Yazılarınızı merakla bekliyorum... Teşekkürler...
Lenovo K53a48 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Yazılarınızı merakla bekliyorum... Teşekkürler...
Lenovo K53a48 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
3. çeyrek bilançolar gelmeye başladı.
Bankalar bi kaç çeyrekte enflasyon ve dovizin yeni seviyelerine uyum sağlayacakları için, K/Z rakamlarında düşüş olacaktır bu doğal.
Kur etkisi geçmeye başlayıncada, (tabi eğer hükümet hala bu ülkeyi savaşa filan sokmadı, yeni kapışmalara girmedi ise) , baz etkisi nide ekleyerek çok yüksek olmasada yüksek rakamlar açıklayacaklardır. Artık ucuz doviz borçlanamadıklarını ve inşaat sektörü, otomotiv sektörüne çok satış yapamayacaklarınıda unutmamak gerekir.
Bu ne zaman olacak.?
Hiç bir terslik yaratmazsa siyasetçiler, 2019 2. çeyrekte düzelme başlar. 3. ve 4. çeyreklerde epey iyi rakamlar gelir. Tabi bu iyi rakamlar hem baz etkisinden gelir hemde USD ve dolayısı ile yeni enflasyon seviyesine uyum sağlandığından gelir. Eskisi gibi %40 lık kâr artışlarını, %8 lik resmi enflasyon ortamında beklememek gerekir.
İlk rakam akbank tan.
AKBNK - Satışlar %41 artmış ama kâr oranı yıllık %3 artışa kadar düşmüş. Hele son çeyrekte -%11. FK sı hala çok iyi (eğer batan bi ülkede değilseniz)
Satışlar bu kadar nasıl artmış? oda ayrı soru. Devlet bankası olsa büyük satış ve zarar normal olabilirde akbnk da.?
Her rakamda bi eğer eklemek gerekiyor, ne rezil ülke ya.?
İhracat ve yurtiçi satış yapan, ithalat bildiğim kadarı ile pek yapmayan Ereğli demir çelik süper.
EREGL - satışlar %75 artmış, K/Z %53 artış.
Garanti bankası nın verileri akbnk dan iyi gibi. Tabi detay bilmek gerekir. demek garanti, yurt içinden daha çok mevduat toplamış.
GARAN - Yıllık K/Z hala %20 de. net satış %24 artış ve FK 4,16
TCELL de yüksek K/Z oranı düşüşü var. Ama yinede iyi durumda, satışları iyi artırmasına rağmen bi sebepten kârı %34 oranında düşmüş. Kur farkı olmalı ama bu şirketin kurla bağının derecesini bilmiyorum, rakipler yada karışık yönetimde olabilir.
Beklenen bir kötü durum. 1 çeyrek daha sürecektir.
Yazmamışsam, pozisyonum aynen devam ediyor demektir.
@NeAcaipDunya
Bana göre kâbus gibi bi haber daha.
oyak çimentonun %40 ı taiwan lılara satılıyor.
USD oplayınca, bizim şirketler, elinde doviz bulunduranlara göre %50 ucuzladı.
Yarı fiyatına(onlara göre) şirketleri kapışıyorlar.
üç tane kadar satış haberi daha okumuştum. Olcak şey değil.
Diceksinizki kapanmasından iyidir.
Elbette iyi.
Ancak şu kötü tarafı var.
Sömürge haline geliyorsunuz. Her yıl kârınız yani bu ülke çalışanlarının emeği, bu şirketlerin sahiplerine kâr olarak aktarılıyor yani yurt dışına çıkıyor.
Ama satın aldıklarında para girdi.
İşte mesele burda. Giren para devlete geldi ise faiz ödemesi olarak yurt dışına geri veriliyor.
Vatandaşa geldi ise;
Tarlasını yabancıya satmışsa, parayı gidip ithal arabalara yatırıyor, ithal elektroniğe yatırıyor.
Fabrikasını satmışsa, parayı olduğu gibi yurt dışına çıkarıyor, yeni yatırım yapmıyor.
Maalesef, ülke yönetiminiz böyle ise, içerde hırsız olmayan para kalmıyor, hırsızlar bile parasını dışarı çıkarıyor, dürüst biri gelirde hesap sorar diye.
USD yükseldi, ne güzel, ithalat azalıyor, paramız içerde kalıyor.
Maalesef kalmıyor, şirketleri sattın, paramız bu seferde şirket kârı olarak çıkıyor çünki ARTIK sahipleri yabancı.
Ya zaten Türk şirketimi kaldıki? diceksin.
La bi sus ya. Valla kıracam kafanı bi sus.
Son düzenleme : alicemal; 26-10-2018 saat: 12:17.
@NeAcaipDunya
Bu oyak grubu nu kötü dövecem.
oyak bankı sattı, gelen 3 milyar dolarla yeni fabrika kuracağına yada yurt dışında yeni fabrika satın alacağına gitti hazır fabrikayı satın aldı. ereğli demir çeliki.
Halbuki avrupa 2008 krizine girmiş, pek çok fabrika 1 dolara satılıyor, yeterki açık kalsın işlet diyorlar. Hintliler, çinliler kapıştılar. volvo, range rover, opel(1 usd) filan satıldı, oyak gitti eregli demir çeliki aldı. Zaten kâr eden tıkır tıkır çalışan fabrikayı. Yeni bişey katmadı bu ülkeye.
Düşmanın olsa böyle yapar.
Tabi birazda suç bende, 3 milyarı ereğliye yatıran oyak genel müdürü ile konuşmuşluğum var, 16. kat balkondaydık. yıl 2000 di. Atsaydım balkondan şimdi volvo fabrikası bizdeydi...
Evet benim ve hepimizin bu işte suçu var.
Benim suçlarım affedilir ama sizinki. yandınız abicim.
Şimdi bi fabrikayı daha satıyor, parasını ne yapacak bakalım.?
Parayı cebe koyduğunda, hanginiz balkonda yakalarsa, genel müdürü aşağı dehleyin, kurtarın milleti, değiştirin makus talihimizi.!!!
Bu makusda ne demek ya.?
her neyse, girmiş Türkçeye...
@NeAcaipDunya
büyük aşklar, kavgayla başlarmış cemal ağbi..![]()
ben seni tanıdıkça "sevmeye" bile başladım..))
Valla inanmayacaksın ama ben kendimi 48 yaşında anca çözdüm. Çözme çabasına 18 yaşlarında filan başladım diye hatırlıyorum.
Çözebilmek için, tarih, evrim, genetik, biyoloji, felsefe, fizik her yere daldım. Yinede 48 yılda tam çözememiştim, %70 filan çözmüştüm.
Son bi rastlantıyla %100 çözdüm, ama 48 yıl, bi ömür harcadım.
Artık 52 oldum ve bu çözümün keyfini sürüyorum.
Kendini çözersen, evrenide çözersin.
Bak bu özlü sözü güzel yumurtladım, not ediiim.
@NeAcaipDunya
Yer İmleri