Sn.lanxcelot, Türkiye Ekonomisinde bir EKONOMİ bilimi vardır, bir de ekonomi bilimi içinde Siyaset ve uluslararası ilişkiler vardır...

Kısaca, İktisatı, Siyasetten, Ekonomiyi uluslararası ilişkilerden ayrı yorumlamamak gerekir..

Kısaca Türk ekonomisi İsviçre ekonomisi değildir, Almanya hiç değildir..

Alman Ekonomisi üretim gücü %5 ithalata dayanır.. Yani; Alman hükümeti saçma sapan siyasi ve uluslararası ilişkiler izler ve uygularsa bunun ekonomisi üzerinde ki yıllık etkisi %5 i geçmez...

Türk Ekonomisi üretim gücüve ekonomi modeli ise %75 ithalata dayanır. Yani; Türk hükümetinin saçma sapan siyasi ve uluslararası ilişkiler izler ve uygularsa bunun ekonomisi üzerinde ki yıllık etkisi en az %75 i olur demektir...

O sebeple Türk ekonomisi Çoşkuyu ve Krizi çok kısa anlar ile yaşar ve yatırımcıyı boğar... Ve ülkenin yarısı ülke batıyor derken diğer tarafı ver coşkuyu der...

Tüm bu nedenlerden dolayı USD kuru nerelere evrilir sorunun cevabını MB başkanı ve mevcut hükümet politikalarını yakından izleyen birisi olmadıkça rakam vermek OLANAKSIZ dır...

Ancak Türk Sİyaseti için PAPAZ sembolik bir iyi niyet başlangıcı oldu.. Ardından POMPEO geldi.. Kasımda İran Petrol ambargosu uygulayacağız ama önümüz kış Türkiye'yi anlıyoruz ve İran Petrolü konusunda sizleri MUAF tutuyoruz demesi ile 5,7 idi sanırım bu cümle üzerine akşam züeri 16:30 gibi asılı kalan USD takır takır 5,53 TL lere kadar gelmişti...

Oysa USD ın bu geri çekilmesini MB 375 sonra 625 baz puan faiz artırmakla dahi yapamamıştı.. Ama POMPEO 2 dakika yapmıştı.

Oysa piyasa tüm bunları biriktirir ve sonra bir anda hepsini fiyatlar....

Lütfen yanlış anlamayınız ancak kafamdaki değerleri söylemek isterim...

Türkiye Almanya ile, Hollanda AB ve ABD ile el ele tutuşup kardeş olup uzanıp sonsuzluğa savaşmayalım sevişelim mantığında olur, FETÖ olayını uzatmaz, Rusya ya sevgi çiçeği, Irak a ağabeylik yaparsa USD 4,85 TL ye kadar gelir hatta 4,50 TL de dip yapabilir...

Ancak PAPAZ olayı 25-30 kuruş kurda fiyatlandı.. Ve bitti.

Yeniden asarım, keserim, çakarım, takarım, sen benim kim olduğumu biliyormusun MOD da yeniden siyaset izlenir ve uygulanmaya kalkarsa; 6 üzeri atar 6,50 TL de zirve yapar o vakit başka şeyleri konuşuyor oluruz...

Dediğim gibi Türkiye de kısaca maalesef İktisat iktisat değildir..

Kalın sağlıcakla...