Sayfa 813/1030 İlkİlk ... 313713763803811812813814815823863913 ... SonSon
Arama sonucu : 8234 madde; 6,497 - 6,504 arası.

Konu: Banka Mevduat Faizleri (ARTI PUAN/tezgah altı faiz oranları)

1.  Alıntı Originally Posted by Dudu Yazıyı Oku
    Sakinligin bedeli de dusuk getiridir.

Syg,
    Getirisi de huzurdur

2. Vatandaşa neden 7.5% ile satmazlar da gavurun finans şirketine verirler bu işi.....
    Hani yerli ve milli sözleri.....

Alıntı Originally Posted by EREGLTUPRS Yazıyı Oku
    17 Ekim Çarşamba 09:02 HAZİNE: 2023 VADELİ EUROBOND İHRACINA 6 MİLYAR DOLAR TALEP GELDİ

17 Ekim Çarşamba 09:01 HAZİNE: 2023 EUROBOND İHRACINDA SATIŞ TUTARI 2 MİLYAR DOLAR, TALEP SATIŞ TUTARININ 3 KATI

17 Ekim Çarşamba 09:00 HAZİNE: 2023 VADELİ EUROBOND İHRACINDA GETİRİ YÜZDE 7,5
    Twinkle twinkle little star,
    Soon you won't be twinkling anymore.....

3.  Alıntı Originally Posted by WYATT EARP Yazıyı Oku
    Vatandaşa neden 7.5% ile satmazlar da gavurun finans şirketine verirler bu işi.....
    Hani yerli ve milli sözleri.....
    Teknik bir nedeni var. Vatandaşa sattığı yurt içi döviz likiditesini değiştirmez.Zaten yurt içinde olan dövizi muhasebesel olarak başka bir hesaba kaydırır. Ama yabancıya satış direk içeriye yeni ve taze döviz girişi sağlar. Yurt içi döviz likiditesini arttırır ve döviz dengesi için olumlu etki yaratır.
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

4.  Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku
    Teknik bir nedeni var. Vatandaşa sattığı yurt içi döviz likiditesini değiştirmez.Zaten yurt içinde olan dövizi muhasebesel olarak başka bir hesaba kaydırır. Ama yabancıya satış direk içeriye yeni ve taze döviz girişi sağlar. Yurt içi döviz likiditesini arttırır ve döviz dengesi için olumlu etki yaratır.
    Ama faiz %7.5 gibi bir bedel de ödenir...
    Burada yer alan yorumlar, kişisel görüşlere dayanmaktadır. Bu nedenle, yatırım veya al/sat tavsiyesi olarak değerlendirilmemelidir.

5.  Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku
    Belliki bu konularda bilgilisin hocam sizi takip ediyorum. benim şöyle bir teorim var. nasıl bakarsınız. diyelimki benim yurtdışında gizli kasam var bu paramı yabancı şirket adına kullanmak istiyorum. ve türkiyenin tahvilini aldırıyorum. . artı aldığım tahvilleri türkiye içinde başka yatırımlarda kullanıyorum.demek istediğim yurt dışına çıkarmış olduğum parayı aynı zamanda aklanmış olarak tekrar ülkeye sokuyorum. bu olabilirmi.?

6. Yani elinde dövizi olan yerli yatırımcı kümesteki kaz oluyor.......

Bu bonoları yerli yatırımcının yabancı finans şirketlerinden alması mümkün mü acaba. Bu şirketler de eurobondları birilerine satacak elbet. Sadece yurtdışı müşterilere mi satılıyor acaba...

Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku
    Twinkle twinkle little star,
    Soon you won't be twinkling anymore.....

7.  Alıntı Originally Posted by Berk Dogan Yazıyı Oku
    Belliki bu konularda bilgilisin hocam sizi takip ediyorum. benim şöyle bir teorim var. nasıl bakarsınız. diyelimki benim yurtdışında gizli kasam var bu paramı yabancı şirket adına kullanmak istiyorum. ve türkiyenin tahvilini aldırıyorum. . artı aldığım tahvilleri türkiye içinde başka yatırımlarda kullanıyorum.demek istediğim yurt dışına çıkarmış olduğum parayı aynı zamanda aklanmış olarak tekrar ülkeye sokuyorum. bu olabilirmi.?
    Öyle oluyor zaten..
    TR büyük zenginleri asla paralarını burada tutmazlar..
    Şirketleri hem burada yüklü kar yazar..
    Hem bu kar ülke dışına çıkarılır (temettü falan ödenmez bilançoda gösterilip vergisi verilmez vs vs..)
    sonra bu kar ile yeniden şirket fonlanır yada ülkeye borsada faiz döviz üçlüsünde geri gelir..faiz döviz geliri elde edilir
    dön baba dönelim.
    zamanında bazı basın patronlarının mala çökmeleri rüşvetleri şantajları falan buna dahil edilmemiştir.

Türk büyük zengini bu topraklara bağlı değildir..
    İnsanını maraba kendini de sömürgeci gücün valisi olarak görür..

8.  Alıntı Originally Posted by Berk Dogan Yazıyı Oku
    Bu tüm dünya vatandaşları için mümkün. Ancak Türkiye dışına çıkartılan paralar için de paraların çıkartıldığı ülkelerin vergi kanunları geçerli oluyor. Bunu da unutmamak lazım. Finans sistemi için dünya çapında belirli vergi cennetleri tabii ki var. Ama maliye bu ülkeleri biliyor ve yayınladığı tebliğler ile bu ülkelerden yapılan *finans* karları için belirli ek stopajlar isteyebiliyor.
    Üretim faaliyetleri için ise henüz bu tür sıkı bir denetim söz konusu değil. Ama ticaret savaşlarının hız kazanması ile finans gelirlerine uygulanmaya başlanan bu sıkı takip gelecekte üretim için de geçerli olabilir.
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

Sayfa 813/1030 İlkİlk ... 313713763803811812813814815823863913 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •