html


    https://www.obermatt.com/en/home.html

Sayfa 41/670 İlkİlk ... 3139404142435191141541 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

  • Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •