Sn rxpu forumdaşın yazdıklarından ben çok ama çok faydalanıyorum.Yazılarını okuduğum ve değer verdiğim en bilgili forumdaşlardan biri.15 yaşında yaşanmış ve samimiyetle paylaşılmış bir olayın üstüne kendisine resmen hırsız denmesi bence çok acımasız oldu.Bizim memlekette vergi kaçırmak nerdeyse atasporu gibi.Ben forumdaşların arasında da tamamen bu işten bağışık çok az insanın olduğuna inanıyorum.Misal arkadaşla tapuya gitmiştik bir mal alımı için tapu memuru resmen rayici belediyeden alacaksınız o fiyattan gösterirsiniz banka kredisi önemli değil dedi.O zamanlar denetimler bu kadar sıkı değildi.Banka kredisi başka yatırılan vergi başka oldu.Yolu da tapu memuru gösterdi.Hemen hemen herkes tapuda başka fiyat gösteriyor o kadarı bankadan transfer ediliyor vergisi veriliyor , kalan elden verilip vergiden kaçırılıyor,hemen hemen 2 emlak alımından biri böyle,devlet de biliyor ve göz yumuyor.Belediye misal yapı kayıt belgesi diye bir şey çıkardı herkes fazladan kullandığı haksız edindiği malları legalleştirdi.E dün suçtu bu şimdi değil.Hakkımız yenmedi mi.Her vergi barışı dürüst vatandaşın hakkının yenmesi değil mi.2000 yılında geçmişe yönelik hazine bonolarında vergi çıkarmak hak yenmesi değil mi.Benim maketten aldığım malı arsa tapusu almama rağmen tapu iptali yaparak elimden alınmasına neden olan adalet sistemi adil miYani nerdeyse devlet kör tuttuğunu öper misali çalışıyor.Bu sistemde legal sınırlarda kalmak kaydıyla vergi vermemeye çalışmak neden anormal olsun ki.Misal şirket adına herkes bmw alıyor kişisel kullanıyor.E devlet bilmiyor mu o bmw nin vergi kaçırmak için alındığını.Bana pek de sn rxpu nun dedikleri mantıksız gelmiyor .Herkes elinden geldiğince sistemin etrafından dolanıyor.Çünkü sisteme aktardığı paranın adil kulanılmadığını biliyor ve görüyor.Herkese adil gereğinde herkese hesap sorabilen bir sistem olsa o zaman sistemin etrafından dolanmaya çalışmak kınanabilirdi.E yandaşa başka bana başka adalet uygulanırsa insan da devlete sisteme güven kalır mı.
Yer İmleri