Sayfa 82/495 İlkİlk ... 3272808182838492132182 ... SonSon
Arama sonucu : 3959 madde; 649 - 656 arası.

Konu: YBTAS - Yibitaş İnşaat Proje

1.  Alıntı Originally Posted by rosene23 Yazıyı Oku
    Abi adamlar işin uzmanı iteleme sürecine girdiler 3000 in altından alınıp beklenmesi lazımdı bundan sonra iki ileri bir geri. Sayın radyocu çağrı yapacak olursa kasadakibparayla kac lira yapması lazım bide bu karlar faizli mı tutuluyor dolarlami geçmiş yılların karını şirket nasıl değerlendiriyor?
    Anlayabildiğim kadarıyla 2018/6 aylık bilançoya göre Yibitaşın 58,5 milyon TL si 3 aylık faizle ana ortak Votorantimi finanse etmek için kullandırılıyor..Bana sorarsan ana ortağa peşkeş çekiliyor paralar...Çağrı yapmanında sıkıntılı tarafları var...Birinci olarak %95 pay oranına ulaşmak lazım...Ana şirket şu an %83 lerde...MKK ya kayıt yaptıranlar 2018 yılbaşı itibariyle %6,5 civarı...
    Deniz dibinden inci çıkarmak isteyen; vurgun yemeyi göze almalı..

2. Yanitiniz için teşekkür ederim

3.  Alıntı Originally Posted by Radyocu Yazıyı Oku
    Anlayabildiğim kadarıyla 2018/6 aylık bilançoya göre Yibitaşın 58,5 milyon TL si 3 aylık faizle ana ortak Votorantimi finanse etmek için kullandırılıyor..Bana sorarsan ana ortağa peşkeş çekiliyor paralar...Çağrı yapmanında sıkıntılı tarafları var...Birinci olarak %95 pay oranına ulaşmak lazım...Ana şirket şu an %83 lerde...MKK ya kayıt yaptıranlar 2018 yılbaşı itibariyle %6,5 civarı...
    2017-12 aylık bilançoda Votorantime kullandırılan kredi miktarı 80 milyon liraydı...6 ayda 21,5 milyon azalmış...
    21,5 milyona ne oldu anlamadım...
    Hazine bonosu faizi 24 e çıktı...
    Bir çok banka 3 aylıkta en 25-30 arası faiz vermekte...
    80 milyonun getirisi en 20 milyon eder...
    İki sene önce faiz hariç 20 M üzeri kar ederdik...

4. Geri ödeme olmuştur.Birde bu borç tl cinsinden verilmemiştir.Birde onu araştırın.

5.  Alıntı Originally Posted by viking Yazıyı Oku
    Geri ödeme olmuştur.Birde bu borç tl cinsinden verilmemiştir.Birde onu araştırın.

Görüldüğü gibi borç Tl olarak verilmiş...Zaten faiz gelirlerinden de anlaşılıyor öyle verdiği...
    Geri ödemeye konu bir şey göremedim...

Şimdi faizler %24 oldu,,,ne olacak.
    YORUMLAR TAVSİYE NİTELİĞİ TAŞIMAYIP YATIRIM DANIŞMANLIĞI KAPSAMINDA DEĞİLDİR. YATIRIMCI PROFİLİNİZE UYMAYABİLİR.

7.  Alıntı Originally Posted by olimpik forum Yazıyı Oku
    Şimdi faizler %24 oldu,,,ne olacak.
    "Şirket dönem içerisinde ilgili alacak bakiyelerine ilişkin, Şirket yönetimi tarafından yapılan
    değerlendirmeler ve para piyasalarında ortaya çıkan gelişmeler dikkate alınarak aylık olarak belirlenen
    cari hesap faizi oranını kullanmak suretiyle faiz tahakkuk ettirmektedir".

Piyasaya yakın faizi uygulayacağım demişler...
    Dip not: 16 da Doların %10 değerlenmesinde 1,85 milyon kur zararı yazar denmiş..
    Yani 18,5 milyon tl karşılığı dolar borçlu demektir..
    Dolar 2. çeyrek ile 3. çeyrek arasında an itibariyle %35 değer kaybetti...
    Şirketin dolar yükümlüğü varken niye en azından bu borç kadar parayı döviz yapmaz...
    Gel de iyi niyetli ol...

Sn Radyocu,
    Bir de şunu sorayım,,,Votorantim,,Ybtaş a ortak olduğu gibi,,Ybtaş da Votorantime ayni oranda ortak,
    Şirketler arası alış verişlerde kur farkı giderleri ya da gelirleri eşit olmaz mı?
    Mesela ben votorantimden %24 faiz alacağım diyelim,,,o da benden alacak değil mi? (bilançoda)
    Birbirimize ortağız.Ayrıca votorantim in karı da ortaklık oranı kadar konsolide olmaz mı?
    YORUMLAR TAVSİYE NİTELİĞİ TAŞIMAYIP YATIRIM DANIŞMANLIĞI KAPSAMINDA DEĞİLDİR. YATIRIMCI PROFİLİNİZE UYMAYABİLİR.

Sayfa 82/495 İlkİlk ... 3272808182838492132182 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •