Alıntı Originally Posted by Realtor Yazıyı Oku
Sn arkadaşlar,

iki sorum var, yanıtlarsanız sevinirim ;
1) X Türk bankasından yabancı bir bono aldığımızda, (abd bonosu mesela), aldığımız risk bonoyu çıkaran firmanın riski değilmi? Yani X Türk bankası iflas/tasfiye vs olur ise bonomuzun bir riski yokmu?

2) X Türk bankasından yerli bir bono/eurobond aldığımızda (Hazine yada Özel sektör) aldığımız risk yine bonuyu çıkaran firmanın riski.Yani Bonuyu aldığımız X Türk bankası iflas/tasfiye olur ise, bomomuzun riski yok?

Cevaplar için şimdiden teşekkürler
benim de aklıma takılan sorulardı bunlar.. daha nice soru var akılda. hepsini burada sormaya da çekiniyor insan, bezdirmemek adına. zaten üstadlar da uğramaz olmuş başlığa..

bu konuda profesyonel destek nereden alınır? şube mt lerine hatta müdürlerine (özel bankacılıkta dahi olsa) pek güvenemiyorum zira basit işlemlerde bile şüpheli/çelişkili cevaplar aldığım oldu zaman zaman.

yatırım şirketlerinden yardım almak da mümkün değil anlaşılan. gördüğüm kadarıyla eurobond işlemleri yok. özel bankacılıkta eurobond konusunda uzmanlaşmış kişiler ya da böyle bir departman var mıdır mesela?

diyeceksiniz ki aç sor bankaya.. ama mt'yi ezmek olur, bu konuda uzmanlaşmış biri var mı oralarda demek diye çekiniyorum açıkçası.