Sayfa 286/1000 İlkİlk ... 186236276284285286287288296336386786 ... SonSon
Arama sonucu : 7999 madde; 2,281 - 2,288 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Türkiye
    Gönderi
    10,163
    Blog Entries
    12
    CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve yakınlarının Man Adası'na para transferi yaptıkları iddiaları nedeniyle İstanbul'da açılan 3 ayrı tazminat davasında ödemeye mahkum edildiği toplam manevi tazminat bedeline karşılık 909 bin 353 lirayı, İstanbul 3. İcra Dairesi'ne yatırdı.

Haklıdır haksızdır vs bir yana...

Bu kadar parayı nasıl bir araya getirip de yatırıyor bu siyasiler anlayamıyorum?

CHP vermez bu parayı, çünkü davanın muhatabı değil.

Alıntı Originally Posted by chinawhite Yazıyı Oku
    6.42 direnç diye düşünüyorum.
    Bakalım hayırlısı.
    Damat Abbas formasyonunda direnç destek falan çalışmaz.!!!
    Kötümser yalnız tüneli görür, iyimser tünelin sonundaki ışığı görür, gerçekçi tünelle birlikte hem ışığı hem de gelecek treni görür.!!!

Alıntı Originally Posted by apocalyptica Yazıyı Oku
    Sizin tahmininiz nedir 4 kişilk eşi çalışmayan bir memur ailesi düşünün, asgari ücretli falan demiyorum ve ülkenin büyük bir bölümünü bu insanlar oluşturuyor, bir zamanlar Çin'e Pakistan'a bangladeş'e ucuz işgücü gözüyle bakıyorduk, ayda 100 dolar maaş alıyorlar nasıl geçniyorlar yazık diyorduk, biz de bilinçli bir şekilde bu noktaya getirildik.

4 kişilik bir memur ailesinin, ayda ortalama kazancı 4 bin lira diyelim, 48 bin lira yapar, bunu bugünün kuruyla hesaplarsak 7692 dolar yapar, onu da 4'e bölsek 1923 dolar yapar işte bu hep cumhuriyetin ilanından rakamın tesadüflüğüne bakar mısınız

Şimdi o memur ailesi iyi kötü köyden erzakla falan takviye edilip idare ediliyordu, şimdi köyde yaşayan kimse de kalmadı, herkes şehirde, tarlayı, ineği satan şehirden apartman alıp oturdu, şimdi o apartmanın temellerini yiyecekler, köye de dönemezler artık.
    Henüz balon sönmedi ama bana göre gerçek kişi başı gelirimiz 4000-5000 dolardan fazla değil..GSMH hesaplama yöntemi konusunu bilmiyorum ama enflasyondan bir takım anketlere kadar verilerle oynamak çok da zor değil sanıyorum..benim bildiğim GSMH rakamları ile geçmişte iki kez oynandı..isteyen güncellleme diyebilir tabiki..örneğin bir turistin Türkiye'de harcayacağı ve GSMH yansıtacağı miktar anketlerle belirlenirken siz mevcut rakamı beğenmeyip yükseltebilirsiniz..

Aşağıdaki tabloyu burada bir kaç sefer paylaştım..aynı durumun 2015'den itibaren devam ettiğini düşünmemek için bir sebep yok bence..Erdoganomics..

Örneğin akıbet anlamında Yunanistan'a benzetmek istemem ama gerçekler saklanamaz olunca Yunanistan'da bir gecede borç/GSMH oranı %100'den %180 çıkmıştı..beğenirsiniz beğenmezsiniz ama Yunanistan nihayetinde bir AB ülkesi..diğerlerini siz düşünün..

4.  Alıntı Originally Posted by BORA YAŞAR Yazıyı Oku
    CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve yakınlarının Man Adası'na para transferi yaptıkları iddiaları nedeniyle İstanbul'da açılan 3 ayrı tazminat davasında ödemeye mahkum edildiği toplam manevi tazminat bedeline karşılık 909 bin 353 lirayı, İstanbul 3. İcra Dairesi'ne yatırdı.

Haklıdır haksızdır vs bir yana...

Bu kadar parayı nasıl bir araya getirip de yatırıyor bu siyasiler anlayamıyorum?

CHP vermez bu parayı, çünkü davanın muhatabı değil.
    Kılıçdaroğlu'nun o kadar parası olduğunu sanmıyorum, muhatap olmasa bile CHP verecek, başka kim verebilir...
    Kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir, yatırım konusunda kimseye de güvenmeyin...

Tipik yalancı çoban hikayesi, YALANCI çobanlar bu saatten sonra allah birdir dese dahi kimse inanmaz zaten inanmıyorda. Beter olmadan yeter olmaz, 16 yıldır kör güzüme deyip bunları destekleyenler, kaçış yok, beteri iliklerinize kadar hissedeceksiniz , bu iyi günlerin kıymetini bilin. Dolarda yükseliş kaçınılmaz, ister seve seve ister seve seve !...

6.  Alıntı Originally Posted by Baron Yazıyı Oku
    Kılıçdaroğlu'nun o kadar parası olduğunu sanmıyorum, muhatap olmasa bile CHP verecek, başka kim verebilir...
    tazminat davalarında dava kesinleşmeden, yerel mahkeme kararına istinaden icra yoluna başvurulabiliyor..!!

Balon tam sönmedi dedik..çünki yıllarca beton ve ithalat sevdası yüzünden üretimin içine ettik..GSMH nın kişi başı 9000--10000 dolar olmasının mümkünatı yok bence..

Japon kredi derecelendirme kuruluşu JCR'in Başkanı Orhan Ökmen;

"TEMEL SORUN DEĞERSİZ TL"

Türkiye'nin temel sorununun TL'nin giderek değersiz hale gelmesi olduğunu söyleyen Ökmen "2006'dan başlamak üzere Türkiye'nin Döviz üretim kabiliyeti zayıfladı. 2000'li yılların başında milli gelir içinde sanayinin payı %24'lerdeydi, şu anda %12'lerde. Bu azalmanın tek anlamı var, o ülkenin döviz üretme kabiliyeti zayıflamış demektir.

Alıntı Originally Posted by enki Yazıyı Oku
    Balon tam sönmedi dedik..çünki yıllarca beton ve ithalat sevdası yüzünden üretimin içine ettik..GSMH nın kişi başı 9000--10000 dolar olmasının mümkünatı yok bence..
    Haberi paylaşmıştım yine yine paylaşayım ki ak koyunlara kapak olsun, foruma gelip ikide bir kafamızı mikmesinler, Dolarınız var diye seviniyorsunuz ama ülke hepimizin ülkesi deyip höykürüp durmasınlar. O betonlar iyice bir yerlerine yerleşsin ki çıkarmak güç olsun.

Fabrika yerine konut yaptık, 4.9 trilyon lirayı betona gömdük
    http://www.patronlardunyasi.com/habe...-gomduk/210482

Sayfa 286/1000 İlkİlk ... 186236276284285286287288296336386786 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •