TOPYEKÜN İNDİRİM kampanyası başladı ya kalan ayların enflasyonu için...
Bi de doğalgaz ve elektrik zamlarında da İNDİRİM yapsalar ya...
TOPYEKÜN İNDİRİM kampanyası başladı ya kalan ayların enflasyonu için...
Bi de doğalgaz ve elektrik zamlarında da İNDİRİM yapsalar ya...
Okuduğumdan çıkardığım sonuç hemen euro'ya atlamak değildi, döviz sepeti yapmak gereği aklıma geldi. Diğer hiç bir döviz usd kadar faiz vermiyor, asıl açmaz burada.
Euro'nun geleceği var, o da kendi gücünden değil, abd yaptırımlarının kontrolden çıkması durumunda AB-Rusya-Çin-İran farklı bir ödemeler sistemine geçmesi ihtimalinden kaynaklanıyor. Bu ihtimal bundan 15-20 sene önce konuşulsaydı gülünüp geçilirdi ama başta Almanlar olmak üzere AB yetkilileri bu ihtimali ciddi ciddi konuşmaya başladılar. Uzun vadede böyle bir ihtimalin varlığı bile euro'ya güç verebilir.
- - - - - - - - - -- - - - -- -- - - - - - - - - -
Winter is coming...
Ben size demedim zaten. Estagfurullah. Euro dolara karsi yuzde 40 deger kazanabilir diyenlere diyorum.
Dolar uzun yillar belki de en az 40 50 sene rezerv para olmaya devam eder bence. Su anda dunya ticaretinde kullanilan dolar orani yuzde 81.
Mb lerin kasalarinda dolar ve altin var.
Ecb de euronun rezerv para olacagini dusunmuyor.
Euronun zayif kalmasi ticarette ab ye ustunluk sagliyor. Trump da bu yuzden guclu dolar istemiyor ama abd ekonomisi zayif dolara izin vermiyor, cunku ekonomi cok iyi, buyume istihdam sahane ve bu da ister istemez faizleri yukari itiyor.
Ecb nin isi kolay degil. Tek bir merkezden yonetmek zor. Bazi ulkeler kotu durumda iken bazilari ise iyi durumda. Ecb asagi tukurse biyik yukari tukurse sakal.
Ama sonsuza kadar devam edemez. Ab de enflasyon yukseliyor ve mecburen faizleri artiracaklar. Bir de ecb ile fed faiz makasi iyice acildi ve surdurulemez.
SM-C5010 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Benim gibi fırtınaya TL de yakalananlar için şu an ki kur alım fırsatı mıdır ? yoksa biraz daha beklemeyi mi tavsiye edersiniz ?
Yer İmleri