Artan

187,00 10 18:10
243,20 10 18:10
3,52 10 18:10
112,20 10 18:10
24,86 10 18:10
Artan Hisseler

Azalan

1,23 -10.22 18:10
16.650,00 -10 18:10
50,40 -10 18:10
88,20 -10 18:10
5,22 -10 18:10
Azalan Hisseler

İşlem

15.239.969.123,70 18:10
9.040.503.149,50 18:10
8.606.593.889,00 18:10
7.631.812.223,41 18:10
7.471.303.136,50 18:10
Tüm Hisseler
Arama sonucu : 7999 madde; 1 - 8 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
     Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku
    2016 yılında sattığı dairelerin tüm ödemesi yapılmasına rağmen tapu veremiyormuş.

İnşaat firmaları sanırım tapuları bankalara ipotek ettirdi. O ipoteği çözüp parasını alıp teslim ettiği dairelerin dahi tapusunu veremiyorlar. Bu çok ciddi bir sorun.
    Yaşınız genç sanırım sn rxpu.Bilmem banker faciası zamanlarını hatırlarmısınız.Bu yıl aynısı inşaatda olacak.

Alıntı Originally Posted by HAKEM Yazıyı Oku
    Yaşınız genç sanırım sn rxpu.Bilmem banker faciası zamanlarını hatırlarmısınız.Bu yıl aynısı inşaatda olacak.
    Bankeri hatırlıyorum ama o zaman evet çocukluk gençlik dönemimdi parayla pek işim yoktu.Ancak tahminime göre banker olayının etki alanı ile gayrimenkul olayınınki biraz farklı olabilir. Gayrimenkul bence daha geniş kitlelere yayılmış bir varlık. Zincirleme etkisi banker olayından daha geniş olabilir. Banker olayında borç alınarak bankere verilen para oranı gayrimenkuldeki kadar fazla olmayabilir. Ayrıca gayrimenkul sağlam olarak görüldüğü için insanlar neredeyse tüm varlıklarını gayrimenkule gömmüş olabilirler. Banker olayında bu oran çok daha az olabilir. Darbenin şiddeti ve etki alanı o nedenle banker olayından daha şiddetli olabilir.
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

Bankeri hatırlıyorum ama o zaman evet çocukluk gençlik dönemimdi parayla pek işim yoktu.Ancak tahminime göre banker olayının etki alanı ile gayrimenkul olayınınki biraz farklı olabilir. Gayrimenkul bence daha geniş kitlelere yayılmış bir varlık. Zincirleme etkisi banker olayından daha geniş olabilir. Banker olayında borç alınarak bankere verilen para oranı gayrimenkuldeki kadar fazla olmayabilir. Ayrıca gayrimenkul sağlam olarak görüldüğü için insanlar neredeyse tüm varlıklarını gayrimenkule gömmüş olabilirler. Banker olayında bu oran çok daha az olabilir. Darbenin şiddeti ve etki alanı o nedenle banker olayından daha şiddetli olabilir.
    E bu kısmı da doğru, banker faciasında borç yoktu eldeki paralar gitti,bunda bir de piyasada bankalara borçlar falan var,inşaat işiyle uğraşan yan şirketler,işçiler ,aracılar,ev alanlar,ev satanlar ))))))yaz yaz bitmez,herkes etkilenecek tabi konudan.

Çocukmuşunuz yanlış biliyorsunuz kusura bakmayın. BANKER soygunu o günün Türkiyesinde oldukça geniş bir kesimi etkilemişti, yani paldır küldür gelen BETON batışı belki onun kadar geniş kesimi etkilemeyecek.

Alıntı Originally Posted by umutabi Yazıyı Oku
    Çocukmuşunuz yanlış biliyorsunuz kusura bakmayın. BANKER soygunu o günün Türkiyesinde oldukça geniş bir kesimi etkilemişti, yani paldır küldür gelen BETON batışı belki onun kadar geniş kesimi etkilemeyecek.
    Şöyle düşündüm. Şimdi adamın elinde 100TL'si varsa tamamını bankere vermez. Elinde hastalıkta sağlıkta zaruri ihtiyaç için para bırakır, yani bankadan borç alıp bankere veren pek fazla değildir. Sonuçta adam var olan parasını kaybeder yani geçmişini.
    Ama gayrimenkulde borçlulukta fazla olduğu için gelecek te kaybedilmiş olabilir. O nedenle etki alanı olarak gayrimenkul uzun vadede daha büyük zorluk açabilir.
    Mesela hatırlıyorum çok cimri bir akrabamız vardı. Bankere parasal varlığının yarısını kaptırdığını duyunca epey şaşırmıştık. Ama bunun yanında parasının yarısı ve evi yazlığı vardı ve yaşam kalitesi çok ciddi oranda sarsılmadı. Ama aynı darbeyi gayrimenkulden yeseydi bu şekilde olmazdı diye düşünüyorum.
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

Şöyle düşündüm. Şimdi adamın elinde 100TL'si varsa tamamını bankere vermez. Elinde hastalıkta sağlıkta zaruri ihtiyaç için para bırakır, yani bankadan borç alıp bankere veren pek fazla değildir. Sonuçta adam var olan parasını kaybeder yani geçmişini.
    Ama gayrimenkulde borçlulukta fazla olduğu için gelecek te kaybedilmiş olabilir. O nedenle etki alanı olarak gayrimenkul uzun vadede daha büyük zorluk açabilir.
    Mesela hatırlıyorum çok cimri bir akrabamız vardı. Bankere parasal varlığının yarısını kaptırdığını duyunca epey şaşırmıştık. Ama bunun yanında parasının yarısı ve evi yazlığı vardı ve yaşam kalitesi çok ciddi oranda sarsılmadı. Ama aynı darbeyi gayrimenkulden yeseydi bu şekilde olmazdı diye düşünüyorum.
    farketmez birinde geçmişin ötekinde geleceğini yaşasanda kayıplarında, reel hayatında hep anı yaşadığından üzüntüsü aynı totalde
    zaten asgari ücret 1600 net buyuk şehirde daireler yarım milyon
    bi mantığı olmayan iş
    piyasa gariplikleri her daim normalize eder
    ama sopayla ama sopasız

7.  Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku
    bu konuda aşağıdaki link fikir verebilir, max seçilirse, 1986 dan itibaren başlıyor..

https://tr.tradingeconomics.com/turk...ds-debt-to-gdp

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •