Sayfa 411/1000 İlkİlk ... 311361401409410411412413421461511911 ... SonSon
Arama sonucu : 7999 madde; 3,281 - 3,288 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz

ahah az önce bir almayaya ödeme yolladım.

10 euro.

masraf+vergisi 15 USD. kestiler.

bitmişiz yaw.

2.  Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku
    Ama hem alıcının hem de satıcının memnun olduğu durum başka bir şeye daha işaret eder.

Kırılma noktasına. Hem de sıkışan bir noktada öngörülemeyecek şekilde bir yönde patlayacak şekilde.

O nedenle böyle dönemler bence bir ekonomi açısından en pis dönemlerdir.
    Çok doğru...o yüzden Dolar topiğinde elma armut muhabbeti niye yapılıyor falan filan denmeyecek ve herkes gözlemlerini kendi bakış açısıyla yazıp yorumlayıp yargılayacak....

Şahsi tecrübem bu büyük resimde Borsa doğru yerde durmuyor çok riskli...Reel Eflasyonu düşünürsek faiz yetersiz... Altın dünya piyasasına bağlı o konuda kısa vadede yorum yapamıyorum ama uzun vadede mantıklı...

Bana en doğru gelen şey Doların ucuz olduğu...Dolar çıkmalı zira ambar bitti...Katar Matar bile anca zararı öteler yada hafifletir

Alıntı Originally Posted by emlak Yazıyı Oku

10 euro.

masraf+vergisi 15 usd. Kestiler.

Bitmişiz yaw.
    i$ bank.........

Herkes tutturmuş popaz meselesi.!!
    Vadesi gelecek borçları Trump mu popaz mı ?
    Ödeyecek.!!!
    Günü kurtardığını sananlar.!!
    Hep kaybedecek.!!!!
    Kötümser yalnız tüneli görür, iyimser tünelin sonundaki ışığı görür, gerçekçi tünelle birlikte hem ışığı hem de gelecek treni görür.!!!

5.  Alıntı Originally Posted by Moruk Yazıyı Oku
    kişi kişi abi

o muhim

diğer herşey sanal ya da diğer adıyla tüzel

diyelim bura hisse.net tüzel

ama ben tüzelliğe mi güvencem

burda yazan siz gibi güvenilir birine mi

bilmiyorum bence ağır para babaları bunu daha çok takıyordur

yanılıyorsam , sorry
    Dünyadaki para babaları 1900'lü yılların başındaki gibi bir yapıya sahip değil. Tamamı devletleştirildiler.

Bunu dünyanın parasal bilançosundan gözlemleyebiliyoruz.

Geçen aylarda yine burada kaba bir hesap yapmıştık.

850 trilyon dolar borç var.

250 trilyon dolar para arzı.

En büyük para babası 5 trilyon dolar nakit ile FED

2. 3. büyük para babaları (nakit para arzı anlamında) büyük amerikan şirketleri. 200-300 milyar dolar ile.

(Burada piyasa değeri değil elde tutulan nakit değerlemesi önemli).

O nedenle sistemin içinde öyle yüksek parasal arza sahip aktör yukarıdakilerin dışında bence yok. Yani Rockefeller, Roschild v.b ailelerin yatırımları ve varlıkları olmakla birlikte parasal arz anlamında nakitleri yukarıdaki aktörlere erişemiyor.

En büyük para babası FED bile elindeki parayı piyasaya borç veriyor ve geniş para arzı olarak düşünürsek aslında sistemin neredeyse %80'i borcun büyümesi ile büyüyen geniş para arzından oluşuyor.

İşte bu büyük yapıda bu büyüklükteki borç döngüsünü kontrol edebilecek tek güç devletler ve onlara bağlı merkez bankaları.

Zira kişiler ve kurumlar , yani taşeronlar borçlu. O nedenle borç artık sadece devletler ve onların yaratacağı para arzı ile kontrol edilebilir bir boyut almış durumda.

Politika o nedenle gittikçe önemli bir hale gelmiştir ve gelecektir. Zira paranın kaynağı olan devletleri ve merkez bankalarını politika yönetir.
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

6.  Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku
    Dünyadaki para babaları 1900'lü yılların başındaki gibi bir yapıya sahip değil. Tamamı devletleştirildiler.

Bunu dünyanın parasal bilançosundan gözlemleyebiliyoruz.

Geçen aylarda yine burada kaba bir hesap yapmıştık.

850 trilyon dolar borç var.

250 trilyon dolar para arzı.

En büyük para babası 5 trilyon dolar nakit ile FED

2. 3. büyük para babaları (nakit para arzı anlamında) büyük amerikan şirketleri. 200-300 milyar dolar ile.

(Burada piyasa değeri değil elde tutulan nakit değerlemesi önemli).

O nedenle sistemin içinde öyle yüksek parasal arza sahip aktör yukarıdakilerin dışında bence yok. Yani Rockefeller, Roschild v.b ailelerin yatırımları ve varlıkları olmakla birlikte parasal arz anlamında nakitleri yukarıdaki aktörlere erişemiyor.

En büyük para babası FED bile elindeki parayı piyasaya borç veriyor ve geniş para arzı olarak düşünürsek aslında sistemin neredeyse %80'i borcun büyümesi ile büyüyen geniş para arzından oluşuyor.

İşte bu büyük yapıda bu büyüklükteki borç döngüsünü kontrol edebilecek tek güç devletler ve onlara bağlı merkez bankaları.

Zira kişiler ve kurumlar , yani taşeronlar borçlu. O nedenle borç artık sadece devletler ve onların yaratacağı para arzı ile kontrol edilebilir bir boyut almış durumda.

Politika o nedenle gittikçe önemli bir hale gelmiştir ve gelecektir. Zira paranın kaynağı olan devletleri ve merkez bankalarını politika yönetir.
    o dediğiniz merkez bankaları böyle şeylerle (para üreten örgütmü dersiniz adına kurummu yapı mı her ne ise) alışveriş halinde
    al gülüm ver gülüm

https://eksisozluk.com/mitsui--558784?p=1

biz o lig te değiliz

onlar bundesliga da

biz 3. amatör küme mahalli lig

yani o ölçekte şeyi çevirmen için dostum, bilmiyorum hangi sanayi sitesinde yeriniz var ve ne teknolojik düzeydesiniz ama

ağır baba lazım bence, kefaleten

yemez , tüzel kişilik muhabbeti

bence tabi

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Adana
    Gönderi
    11,112
     Alıntı Originally Posted by EMLAK Yazıyı Oku

10 euro.

masraf+vergisi 15 USD. kestiler.

bitmişiz yaw.
    Yuh bu ne adam mı öldürdün...[emoji16][emoji16]nasıl masraf bu....?

MI MAX cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
    Burdaki tüm yorumlarım yatırım tavsiyesi değildir.

Alıntı Originally Posted by human01 Yazıyı Oku
    Yuh bu ne adam mı öldürdün...[emoji16][emoji16]nasıl masraf bu....?

MI MAX cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
    70 tl ödemek için 88 tl masraf var

vergiyi neden usd ile kesiyorlar onuda anlamadım

15 usd. vergi+masraf .

paypalı ülkeye kapadılar..

soyguna devam. ;)

Sayfa 411/1000 İlkİlk ... 311361401409410411412413421461511911 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız