Sayfa 124/612 İlkİlk ... 2474114122123124125126134174224 ... SonSon
Arama sonucu : 4890 madde; 985 - 992 arası.

Konu: PETUN - Pınar Et ve Un

1. 2014 yılında ki faiz ile borçlanması imkansız bu şekilde ne borç döner ne borç ödenir

2. 2020 mayıstaki sendikasyon kredisi şu an ki kurlarla 1 milyar TL civarı ek yük yarattı..(etle sütün yaklaşık 8 10 senelik karı) Şirkette süt ile etten başka kar elde eden şirket var mı bilmiyorum) Şirketten Bi üst aklın çıkıp bizim bu borcu çevirecek kredimiz var yada varlığımız var desin... Selime seçimden sonra ayar olmuştum hatta ciddi boykotta uyguladım ama süt ile ete bu borçtan dolayı barcleys çökerse yazık olur
    ADEL/TTRAK/ÇİMSA/TOFAŞ/AKSA/BRSAN/PETUN/INDES. /BRİSA/ARÇELİK/EREĞLİ/TÜPRAŞ/FORD OTOSAN/SODA

3. refinansman çalışması devam ediyor

Herkese merhabalar ,
    sadece petun 2010 yılından bu yana 270 ml tl temettü dağıtmış ki bu 100 milyon usd den daha fazla bir miktar demek ve bu miktarın yarısı yaşar holdingin kasasına gitti. yani sadece petun dan holdinge 50milyon usd aktı en az bir o kadarda pnsutten gitti ( pn sut 360 ml temettü dağıtmış 140 ml usd ciarı ve yaklaşık 85 ml usd kadarı holdinge aktı. yani et ve sütten 8 yılda temettü olarak 200 ml usd nakit akışı olmuş holdinge ) ki ,diğerlerinden neler gitti bilemiyoruz .
    demek istediğim yaşara akan bu para nerede , belkide holdingin kasasında yada bir yerinde bu sendikasyonu ödeyecek nakit veya benzeri varlık zaten var.
    eğer yoksa yaşarın nakit ihtiyacı olmalı ki öyleyse karlılık düşmediği halde imkan varken neden temettüyü yarıya indirdiler ,

bir diğer taraftan 8 yılda 270 milyon tl yi sadece temettü olarak dağıtan bir şirket bugün daha fazla karlı iken bile piyasa değeri 240 milyon tl ye neredeyse 4 yıllık kar toplamına denk geliyor ,ortalama bir yatırımda dönüş süresi 15-20 yıl kadar iken petun da 4 yıl . karlılık yarıya inse bile sadece 8 yıl.
    bir başkası net 500 milyon varlığa sahip bir şirket olan petun şu anda piyasada 240 milyon civarına satılıyor.
    peki daha düşer mi ?
    buraya kadar düşmesi bile mucize ama bu mucize olduysa dahası neden olmasın.bu piyasada matematik yanılıyor, olmazlar oluyor ise pekala daha da düşebilir...
    ama bu gerçek petun için 6 tl nin ucuz olduğu gerçeğini değiştirmez

herkese bol kazançlar...
    Son düzenleme : Hisseci44; 23-09-2018 saat: 23:29.
    Ben bana kandım bir şey kazanamadım, siz SİZ olun sakın bana kanmayın.

5. Biz ne yorum yaparsak yapalım,imam bildiğini okuyor.Bizim penceremiz farklı sanırım.Benim burada tek inandığım husus; seçimden önce Mehmet Şimşek'in dövizle borçlanmaya sınırlama getirip " tedbirimizi alalım,yağmur gelecek" uyarılarına Yaşar Holding sanırım kös kös bakmamışlardır ve piyasadan döviz almışlardır.
    Hisse senedinin haraketine gelince; borsada gerçekten alıcı yok.Kendiikendine yaptığı Al ver'lerle bıktırma haraketi bu.Birçok senet benzeri haraketi yapıyor.Bir yerde oyalanma haraketi de diyebiliriz.Bu yüksek faizlerle zaten reel sektörde ne kadar yatırımcının kaldığı da tartışılır.

6. Pınar Süt ve Pınar Et hisselerinin son 3-4 ayda bu denli düşmesinin en büyük sebebi , döviz kurunun %50 civarı artması ve bu 2 senedin Yaşar Holdingin EUR borcuna kefil olmasından dolayı aldıkları riskin artması idi. Dolayısıyla döviz kuru tersine hareket ettikçe bence hissler toparlayacaktır.

Şu anda EUR'nun her bir kuruşluk düşüsü , Yaşar Holdingin borcunu 2.2 milyon TL düşürüyor. Mesela sadece bugünü ele alalım. Sabah 7.40 civarı olan EUR şu anda 7.16 civarı. Yani sadece bugün Yaşar Holdingin borcu şu an itibari ile 52-53 milyon TL düşmüş durumda. Dolayısıyla Pınar hisselerinin de riski düşmüş durumda.

Papaz ile ilgili olumlu gelişmeler var. Amerikan dış işleri bakanının açıklamaları var. Eğer Amerikada bir görüşme olursa ve buradan olumlu bir mesaj gelirse EUR 6.70 - 6.80 'lere kadar gevşeyebilir. Belki de daha fazla.

Böylece Pınar hisselerinin üzerindeki baskı hafifler ve alım gelir diye düşünüyorum. Çünkü PETU'nun borcu zaten sıfıra yakın. Karlılığı da bu sene fena değil. 3. çeyrek daha iyi gelecektir diye düşünüyorum iyi geçen turizm sezonu , kırmızı et fiyatlarının artması , şarbon nedeniyle markalı tüketimin artması ve artan yem fiyatları nedeniyle ( Çamlı yeme %25 civarı ortak olduğu için , yem piyasasındaki fiyat artışı dolaylı olarak PETUN'a kar olarak yansır iştirakinden dolayı )

Dolayısıyla ben 1-2 gün içinde olaylar biraz daha netleştiğinde yoğun alım yapılacağını düşünüyorum özellikle 3. çeyrek sonuçlarının beklentisi ile.

YTD

7. Haber akışı da çok zayıf hiç mi gelişme olmaz bu şirkette

8.  Alıntı Originally Posted by Hisseci44 Yazıyı Oku
    Eskiden sistem bu kadar gelişmiş değildi, içerde lış satışlar kara tahtaya yazılırken dışarda ayaklı borsa vardı Karaköy de. Ben gibi küçükler içeri giremediği için dışarda seyyardan alırdık hisseleri
    Seyyar satıcı tahtalarında hisse satılırdı, şimdi sistem çöktüğünde göre bende burdan satış yapabilirmiyim Acaba, sistem geri gelene kadar almak isteyene dilediği kadar petun verebilirim 12.44 den ))
    12,44 e çok diyebilirsiniz, ama birde şöyle düşünün, şu anda benden başka satıcı yok ))
    Yeni bir topic mi açsam yoksa hisse pazarı diye
    iyi fikir ama çok pahalı biraz güzellik yap yav
    Başarı yolun sonu değil, yolun kendisidir... Başarı bir yolculuktur ve hiç bir zaman bitmez, asıl başarı yolda kalabilmektir...

Sayfa 124/612 İlkİlk ... 2474114122123124125126134174224 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •