Sayfa 35/853 İlkİlk ... 2533343536374585135535 ... SonSon
Arama sonucu : 6821 madde; 273 - 280 arası.

Konu: Bana kalırsa.

Duhul
    Jul 2018
    İkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Ne yazayım bilmiyorum. Ekran başına yeni geçtim, herşey boş.

Satmaya istekli büyük oyuncu yok, almaya istekli büyük oyuncu yok.

Endeks çok düşük ama yükseltmek içinde ciddi bir sebep yok. Büyük oyuncu "lanet olsun" deyip BISt den çıkmak istese, kime satacak.??? Büyük oyuncunun satacağı milyarları almak isteyen başka oyuncu-lar yok. Satışa çıksa anında endeks 85 bin. Büyük zararla satabilir. Sattın aldın bi miktar TL leri, yurt dışına çıkarmak iste, piyasadan USD topla, anında USD 6.20 TL. Katmerli zarar.

Büyük oyuncuda çıkamaz. bataklıkta oynaşıp duruyoruz ki BUNLAR DA İYİ YILLARIMIZ.

10 yıldır yazıyorum bunlar iyi yıllar diye.
    IRAK OLMAYA ÇOK AZ KALDI. Taaaaaa 10 yıl önceden görmüşüm.

Tabi herkes 72 IQ ve 0 EQ da olduğundan, bunlar iyi yıllar deyişimi anlayan olmadı.

Şimdi hissetmeye başladınız ama asıl anlayış sanırım 10 yıl içinde gerçekleşecek. IRAK OLACAĞIZ.

Birbirlerine saldıran gruplar. Toplu tecavüze uğrayan yüzbinlerce kadın. Toplu soygunlar, işgaller, katliamlar...

Bundan kurtuluş kalmadı.

Tek kurtuluş chp gibi görünüyordu, ancak chp de baykal denen .... la beraber CIA ya teslim olmuş gibi görünüyor.
    Kılıçdaroğlunun hareketleri, başa geçmeden önceki abd ziyaretleri, hepsi CIA dan emir aldığını gösteriyor.

yani kurtuluş ümidimiz kalmamış...

En fazla 10 yıl içinde IRAK olacağız. Hırsızları adam zanneden millet kına yakabilir... Herkese geçecek. Bu pisliği yaratan emir eri soysuzların çoğunada geçecek.

Evet sinirlerim laçka... Sabah dışarıdaydım ve sinirlerim burnumda döndüm... sinirimin borsa ile alakası yok... arada geliyor ve umutsuzluğa kapılıyorum...
    Mahkemelik olmamak için çok dikkatli yazdım ama ceza almayacağımı bilsem, hangi siyasetçi ne halt yemiş, tek tek isism isim yazarım. Hemde 600 yıllık geçmişten başlayarak..

Ne işe yarar... Hiç bi işe...

Her neyse...
    Yazmamışsam, pozisyonum aynen devam ediyor demektir.
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    İkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    @NeAcaipDunya

3. Sn. alicemal
    duygu ve düşüncelerimi okadar güzel yazıya döküyorsunuz ki, bugün acaba ne yazmıştır diye ilk baktığım topik burası,

Duhul
    Jul 2018
    İkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    sağol özbek,

yaw dün ağır yazmışım... kendimde değilmişim anlaşılan.

Biraz karamsar olduğumun farkındayım. Çok can sıkıcı yazıyorum. Ama sadece yazarken böyleyim, normalde arkadaşlarla hep neşeliyiz.
    Derler ya, evde asıp kesen, dışarda mülayimdir diye... Evde stres atıp, dışarda alemlere dalıyoruz.

Dün bizim piyasada USD düşmeye direndi, ama bizim piyasa kapandı, bi kaç saat sonra 10 kuruşdan fazla düştü ve orda kaldı.

Bu USD şartlandırması bizde çok büyük ama yazdığım gibi ingiliz-abd-israil planının ortak parçası bu şartlandırma.

Evet, ekonomiye dönelim ve haber okuyayım.
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    İkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    MB elindeki USD shortları nasıl kapamayı planlıyor acaba.

Ben göremiyorum, şu an ne kadar var, kapamaya başladımı? Hala alıyormu.? Merakta etmiyorum çünki uzun vade planlarımı bozmaz ama aksatabilir.

O kadar shortu kapamaya durup dururken başlarsa, normalde BIST in allak bullak olması lazım.

Büyük oyuncu olmanın zor tarafı budur.

KY isen elinde 30 binle girersin, ne alırsan al, BIST de dovizde yaprak kıpırdamaz.

Orta oyuncusun, elinde 50 milyon var, parça parça büyük senetlere paylaştırırsan ve USD yi yine parça parça alırsan yine piyasada oynayan bişey olmaz çünki karşılığı orta oyuncuda çoktur.

Büyük oyuncuysan.?
    Bizde büyük oyuncular, bankalar fonlar.

Tahtaların spekülatörlerini saymıyorum. Onlar BISTin değil tahtanın büyük oyuncusu. En tepeyi diyorum.

Şimdi bankalar fonlar öyle plansız programsız dalmaz. Dünya piyasası ve medyası kimin elinde.? Yahudi finans kurumlarının.

Şimdi bi ülkeye daldıklarında, tek başlarına oynamazlar, ortak hareket ederler. O zaman oyuna koydukları para çok büyük hale gelir.

Bu parayı bizim büyüklükteki hangi ülkeye soksalar, anında o piyasa allak bullak olur. Bikaç banka ve fonun TR piyasasına girsiğini düşünün. Ellerinde 10 milyar dolar.

Hadi biraz garan biraz TL biraz aselsan alalım dediler.

Yapamazlar.

Parayı dağıtıp yaymaları gerekir. O parayı direk nereye sokarsan sok fiyatları uçar. Dahada yükseltmen lazımki kar edesin, uçuk fiyata almışsan, dahada uçurup bulutların üstüne çıkardın satacak büyük oyuncu lazım. Büyük oyuncu bilgilidir almaz.

Büyük oyuncunun parayı yayması ve parça parça girmesi gerekir ama buda yetmez. Bizim oyuncularda batılıdan daha çakaldır. Anında farkeder ve fırsattan yararlanmanın bin türlü yolunu bulur. Ya senle hareket eder milletin ebesini ortak beller, yada deli gibi bağırır çağırır ortalığı toz duman eder.

Bize gelen büyük oyuncular ortak olduğundan, almaya kalktıklarında, alabilecekleri çoklukta, karşılarında satmaya istekli başka büyük oyuncu bulamazlar.
    Satmaya kalktıklarındada, almaya istekli başka büyük oyuncu bulamazlar.

Alırken tüm milletten alırlarsa ancak istedikleri kadar alabilirler. Satarkende tüm milletin almaya istekli olması lazım.
    Yani anca tüm küçük ve orta yatırımcılara satmaları lazımki, ellerindeki dev ürünü satabilsinler.

O zaman ne yapmaları lazım. Tabiki tüm halkı almaya yada satmaya istekli hale getirmeleri lazım.

Ya temettüler?
    Adam ciddidir, soymaya değil temettü ile gelir sağlamaya gelmiştir.
    Evet bu tür oyuncuda çoktur ama geçen ay temettü hesabı yaptım.

VOB da birisi düşüşü temettü dağıtımına bağlamıştı. Bende bi inceleyeyim demiştim temettü dağıtımı endeks düşüşünü ne kadar açıklar.?
    Endek 120 den 90 a düşmüş ve hazirandan beridir.

Hesapları yaptım, temettü dağıtımı endeksin düşüşünde sadece %2,5 kadar etkili olmuş. Yani ciddiye almaya değer bişey değil. Düşüşü bununla açıklayamazsın.
    Peki ya bedelsizler.? Onuda siz hesaplayın, bedelsizle uğraşmadım.

Toparlayayım.
    En büyük oyuncuların sahipleri ortak çalışırlar. Ellerindeki milyarlarca doları soktuklarında karşılarında milyarlarca dolarlık alıcı ve satıcı bulmaları lazım. Bizim gibi küçük ülkede bu zor.
    O sebeple tüm halkı almaya yada satmaya yönlendirmeleri lazımki iş yapabilsinler.

İşte bunun içinde medyayı kullanırlar.
    Finans sahiplerinin çoğu yahudi. Ekonomi kanallarına bakın sahipleri yahudi.

BloombergHT: 2 ortaklar, biri bloomberg, new york eski belediye başkanı, yahudi. hemde siyonist. Diğer ortak turgay ciner, kripto yahudi.
    NTV: sahibi tek oda ferit şahenk, yahudi. tamamen ithalata çalışan bu zibidi, USD oplayınca zora düştü, para eden herşeyini satıyor bu ara. NTV yide başka bir yahudiye satarsa şaşırmam.

Peki bu 2 haber kanalının haberleri aldıkları ajans? routers: yahudi.

Gazeteleri de var. Düne kadar hepsi yahudi idi, şimdi dincilerin elinde, ama dinciye para ile herşeyi yaptırırsın, istediğin yazıyı yazdırırsın.

Yazı çok uzadı.
    Büyük oyuncu mal alacağı zaman, gazeteleri ve TV leri aracılığı ile halkı satmaya yönlendirir. karamsar bir tablo çizerler ve kalabalıkları satmaya iknaya çalışırlar. Gazete ve TV lerinde çalışanları kendi işlerine yarayacak tiplerden seçerler. yani o bayıldığınız yorumcuların çoğu aslında maşa.
    Satmak istediklerindede tüm halkı almaya yönlendirmeleri lazım. Onuda TV ve gazeteler aracılığı ile yapmaya çalışırlar.

Eskiden çok kolay başarırlardı. Millet henzü o kadar uyanmamıştı, internet yoktu yada az kullanılıyordu. Şimdi milletin bi kısmı durumu kavramaya başladı.

Özellikle internet, yahudilerin dünyadaki oyunlarını çok bozuyor. Benim gibi adamlar durmadan yazıyorlar. Milletde zamanla anlamaya başlıyor. En azından inanmasada aklının bi kenarına yazıyor çünki herşey ortada zaten.

Yazmaya başlayınca, neden başladığımıda unutup başka yerlere gidiyorum hep.

MB den girdik.
    Nasıl satacak o kadar şort u dedik.
    MB büyük oyuncu, satacakken almaya istekli bi çoğunluk olmalı dedik. Olay yahudilere geldi. Asıl büyük oyuncu onlar ve hem TR de hem dünyada ortak hareket ediyorlar.
    Sömürmek için dünyadaki medya larını kullanıyorlar. %85 onların kontrolunde deniyor. İnsanları belli bir yöne şartlandırmakta kullanıyorlar.

Her neyse... biraz haber okuyayım. trump FED e çatmış ki. FED yahudilerin Kâbe sidir. Siyonist yahudilerin bir şirketidir FED denen abd merkez bankası.

FEd dediğinin USD yi basan matbaa.
    Bizim MB ninde %20 si yahudilerin. 100 yıl önce tamamı yahudilerindi.
    Almanya ve japonya 2. dünya savaşında yenilince, para matbaaları CIA yani yahudilerin eline geçti, onlar basmaya başladılar şimdi bilmiyorum. İngiltere ve fransanınkilerde 1. ve 2. dünya savaşlarında yahudilerin eline geçti diye hatırlıyorum.
    Ayrıca alman ve japon gizli servislerini kuranda CIA.

Her neyse... Bu ülkelerin savaşlarıda ayrı konu. Yahudilerin sistemlerinden en önemlisi savaş çıkarıp, savaştan para kazanmak.
    Bakın 1. ve 2. dünya savaşlarına. O işlerde yüzlerce milyon insan öldü, şehirler dümdüz ama kârlı çıkan varmı diye bakarsan. yahudi şirketleri dünyayı kaplamış bu savaşlardan sonra.
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Adana
    Gönderi
    11,112
     Alıntı Originally Posted by alicemal Yazıyı Oku
    MB elindeki USD shortları nasıl kapamayı planlıyor acaba.

Ben göremiyorum, şu an ne kadar var, kapamaya başladımı? Hala alıyormu.? Merakta etmiyorum çünki uzun vade planlarımı bozmaz ama aksatabilir.

O kadar shortu kapamaya durup dururken başlarsa, normalde BIST in allak bullak olması lazım.

Büyük oyuncu olmanın zor tarafı budur.

KY isen elinde 30 binle girersin, ne alırsan al, BIST de dovizde yaprak kıpırdamaz.

Orta oyuncusun, elinde 50 milyon var, parça parça büyük senetlere paylaştırırsan ve USD yi yine parça parça alırsan yine piyasada oynayan bişey olmaz çünki karşılığı orta oyuncuda çoktur.

Büyük oyuncuysan.?
    Bizde büyük oyuncular, bankalar fonlar.

Tahtaların spekülatörlerini saymıyorum. Onlar BISTin değil tahtanın büyük oyuncusu. En tepeyi diyorum.

Şimdi bankalar fonlar öyle plansız programsız dalmaz. Dünya piyasası ve medyası kimin elinde.? Yahudi finans kurumlarının.

Şimdi bi ülkeye daldıklarında, tek başlarına oynamazlar, ortak hareket ederler. O zaman oyuna koydukları para çok büyük hale gelir.

Bu parayı bizim büyüklükteki hangi ülkeye soksalar, anında o piyasa allak bullak olur. Bikaç banka ve fonun TR piyasasına girsiğini düşünün. Ellerinde 10 milyar dolar.

Hadi biraz garan biraz TL biraz aselsan alalım dediler.

Yapamazlar.

Parayı dağıtıp yaymaları gerekir. O parayı direk nereye sokarsan sok fiyatları uçar. Dahada yükseltmen lazımki kar edesin, uçuk fiyata almışsan, dahada uçurup bulutların üstüne çıkardın satacak büyük oyuncu lazım. Büyük oyuncu bilgilidir almaz.

Büyük oyuncunun parayı yayması ve parça parça girmesi gerekir ama buda yetmez. Bizim oyuncularda batılıdan daha çakaldır. Anında farkeder ve fırsattan yararlanmanın bin türlü yolunu bulur. Ya senle hareket eder milletin ebesini ortak beller, yada deli gibi bağırır çağırır ortalığı toz duman eder.

Bize gelen büyük oyuncular ortak olduğundan, almaya kalktıklarında, alabilecekleri çoklukta, karşılarında satmaya istekli başka büyük oyuncu bulamazlar.
    Satmaya kalktıklarındada, almaya istekli başka büyük oyuncu bulamazlar.

Alırken tüm milletten alırlarsa ancak istedikleri kadar alabilirler. Satarkende tüm milletin almaya istekli olması lazım.
    Yani anca tüm küçük ve orta yatırımcılara satmaları lazımki, ellerindeki dev ürünü satabilsinler.

O zaman ne yapmaları lazım. Tabiki tüm halkı almaya yada satmaya istekli hale getirmeleri lazım.

Ya temettüler?
    Adam ciddidir, soymaya değil temettü ile gelir sağlamaya gelmiştir.
    Evet bu tür oyuncuda çoktur ama geçen ay temettü hesabı yaptım.

VOB da birisi düşüşü temettü dağıtımına bağlamıştı. Bende bi inceleyeyim demiştim temettü dağıtımı endeks düşüşünü ne kadar açıklar.?
    Endek 120 den 90 a düşmüş ve hazirandan beridir.

Hesapları yaptım, temettü dağıtımı endeksin düşüşünde sadece %2,5 kadar etkili olmuş. Yani ciddiye almaya değer bişey değil. Düşüşü bununla açıklayamazsın.
    Peki ya bedelsizler.? Onuda siz hesaplayın, bedelsizle uğraşmadım.

Toparlayayım.
    En büyük oyuncuların sahipleri ortak çalışırlar. Ellerindeki milyarlarca doları soktuklarında karşılarında milyarlarca dolarlık alıcı ve satıcı bulmaları lazım. Bizim gibi küçük ülkede bu zor.
    O sebeple tüm halkı almaya yada satmaya yönlendirmeleri lazımki iş yapabilsinler.

İşte bunun içinde medyayı kullanırlar.
    Finans sahiplerinin çoğu yahudi. Ekonomi kanallarına bakın sahipleri yahudi.

BloombergHT: 2 ortaklar, biri bloomberg, new york eski belediye başkanı, yahudi. hemde siyonist. Diğer ortak turgay ciner, kripto yahudi.
    NTV: sahibi tek oda ferit şahenk, yahudi. tamamen ithalata çalışan bu zibidi, USD oplayınca zora düştü, para eden herşeyini satıyor bu ara. NTV yide başka bir yahudiye satarsa şaşırmam.

Peki bu 2 haber kanalının haberleri aldıkları ajans? routers: yahudi.

Gazeteleri de var. Düne kadar hepsi yahudi idi, şimdi dincilerin elinde, ama dinciye para ile herşeyi yaptırırsın, istediğin yazıyı yazdırırsın.

Yazı çok uzadı.
    Büyük oyuncu mal alacağı zaman, gazeteleri ve TV leri aracılığı ile halkı satmaya yönlendirir. karamsar bir tablo çizerler ve kalabalıkları satmaya iknaya çalışırlar. Gazete ve TV lerinde çalışanları kendi işlerine yarayacak tiplerden seçerler. yani o bayıldığınız yorumcuların çoğu aslında maşa.
    Satmak istediklerindede tüm halkı almaya yönlendirmeleri lazım. Onuda TV ve gazeteler aracılığı ile yapmaya çalışırlar.

Eskiden çok kolay başarırlardı. Millet henzü o kadar uyanmamıştı, internet yoktu yada az kullanılıyordu. Şimdi milletin bi kısmı durumu kavramaya başladı.

Özellikle internet, yahudilerin dünyadaki oyunlarını çok bozuyor. Benim gibi adamlar durmadan yazıyorlar. Milletde zamanla anlamaya başlıyor. En azından inanmasada aklının bi kenarına yazıyor çünki herşey ortada zaten.

Yazmaya başlayınca, neden başladığımıda unutup başka yerlere gidiyorum hep.

MB den girdik.
    Nasıl satacak o kadar şort u dedik.
    MB büyük oyuncu, satacakken almaya istekli bi çoğunluk olmalı dedik. Olay yahudilere geldi. Asıl büyük oyuncu onlar ve hem TR de hem dünyada ortak hareket ediyorlar.
    Sömürmek için dünyadaki medya larını kullanıyorlar. %85 onların kontrolunde deniyor. İnsanları belli bir yöne şartlandırmakta kullanıyorlar.

Her neyse... biraz haber okuyayım. trump FED e çatmış ki. FED yahudilerin Kâbe sidir. Siyonist yahudilerin bir şirketidir FED denen abd merkez bankası.

FEd dediğinin USD yi basan matbaa.
    Bizim MB ninde %20 si yahudilerin. 100 yıl önce tamamı yahudilerindi.
    Almanya ve japonya 2. dünya savaşında yenilince, para matbaaları CIA yani yahudilerin eline geçti, onlar basmaya başladılar şimdi bilmiyorum. İngiltere ve fransanınkilerde 1. ve 2. dünya savaşlarında yahudilerin eline geçti diye hatırlıyorum.
    Ayrıca alman ve japon gizli servislerini kuranda CIA.

Her neyse... Bu ülkelerin savaşlarıda ayrı konu. Yahudilerin sistemlerinden en önemlisi savaş çıkarıp, savaştan para kazanmak.
    Bakın 1. ve 2. dünya savaşlarına. O işlerde yüzlerce milyon insan öldü, şehirler dümdüz ama kârlı çıkan varmı diye bakarsan. yahudi şirketleri dünyayı kaplamış bu savaşlardan sonra.
    harika bir yazı..eline sağlık..
    Burdaki tüm yorumlarım yatırım tavsiyesi değildir.

Duhul
    Jul 2018
    İkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Vay canına, pasaport olmadan, sadece TC. kimliğinizle gidebileceğiniz ülkeler varmış!

Olaya yabancıysanız, aklınıza suriye, ırak filan geldi tabi.

3 ülke var, biride sırada.

KKTC yi çoğu kişi tahmin etmiştir.

Ukraynayı duymuştum, hınzır hınzır da gülmüştüm. akp döneminde ukrayna sınırının açılması çok ironik ama hep öyle olur.

Gürcistanada kimlikle girilebiliyormuş.

Şu aralarda moldova ile anlaşma yapılmak üzereymiş.

Bu ülkelerde, ş adamı yada turiz olarak, en fazla 90 gün kadar kalabiliyormuşsunuz.

İlginç olurdu doğrusu.
    Bide Rusya ile anlaşma yapılsa. İstanbuldan araba kirala, karadenizi turla, Gürcistana geç, sahilden Rusya, Ukrayna, Moldova... orda kaldık.

İstanbulla aramızda Romanya ve Bulgaristan var, pasaport ve vize lazım.

Uop yallah geri... yada ukraynadan eğer varsa arabalı vapur, dooru İstanbul.

Tabi gürcistan ve ukraynada mafya tarafından cızbız edilme ihtimalinizde var, oralardan sağ salim geçebilmekde lazım, ne kadar güvenli bilemiyorum.
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    İkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    USD 4.80 lerden, 7.20 lere çıktı, sonrada 5.60 lara kadar geldi.

Tamamen içerdeki şirket ve insanların alım satımı ile.

Bu alım satım TAMAMI, ekonomiye olan güvensizliği yansıtmıyor. Evet yabancı bankalar harici USD borçlu şirketlerde var ama onların çoğununda ihracat geliri var. Mesela otomotiv.

Asıl olay, bizim milletin 80 yıldır yahudi medyası tarafından batı ya şartlandırılmamızda. Onların kulu kölesi olmuşuz, cahil sürüler haline gelmişiz.

AVRUPA NASIL BU KADAR MEDENİ HALE GELDİ.?

Milletin kafaları kırıla kırıla o hale geldi, şartlandırıldılar. vergiyi kuruşuna kadar vermeye çalışırlar çünki o kadar çok kafaları kırılmış, o kadar çok denetleyen, o kadar çok ihbar eden vardırki. Artık vergi kaçırmayı akıllarına bile getirmezler.
    Cezaları çok ağırdır ve uygulanır.

Yani sopa ile adam yapıldılar ve sopa hep başlarının üstündedir.

Bizde öyle değil.

Sopayı sadece liderin ayağına basarsan yersin. Onun haricinde kime geçirirsen geçir. Paran varsa yargıyı satın alır, zorbalığa hırsızlığa devam edersin.

USD olayına bağlarsam.

USD krizi başladığında, doviz bocu olmayan ve yüksek doviz alan ilk ŞİRKET in kafası kırılsaydı, milletede TV lerden bağıra bağıra anlatılsaydı, bu USD yükseliş ve düşüşünü yaşamazdık.

TEK ŞİRKETİ BATIRACAKTIN, TÜM MİLLET KURTULACAKTI.

Birdahada kimsenin aklına dovize hücum edeyim gelmeyecekti.

Koyunu ağıla sopa ile sokarsın. 1 ay sopa ile aynı saatte ağıla soktunmu, ondan sonra sopaya ihtiyacın kalmaz, kendileri girerler. şartlandırmışsındır.

Gelişmiş ülkeler bunu yapıyor.

Tabi bu geçici bir kurtuluş oluyor, ekonomi yavaş yavaş batıyor, evin lideri, evde ne varsa satıyor. karısının parmağındaki altın yüzüğe yapıştı şimdi.(iş bankası)
    Son düzenleme : alicemal; 18-10-2018 saat: 10:09.
    @NeAcaipDunya

Sayfa 35/853 İlkİlk ... 2533343536374585135535 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •