Sayfa 117/463 İlkİlk ... 1767107115116117118119127167217 ... SonSon
Arama sonucu : 3702 madde; 929 - 936 arası.

Konu: KLNMA - T. Kalkınma Bankası

1. Sayin cakirkaptan ayni gemide olmaktan ne soyleyim mutlu oldum.Acilarum hafifledi.Bes yildir icindesin bir anlamadin diye hafta sonu keyfim kaçmisti...

2.  Alıntı Originally Posted by Cakirkaptan Yazıyı Oku
    Tek emirin hacimi 100bin tl yi gecemez 1 kisi pes pese isterse 1000 tane 100bin tl lik emir verebilir. Tabi araya baskasi kaynamazsa... Ytd

MI MAX 2 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
    Kaptan bir iki soru da ben sorabilirmiyim öğrenmek istiyorum sadece.1,/100.000 adet emir hep devammı edecek?
    2.İşbankasındaki % 28 lik hisseler +tksb nın hisseleri ve biri yazmış bugün kozal grubu+ boydak grubu gibi kıymetli olan hisselerin klnma ya devri söz konusu mu acaba eğer bunların da dahil olduğunda değeri artmazmı??yani 2. Yukarı dalgası sadece öğrenmek için soruyorum..

3.  Alıntı Originally Posted by çömez06 Yazıyı Oku
    Tecrübeli arkadaşlar sermaye artırımı nasıl olabilir. Bence önce dolaşımdaki payı artırıp malı satar, sonra öz sermaye artışı oluşturup bedelsiz yapıp sermayeyi artırabilir. Bu hisseyi dolaşıma hisse sokarlar ve ak yat.cok var diye almamistim. Ytd.
    Sermaye artirimi o sekilde islemez acikcasi. Oncelikle dediginizin olmasi icin kalkinma bankasinin kendi payi kendisinde olmasi gerekli ki hisse degeri artinca oz kaynaklar artsin. Hazine mustesarligi ayri bir tuzel kisilik kalkinma bankasi ayri bir tuzel kisilik. Hissenin degerlenmesi hazine mustesarliginin varliklarini arttirdi.
    Bedelsiz sermaye artirimi sirketin gecmis yil karlarindan yapilir. Buda haliyle sirketin oz kaynaklarindan oteye gecemez. Rakamlari net hatirlamiyorum giripte bakamiyacagim ama mevcut oz kaynak 1.25 milyar diye hatirliyorum odenmis sermayede 500milyon. Diyelim bedelsiz sermaye artirdi %150 oraninda sizinde bedelsiz oncesi 100 lotunuz varsa bedelsiz sonrasi 250 lotunuz olur bununla birliktede hisse 25 tl ise bedelsiz dagitimindan once 10tl ye duser kisaca sizin icin degisen bisey olmaz sirket kasasinada para girmez.

Bedelli artirirsa ornegin %1000 olsun her lotunuz icin 10 tl daha para odersiniz bu para sirket kasasina gider sirket sermayesi 500milyondan 5.5 milyara cikar. Bu durumda sizinde yine piyasada 25 tl den 100 lotunuz varsa 1000 tl daha para verirsiniz toplam 1100 lotunuz olur. hisse fiyatida 25 tl den 3.18tl ye duser sonuc yine 2500+1000tl den 3500tl niz olur.

Diger secenek halka arz olur. Sirket 1 tl nominal degerli yeni hisseler cikarir bunlari satar (piyasada kaca giderse artik ondan satirilir) satistan gelen parada sirket kasasina girer mevcut pay sahiplerinin mevcut lot sayisi ayni kalir. Hisse fiyatida piyasa fiyatlamasiyla yoluna devam eder.

Bunlardan hangisinin yapilmasi olasidir dersen benim tahminim bedelli artirim daha olasi.

Ytd

4. Tşk sayın cakirkaptan, evet oldukça belirsiz durum..izleyecez...

5. sayın kaptan, şimden sonra fiyat aralığı ne olabilir.nereleri görebilir yada göremez. görüşünüz nedir ?

6. size ceabı zor korltugum bir soru var diyotdum. araştırıp çğrenmeye çalışıyorum demiştim.

kağıdın tavan taban olayı ayrı bir sıkıntı

birde

bu hisseyi borsadan çağrı yoluyla 5-10 tl den çekerlerse işre ozan ...oku yeriz. en çok korktugum olay bu.

çünkü meclisten geçen kanun aynı buru işaret ediyor. çağrı yoluyla borsadan çekme durumu.

m

7.  Alıntı Originally Posted by berberyasar37 Yazıyı Oku
    Kaptan bir iki soru da ben sorabilirmiyim öğrenmek istiyorum sadece.1,/100.000 adet emir hep devammı edecek?
    2.İşbankasındaki % 28 lik hisseler +tksb nın hisseleri ve biri yazmış bugün kozal grubu+ boydak grubu gibi kıymetli olan hisselerin klnma ya devri söz konusu mu acaba eğer bunların da dahil olduğunda değeri artmazmı??yani 2. Yukarı dalgası sadece öğrenmek için soruyorum..
    1. Sorunun cevabi paylastigim link de mevcut bist her yil ocak ve temmuz ayinda ordaki yazan datalara gore sirketleri gruplandiriyor ve her grubun max emir buyuklugu sabit.

2. isbankasinin chpdeki hisselerinin biryere deviri imkansiz olay arkadaslar. Kisi kisidir bu tuzelde olabilir gercek kiside olabilir. Tuzel kisi bir siyasi partide olabilir bir sirkette olabilir bir kurumda olabilir. Bir ulkenin meclisi hicbir kisinin varligini alip baska birisine veremez ha chp nin isbank paylari ha senin isbank paylarin bir farki yok. Gundemin bununla mesgul edilmesi halka acik bir sirketin ortaginin x veya y kisi olamasini tartismamiz ulke olarak bence cok sacma. Hadi diyelim burasi turkiye adelet dedigimiz bir kadin ismi olsun. Chp genel baskani o hisseleri hazineye verecegine borsada satar ama yine vermez diye tahminde bulunuyorum. Tskb icinde ayni seyler gecerlidir. Boydak ve koza grubu hisseleride cem uzanin hisselerine yapilan sekilde satilacak ve alacaklilara dagitilacaktir. Kisaca baska birisine ait varliklarin bu kisilerin rizasi olmadan kalkinma bankasina hibe edilmesi mumkun birsey degil.

2. Yukari dalgasi ya yeni temel verilerle gerceklesir yada spekulatif bir sekilde gerceklesir. Unutmayin bir temel veriyi bu sirkete nekadar kar ettirir diye yorumlamalisiniz.

Yatirim tavsiyesi degildir.

8.  Alıntı Originally Posted by Cakirkaptan Yazıyı Oku
    1. Sorunun cevabi paylastigim link de mevcut bist her yil ocak ve temmuz ayinda ordaki yazan datalara gore sirketleri gruplandiriyor ve her grubun max emir buyuklugu sabit.

2. isbankasinin chpdeki hisselerinin biryere deviri imkansiz olay arkadaslar. Kisi kisidir bu tuzelde olabilir gercek kiside olabilir. Tuzel kisi bir siyasi partide olabilir bir sirkette olabilir bir kurumda olabilir. Bir ulkenin meclisi hicbir kisinin varligini alip baska birisine veremez ha chp nin isbank paylari ha senin isbank paylarin bir farki yok. Gundemin bununla mesgul edilmesi halka acik bir sirketin ortaginin x veya y kisi olamasini tartismamiz ulke olarak bence cok sacma. Hadi diyelim burasi turkiye adelet dedigimiz bir kadin ismi olsun. Chp genel baskani o hisseleri hazineye verecegine borsada satar ama yine vermez diye tahminde bulunuyorum. Tskb icinde ayni seyler gecerlidir. Boydak ve koza grubu hisseleride cem uzanin hisselerine yapilan sekilde satilacak ve alacaklilara dagitilacaktir. Kisaca baska birisine ait varliklarin bu kisilerin rizasi olmadan kalkinma bankasina hibe edilmesi mumkun birsey degil.

2. Yukari dalgasi ya yeni temel verilerle gerceklesir yada spekulatif bir sekilde gerceklesir. Unutmayin bir temel veriyi bu sirkete nekadar kar ettirir diye yorumlamalisiniz.

Yatirim tavsiyesi degildir.

Teşekkür ediyorum.

Sayfa 117/463 İlkİlk ... 1767107115116117118119127167217 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •