Sayfa 445/1000 İlkİlk ... 345395435443444445446447455495545945 ... SonSon
Arama sonucu : 7999 madde; 3,553 - 3,560 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz

1. Bazı arkadaşlarımız ve bürokratlarımız bankaların karlılıklarını yanlış değerlendiriyorlar.

Bankaların karı şu şekilde değerlendirilir:
    Öz kaynak karlılığına bakarsınız, bu özkaynak karlılığından oluşmuş enflasyon değerini düşersiniz. Elinize gerçek kar kalır.

Mesela bir bankanın özkaynağı 42milyar TL ve bu banka yıl sonunda %25 enflasyon olan ülkemizde 8 milyar TL kar açıklarsa zarar etmiş demektir.
    Yukarıda yazdıklarım yatırım tavsiyesi değildir.

2.  Alıntı Originally Posted by ikisekiz Yazıyı Oku
    ERDOĞAN: BRUNSON OLAYININ EKONOMİMİZLE ALAKASI YOKTUR -BN
    ERDOĞAN: YÜKSEK FAİZE KARŞI OLAN BİRİYİM -BN
    ERDOĞAN: TCMB BAĞIMSIZLIĞIN İFADESİ OLARAK FAİZLERİ ÇIKARDI -BN
    ERDOĞAN: (BRUNSON) 12 EKİM GELSİN GÖRECEĞİZ -BN
    ERDOĞAN: TCMB BAĞIMSIZLIĞIN İFADESİ OLARAK FAİZLERİ ÇIKARDI -BN

Fed mi Brunson mu hangisi daha önemli dolar için??
    dincinin gücü ekonomiden büyüktür

3.  Alıntı Originally Posted by Ahmetg Yazıyı Oku
    Bu yazin icin seni kutluyorum

Su forumdaki nadir insanlardan birisin hatta teksin. Son cumlen herseyi acikliyor

Aynisini ben ABD dolari icin soyluyorum ama dinleyen kim. 3. dunyanin sefil insanlari dolara taptikca ABD asla cokmez

ABD yi ayakta tutan ne teknoloji ne silah nede universiteler. Insanlar uyanipta gercegin farkina varip dolara itibar etmeseler ABD 1 gunde coker
    Benzer bir görüş açısını duymak sevindirici. Ama FED hakkında yazılan kitaplar ve geçmişi bu tür bir yapılanmanın en azından ilk kuruluş yıllarında denendiği ve belirli bir süre de başarılı olduğunu çağrıştırıyor. Ama bugün bence geçmişten çok farklı bir yapıda çalışıyor.

Ayrıca hisse.net'in derinlerinden mesaj geldi. Ahmetg Bizans'a gelirse biz de kontrol için kalkıp Kars'tan bile geliriz diyorlar.

Ben sadece elçiyim. Ombudsmanlık yaparım.

Derinlere de söyledim Ahmetg de isterse sizi Bizansta Yuşa tepesinde buluştururum dedim.

İsim yok, fotoğraf yok, full gizlilik , garantisi elçidir. Kararınızı verin bana bildirin.

Vesselam.

Probate spiritus si ex deo sunt.
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

Duhul
    Jun 2018
    İkamet
    RODOSTO
    Gönderi
    1,563
    DOW JONES grafiğine baktım 2003 -- 2007 arası güzel bir yükseliş yaşanmış ve 2008 krizi patlamış. şimdi ise 2009 yılından beri bir yükseliş yaşanmakta ve 10 yıldır devam etmektedir grafikler biriyle çok uyuşmaktadır, grafik gönderme imkanım olmadığından gönderemiyorum, her iki grafiktede uzun kama görüntüsü var dikkatli olmakta yarar var diyorum amerikada da bir borsa krizinin çokta uzak olmadığını düşünüyorum, böyle bir durumda gram altın nasıl etkilenir sayın HAKEM bir yorum yapar umarım

Ben FED e güvenmiyorum.Piyasa da pek güvenmiyor ki Fx ve gold yukarıda ....FED NŞA da faiz artırması beklenir ama ara seçim sonrasına bırakabilir....

Bizimde enflasyon açıklanacak ...TUIK de ki aristokratlar alış veriş yapmadıklarından fiyatlardan bi-haber bir rakam açıklarlar ....Gıda da fiyatlar düştü falan...........

Alıntı Originally Posted by bigmaster Yazıyı Oku
    DOW JONES grafiğine baktım 2003 -- 2007 arası güzel bir yükseliş yaşanmış ve 2008 krizi patlamış. şimdi ise 2009 yılından beri bir yükseliş yaşanmakta ve 10 yıldır devam etmektedir grafikler biriyle çok uyuşmaktadır, grafik gönderme imkanım olmadığından gönderemiyorum, her iki grafiktede uzun kama görüntüsü var dikkatli olmakta yarar var diyorum amerikada da bir borsa krizinin çokta uzak olmadığını düşünüyorum, böyle bir durumda gram altın nasıl etkilenir sayın HAKEM bir yorum yapar umarım
    Sn bigmaster zaten ortalama 5 yorumumdan birinde habire gram altın aldığımı yazıp yorumumu belirtmiş oluyorum zaten.Ben herkese 100 yıllık ons grafiği diye google a girip 100 yıllık ons grafiğine bakılmasını tavsiye ederim.Ekopat diye bir site var orda bu grafikler var.1929 1932 ARASI VE 1970 1980 arası onsun yaptığı ralliye dikkat edin.Şimdiki hazırlanan krizde aynen onlar gibi olacak.Doların da bir enflasyonu var 1 ons altın 1932 de 600 700 dolarmış.O zaman doların da çok değerli olduğu düşünülürse şimdiki uyduruk dolar değeri ile ons altının çıkacağı seviyeler tahmin edilebilir.Keza 1970 1980 rallisinde de 50 dolarlardan 1900 dolarlara çıkmış.Şimdi bence ons 10 yıllık düzeltmesini 1050 dolarlarda tamamladı 4 yıl önce .Çıkış başladı.E ons dediğin de galibin kağıdı değil ki hareketi çok yavaş oluyor ,yıllar içinde ne yapmış anlaşılabiliyor.Hedef değer yazmıyayım millet kafa bulur )))))))Gelen finansal armegeddonda benim sığındığım liman gram altın.Umarım yanılmamışımdır.

7. Dolarddaki düşüşle borsadaki bilgi akışının kesilmesini nasıl yorumlamak lazım?

Duhul
    Jun 2018
    İkamet
    RODOSTO
    Gönderi
    1,563
     Alıntı Originally Posted by HAKEM Yazıyı Oku
    Sn bigmaster zaten ortalama 5 yorumumdan birinde habire gram altın aldığımı yazıp yorumumu belirtmiş oluyorum zaten.Ben herkese 100 yıllık ons grafiği diye google a girip 100 yıllık ons grafiğine bakılmasını tavsiye ederim.Ekopat diye bir site var orda bu grafikler var.1929 1932 ARASI VE 1970 1980 arası onsun yaptığı ralliye dikkat edin.Şimdiki hazırlanan krizde aynen onlar gibi olacak.Doların da bir enflasyonu var 1 ons altın 1932 de 600 700 dolarmış.O zaman doların da çok değerli olduğu düşünülürse şimdiki uyduruk dolar değeri ile ons altının çıkacağı seviyeler tahmin edilebilir.Keza 1970 1980 rallisinde de 50 dolarlardan 1900 dolarlara çıkmış.Şimdi bence ons 10 yıllık düzeltmesini 1050 dolarlarda tamamladı 4 yıl önce .Çıkış başladı.E ons dediğin de galibin kağıdı değil ki hareketi çok yavaş oluyor ,yıllar içinde ne yapmış anlaşılabiliyor.Hedef değer yazmıyayım millet kafa bulur )))))))Gelen finansal armegeddonda benim sığındığım liman gram altın.Umarım yanılmamışımdır.
    dünyadaki toplam paraların karşılığı 80 trilyon dolarsa [abd doları 52 tirilyon] ve yine dünyadaki altın miktarı 180 bin tonsa altının gramı 5500 dolara tekabül etmektedir, karşılığı altın olmayan para bence çöptür

Sayfa 445/1000 İlkİlk ... 345395435443444445446447455495545945 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •