Teknik bir nedeni var. Vatandaşa sattığı yurt içi döviz likiditesini değiştirmez.Zaten yurt içinde olan dövizi muhasebesel olarak başka bir hesaba kaydırır. Ama yabancıya satış direk içeriye yeni ve taze döviz girişi sağlar. Yurt içi döviz likiditesini arttırır ve döviz dengesi için olumlu etki yaratır.
En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
https://twitter.com/r_x_p_u
Belliki bu konularda bilgilisin hocam sizi takip ediyorum. benim şöyle bir teorim var. nasıl bakarsınız. diyelimki benim yurtdışında gizli kasam var bu paramı yabancı şirket adına kullanmak istiyorum. ve türkiyenin tahvilini aldırıyorum. . artı aldığım tahvilleri türkiye içinde başka yatırımlarda kullanıyorum.demek istediğim yurt dışına çıkarmış olduğum parayı aynı zamanda aklanmış olarak tekrar ülkeye sokuyorum. bu olabilirmi.?
Twinkle twinkle little star,
Soon you won't be twinkling anymore.....
Öyle oluyor zaten..
TR büyük zenginleri asla paralarını burada tutmazlar..
Şirketleri hem burada yüklü kar yazar..
Hem bu kar ülke dışına çıkarılır (temettü falan ödenmez bilançoda gösterilip vergisi verilmez vs vs..)
sonra bu kar ile yeniden şirket fonlanır yada ülkeye borsada faiz döviz üçlüsünde geri gelir..faiz döviz geliri elde edilir
dön baba dönelim.
zamanında bazı basın patronlarının mala çökmeleri rüşvetleri şantajları falan buna dahil edilmemiştir.
Türk büyük zengini bu topraklara bağlı değildir..
İnsanını maraba kendini de sömürgeci gücün valisi olarak görür..
Bu tüm dünya vatandaşları için mümkün. Ancak Türkiye dışına çıkartılan paralar için de paraların çıkartıldığı ülkelerin vergi kanunları geçerli oluyor. Bunu da unutmamak lazım. Finans sistemi için dünya çapında belirli vergi cennetleri tabii ki var. Ama maliye bu ülkeleri biliyor ve yayınladığı tebliğler ile bu ülkelerden yapılan *finans* karları için belirli ek stopajlar isteyebiliyor.
Üretim faaliyetleri için ise henüz bu tür sıkı bir denetim söz konusu değil. Ama ticaret savaşlarının hız kazanması ile finans gelirlerine uygulanmaya başlanan bu sıkı takip gelecekte üretim için de geçerli olabilir.
En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
https://twitter.com/r_x_p_u
Yer İmleri