Sayfa 516/930 İlkİlk ... 16416466506514515516517518526566616 ... SonSon
Arama sonucu : 7440 madde; 4,121 - 4,128 arası.

Konu: ISYAT İş Yatırım Ortaklığı

1. geçmişte yatırımcısı olduğum bu senedin tek marifeti temettusu...ama eğer iş bankası hazineye devrolursa ki oyle görünüyor, temettu olayı biter ve bu kagıt çöker demedi demeyin

2.  Alıntı Originally Posted by ferit Yazıyı Oku
    bence etkiliyor öyle aman aman dan biraz fazla etkiliyor...ben 4 yıldır bu hissedeyim 4 yıldırda haftalık raporu bakıyorum...doların yukselişi işyata yaramıyor...stabil veya düşüşe geçtimi portföy haftalık 1-2 milyon kar yazıyor...bu kadar basit....
    Arkadaşlar sebep sonuç iliskisi ile korelasyonu karıştırıyorsunuz. Portföy değerini etkileyen faizlerdir. Doların yükselmesi ve faizlerin yükselmesi korelasyon olduğundan ayni anda olur siz doları görüyorsunuz dolardan sanıyorsunuz ama asıl sebep faizlerdir. (Doların etkisi çok az)

Bu durum ayni faizlerin artması enflasyona sebep olur demek gibi (40 sene önce bu soru yanıtlandı iktisat bilimi diyor ki faiz enflasyona sebep olmaz, enflasyon sonucu faizler artar) nedensellik ve korelasyon karıştırılmamalı.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

3.  Alıntı Originally Posted by iberata Yazıyı Oku
    geçmişte yatırımcısı olduğum bu senedin tek marifeti temettusu...ama eğer iş bankası hazineye devrolursa ki oyle görünüyor, temettu olayı biter ve bu kagıt çöker demedi demeyin
    Ya da tasfiye edilir o zaman da uçar...

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

4. sana para mı verir bunlar yahu...kime vermiş

5.  Alıntı Originally Posted by iberata Yazıyı Oku
    geçmişte yatırımcısı olduğum bu senedin tek marifeti temettusu...ama eğer iş bankası hazineye devrolursa ki oyle görünüyor, temettu olayı biter ve bu kagıt çöker demedi demeyin
    banka hisselerinin sadece %28inin devri söz konusu. bunun doğrudan bu oluşumu etkileyeceğini sanmıyorum.

G3421 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
    "Kaybetmekten kaçınmak yerine kazanmayı amaçlayan her stratejinin sonucu kesinlikle yenilgidir." Von Neumann

6.  Alıntı Originally Posted by armag Yazıyı Oku
    arkadaşlar çok anlam yüklüyorsunuz isyata.. 10 yıl kazandırdı 5 yıl ben ekmek yedim.. tek numarası temettü oda mevdut faizlerinin gerisinde bu yıl yani kazan öldü maalesef.. 231 m ile en az 70 m kar etmeliki alternatif olabilsin.. ha iştirakler hareketlendi heyecan yarattı ama en iyi istirak ismen hala yerinde.. yani diğerleri halı silkeleme.. şu hali ile şubatın ortasında alınır nisanın başında satılır... o kadar.
    ben şu açıdan yaklaşıyorum: en iskontolu fiyatlardan toplamak şartıyla sermayenin %50sini burada tutmak. ve diğer %50sini mantılıklı bulduğunuz hisse senetlerinde paylaştırmak. aslında bir bakıma sermayenin %50sini koruma altına almak gibi. nakit akışıyla da portföyünüzün bu %50lilik kısmını beslemek. isyat temettü verimliliğini her yıl arttırma eğiliminde olan şeffaf, dürüst bir oluşum gerçekten. bu verimliliğini arttırmak adına portföy büyüklüğü küçülmesine engel olunamamış bu da ortada. az önce bir arkadaş en iyi iştiraklerden ismen hala yerinde demiş. nasıl yerinde yahu? 2016 sonrası hareketlerine bir bakın. nereden nereye gelmiş. 2011 Ocak 1.57 olan fiyat 2016 Mayıs 0,99 olmuş ve buradan çok güzel bir tepki vermiş ve 2.47 görmüş. peki bu 6 yıl boyunca yaşanan geri çekilmede ismen yatırımcıları ne düşünüyordu acaba? grafikleri de paylaşıyorum ki grafikler temettü arındırılmış grafiklerdir.

"Kaybetmekten kaçınmak yerine kazanmayı amaçlayan her stratejinin sonucu kesinlikle yenilgidir." Von Neumann

7.  Alıntı Originally Posted by nostromo Yazıyı Oku
    ben şu açıdan yaklaşıyorum: en iskontolu fiyatlardan toplamak şartıyla sermayenin %50sini burada tutmak. ve diğer %50sini mantılıklı bulduğunuz hisse senetlerinde paylaştırmak. aslında bir bakıma sermayenin %50sini koruma altına almak gibi. nakit akışıyla da portföyünüzün bu %50lilik kısmını beslemek. isyat temettü verimliliğini her yıl arttırma eğiliminde olan şeffaf, dürüst bir oluşum gerçekten. bu verimliliğini arttırmak adına portföy büyüklüğü küçülmesine engel olunamamış bu da ortada. az önce bir arkadaş en iyi iştiraklerden ismen hala yerinde demiş. nasıl yerinde yahu? 2016 sonrası hareketlerine bir bakın. nereden nereye gelmiş. 2011 Ocak 1.57 olan fiyat 2016 Mayıs 0,99 olmuş ve buradan çok güzel bir tepki vermiş ve 2.47 görmüş. peki bu 6 yıl boyunca yaşanan geri çekilmede ismen yatırımcıları ne düşünüyordu acaba? grafikleri de paylaşıyorum ki grafikler temettü arındırılmış grafiklerdir.

son devir haberleri ardından yaşanan iştiraklerde hareketleri kastetmiştim.. neyse konumuz işyat..yılda bir kez alım satım yapmak şartıyla.. temettü getirisinin alternatifi faiz olduğuna göre mevduat faizi arttıkça isyat ta kalma süresi azalır.. normalde sonbaharda isyatta pozisyon alma zamanıydı yalnız faizlerin geldiği noktada ezber bozuldu artık.. 80 kuruşdan aldık diyelim 18 kuruş temettü aldık 6 ay sonra... hadi bi 4 ay sonrada temettü eksilttiği fiyata geldi .. toplam 10 ay.. yani....
    ben kendim 1 ekimde 80 kuruştan sattım faizdeyim çünkü cazip.. 5 ay sonra şubatın ortasında alırım bi hafta sonra temettü açıklanır.. oralarda ödemeye kadar 10 kademe yukardan satarım bana yeter tekrar faize dönerim..

8. 65 kuruş maliyetim, 20 kuruş verse %30 yapar. Fena sayılmaz

Sayfa 516/930 İlkİlk ... 16416466506514515516517518526566616 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •