Sayfa 566/1032 İlkİlk ... 66466516556564565566567568576616666 ... SonSon
Arama sonucu : 8252 madde; 4,521 - 4,528 arası.

Konu: HALK Cafe - I

Cok dogru. Ben bankanin dipte oldugu konusunda birsey demiyorum. 1 milyar dolar artik, komik. TREND'in olumlu goruslerine de katiliyorum ve UV kazandiracagi kesin.

Yanliz bu sure uzama ihtimali var artik su Papaz ve OFAC olayi cozulmezse ABD midtermlerinden once. Hisse oteki bankalardan oldukca baskili islem goruyor. Ceza mi dusecek acaba yakinda?

Alıntı Originally Posted by illim Yazıyı Oku
    ...Arkadaşlar çok acı cektiniz, sabrettiniz, direndiniz, yüzdünüz yüzdünüz kuyruguna geldiniz...Endeks develüe olan TL karşişinda yeniden degerleme babında bir duzeltmeye ekim/kasim/aralik surecinde girmeye aday...asiri satis yiyen bankalar olmadan endeks zaten toparlayamayacagina gore herne halt neden bulunacaksa bulunup endeks duzeltme surecine girecektir...100bin alti çalı dibi cirpiliyor bilginize...100bin ustu hizlanabilir...

halkb in grafigine bakin hele; bu grafik 5 yilda bir cizilir...hic bir piyasa omur boyu ayi yada boga cizmez...cayinizi alin tuştan elinizi uzak tutun...sadece seyirci olun...birakin piyasa calkalasin son flash haber/ler(özünde planlanmiş üfürükten teyyare haberler algiyi pozitife evriltecektir/bir süre) gunune dek...

2.  Alıntı Originally Posted by 666 Yazıyı Oku
    Cok dogru. Ben bankanin dipte oldugu konusunda birsey demiyorum. 1 milyar dolar artik, komik. TREND'in olumlu goruslerine de katiliyorum ve UV kazandiracagi kesin.

Yanliz bu sure uzama ihtimali var artik su Papaz ve OFAC olayi cozulmezse ABD midtermlerinden once. Hisse oteki bankalardan oldukca baskili islem goruyor. Ceza mi dusecek acaba yakinda?
    kisa vadeci dostlar(ki bende bir miktarini kisa vade ceviriyorum) zaten stoplari calistirmasi gerekirdi...yorumum u.v. icin yada o.v. icin zaten...lakin ofak yada papaz bendi önümüzde hala duruyor olsa bile endeks yukselirken bankalarin ivmelenmemesi imkansiz...endekse dair pozitifim yil sonuna dek fakat papaz(cerez) ve ofak haberi de bu zaman dahilinde bir sekilde(oljmlu/olumsuz) duserse belirsizlik kalkacagi icin hizli hatekete gebe...yani demem o ki en kötü endekse paralel...lakin ilerisi mechul...
    ...Biraz zaman geçsin herşeyi unutacaksın; biraz zaman geçsin herşey seni unutacaK...(Bendememişmiydim çabası beyhude, bilmedigini bilmek bakİ)...YAZILANLAR YORUMDUR TAVSİYEM OLAMAZ...

3. Sayın TH. Yapı Kredi Bankası 1 milyar dolarlık sermaye artırırken 500 milyon dolarını İspanyol ortak ,500 milyon dolarını Koçun verdiğini biliyoruz. Buradada Bereket enerji, Ak enerji başta olmak üzere enerji şirketlerine verilen döviz bazlı yüksek krediler var. Sorum şu Koçlar bu 500 milyon doları Koç Holdingden mi verdiler yoksa şahsi mi ? Koç Holding verdi ise hisse bu para çıkışından neden etkilenmedi. Sabancı ve Koçun 6 aylık karları eşit gibi. Piyasa yapıcıların bu sert ayrımı enteresan.
    Diyelim ki Akbank bedelli sermaye artırımına gitse yüzde 40 iştiraki olan Saholden mi çıkacak bu para , Güler hanımdan mı ? Sabancı Holdingde ki bu düşük fiatlamayı yorumlamaya çalışıyorum. Koç Holding/ Sabancı Holding oranı 2.4 lere geldi. Akbankın Türk Telekoma verdiği 1.7 mlyar dolarlık kredinin cezası kesiliyor belli. Türk Telekom bilançosunu inceledim. 6 aylık zarar 800 milyon. Enteresan bir ayrıntı var bilançoda TT esas faaliyetinden 6 ayda 2 milyar kar etmiş. Döviz artışından , yüksek döviz borcu olduğu için anormal finansal gider olarak zarar haline gelmiş. Dövizdeki dalgalanma udrur ve hatta düşerse olumlu etkilenecek senetlerin başında Akbank ve Sabancı Holding gelecektir diye düşündüm, Garanti (1 milyar dolar) İş (500) ile birlikte. Yeni ekonomik program açıklanmadan önce Bankaların sorunlu kredileri çözüm beklentisi ile yüzde 8-9 lara varan yükselişleri bu 2 banka yaptı zaten. Dikkat ettiysenizdiğer bankalar yüzde 2-3 gibi yükseliş oldu. Yani yükselişe katılmadılar. Halkta döviz bazlı kredi nereyse hiçyok gibi. Vakıfbankta 2 milyar dolar kredi var tahminim. Ege bölgesinde, Bereket enerjinin 4 milyar dolarlık borçlanmasında Yapı krediden sonra ismi geçiyor. 1 milyar dolarlık bir kredi gözüküyor her iki bankada.
    Döviz bazlı krediler hakkında net bir çözüm sunulmayınca bir kısmını geri verdiler. Hemen bir açıklama yapıldı. Oluşturulacak bir komisyon ile pazartesi günü hemen hasar tesbitine başlanacak diye arkadan açıklama yapıldı.. Yani yumuşak karın burası. Burada en ufak bir çözüm beklentisi veya IMF gibi veya Almanya gibi bir partnerle krediler uzun vadeye yayılırsa bu 2 banka tüm borsayı sürükler diye düşünüyorum. Selamlar.
    Son düzenleme : Ayan; 22-09-2018 saat: 00:41. Sebep: ek

4.  Alıntı Originally Posted by Ayan Yazıyı Oku
    Sayın TH. Yapı Kredi Bankası 1 milyar dolarlık sermaye artırırken 500 milyon dolarını İspanyol ortak ,500 milyon dolarını Koçun verdiğini biliyoruz...........Sorum şu Koçlar bu 500 milyon doları Koç Holdingden mi verdiler yoksa şahsi mi ? Koç Holding verdi ise hisse bu para çıkışından neden etkilenmedi. Sabancı ve Koçun 6 aylık karları eşit gibi. Piyasa yapıcıların bu sert ayrımı enteresan. Diyelim ki Akbank bedelli sermaye artırımına gitse yüzde 40 iştiraki olan Saholden mi çıkacak bu para , Güler hanımdan mı ? Sabancı Holdingde ki bu düşük fiatlamayı yorumlamaya çalışıyorum. Koç Holding/ Sabancı Holding oranı 2.4 lere geldi...…...
    Binbaşım selam. Biraz karıştırmışsın, YKBNK'nin %41'i İtalyan UniCredit'in, %41'i Koç Holding'in, %18'si halka açık. 1 milyar dolara yakın sermaye artırımının oranları bu şekilde dağılmıştı, 410 milyon doları da sermayedeki %41'lik oranı ile Koç Holding ödedi. Bu parayı şahıs koymadı, %41'lik ortaklığı sonucunda Koç Holding koydu. AKBNK da benzer şekilde, eğer sermaye artırımına giderlerse sermayedeki payı kadar SAHOL para koyacak, Güler Hanımdan tek bir kuruş çıkmayacak. Aradaki değerleme farkına gelince, bu çarpıklık hisselerin yatırımcıların gözünde ne kadar seksi olduğu ile alakalıdır (bu tür çarpıklıklar çok yaygındır). Finansal piyasalarda bir şirket için "seksilik" kavramı da o şirketin büyüme potansiyeli, yönetim kadrosunun kalitesi vizyonu profesyonelliği, kârlılıktaki artış trendi, elineki varlıkların cinsi, fonların şirket hakkında beklentileri, hisseye talep durumu vs gibi bir sürü faktörün bileşkesiyle ölçülüyor. Demek ki büyük yatırımcıların gözünde KCHOL SAHOL'e oranla çok daha seksi. Peki, madem KCHOL 410 milyon doları YKBNK sermaye artırımında kullandı, o zaman neden bundan etkilenmedi? Neden etkilensin ki? Sol cepten çıkan para sağ cebe girmiş oldu. KCHOL'den çıkan para KCHOL'ün YKBNK'deki yatırımını ayni meblağda artırmış oldu, ayrıca %41'lik hisse ile KCHOL'ün YKBNK'deki 2 ana ortaktan biri olduğu unutulmamalıdır.
    20 Mart 2025'te 27.80 maliyetle YKBNK aldım (tek kağıt, ful borsadayım). 30.4.2025 vadeli hedge pozisyonum %10 zarar ile kapandı.

5.  Alıntı Originally Posted by 666 Yazıyı Oku
    Dayanma gücü olup da sabırlı davranan bu hisseden kazanacak hem de reel bazda, buna hiç kuşkum yok. Tek bir ön şart var ve o da bu bankanın batmamasıdır.
    20 Mart 2025'te 27.80 maliyetle YKBNK aldım (tek kağıt, ful borsadayım). 30.4.2025 vadeli hedge pozisyonum %10 zarar ile kapandı.

6. Hisse Mayıs 2013 de gördüğü dolar bazlı zirveden şu anda %92 düşmüş durumdadır ve 6 tl civarından işlem görüyor, hem de bu süreçte özkaynaklarını 15 milyar tl (hisse başına 12 tl) artırmış olmasına rağmen, 16 milyar tl net konsolide kâr (hisse başına 13 tl) elde etmesine rağmen. Uzun vadeyi baz alırsak son 5.5 yıldır büyük bir satış baskısı yaşanmış durumda ve bu baskı halen devam ediyor. Orta vadede ise 7 Ağustos 2017 den bu yana son 13.5 aydır son derece şiddetli bir satış baskısına maruz kalmış durumda ve bu baskı da halen devam ediyor. Acaba bu durum hissede her türlü olumsuzluğun iskonto edilmiş olduğu anlamına gelmiyor mu? Bu tür düşüşler ya çok ağır depresyon (%20'den büyük yıllık ekonomik küçülme) ortamında görülür ya da şirket batıyorsa. Bana göre her ikisi de söz konusu değil. Mevcut durum itibariyle TR ekonomisinin değil ağır depresyon, resesyonda bile olmadığını hala tıngır mıngır büyüdüğünü görüyoruz. Tabii bu durum şimdiki durumdur, geleceği bilemiyoruz sadece tahmin edebiliyoruz. TR ekonomisi önümüzdeki 12 ayda yüksek ihtimalle bir resesyona girecektir ancak bu resesyonun şiddeti büyük olmayacak, mesela %5'i aşmayan türden bir resesyonla karşılaşabiliriz. %5'lik bir resesyon bile depresyon sınırı olan %10'un çok altındadır. Ancak hisseye baktığımızda, asgari %20'lik bir depresyon fiyatlaması görüyoruz. Çarpıklık arayanlar için mükemmel bir case study söz konusu burada.
    Son düzenleme : TRENDHOUND; 22-09-2018 saat: 03:44.

7. Madem durum böyle, o zaman tüm denklem; bilinmeyenlerin arasında açık ara ile en büyük öneme sahip olan OFAC faktörüne bağlı demektir. OFAC mevzusu olumlu yönde aradan çıkana kadar bu hisseden güzel performans beklemek doğru olmaz, 6 tl civarında kıllatır durur.

8. HALKB'ın son haftalardaki performansı, volatilitede ani değişliklere gebe bir durum olduğunu söylüyor. Hiç kimsenin beklemediği bir anda yine hiç kimsenin tahmin edemeyeceği türden marjlı hareketlere şahit olabiliriz. Bu tür sakinlik fırtına öncesi sakinlikle eşdeğerdir. Burada sakinlikten kastım hissenin uzun süredir 6 tl civarında salınıp durması oluyor yani kabaca %10'luk bir kanalda (silkelemeler hariç 5.70-6.30 aralığı) yatay hareket.

Sayfa 566/1032 İlkİlk ... 66466516556564565566567568576616666 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •