Sayfa 43/853 İlkİlk ... 3341424344455393143543 ... SonSon
Arama sonucu : 6821 madde; 337 - 344 arası.

Konu: Bana kalırsa.

1. Otomobil, emlak, elektronik, akaryakıt gibi ürünlerin defter değeri son 20 yılda çok yükseldi. Bu yükseliş talep kaynaklı. Doyuma ulaşmış gibi duruyor. Sırada bu ürünlerde yine yetersiz talep nedeni ile gerileme olacaktır. Ama domates ve patatesin defter değeri -geçirdiği öncü ataklardan belli- yükselecektir . Üreten az, tüketen çok. How to survivor tanımı zaman olarak bilinmesede yanlış bir tanım değil. Metropol yaşamı ülkeyi esir aldı. Toprak işleyen kalmadı. Şu sıralar en güzel gelecek yatırımı seracılık olsa gerek. Kendi ihtiyacın kadar.

insaat zate bi sektor bile degildi
    kaldi ki dunya resesyona girsin
    2 sene yada 3. veya 4 sene herneyse
    degil insaat . yazilim dahi para etmeyecek
    ama insan hep yer
    ekmek zeytin peynirde yetmez
    elma armut uzum mandalina da yetmez
    kuru yemiste yetmez
    meyvesuyu kola cips
    yer oglu yer
    resesyon engellemeye yeni is dali yeni teknolojiler yok
    piyasa acilsin diye insan sayisida dogal artisi onlenemiyor
    tabi tuccar yerine kooperatifcilik sistemi getirilemediginden tarimda artmiyor
    kisir dongu
    ilerde temel gida cok pahalanabilir
    burdaki faktore ozellikle dikkat cektim
    insanlar emeginin ucuza baska bi bireye gittigini havadan civadan gordukleri (yada oyle hissettikleri) islerden sogurlar
    bakiniz foxconn
    isciler intihar etmesin diye
    moyivasyon faktoru imalat binalari katlar arasi ag germisler

3. Güzel bir başlık seçilmiş, bana kalırsa, kritik yer Ereğli olacak. İş bankasını 2001 krizinde almayan, şimdi alacak, iş bank haberi çıktığında yazdım, Oyak sıradaki kurum. Ereğli ve diğer Oyak grubu şirketleride varlık fonuna alınmak istenebilir. Bu neye benzer, parasız kalan birinin evkurdan taksitle telefon alarak yarı fiyatına peşin satmasına benziyor.

4. Üstad, iskur isa,isb icin nedersin,biraz bizi aydınlata bilirmisin?

Duhul
    Jul 2018
    İkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
     Alıntı Originally Posted by KIZILDAG Yazıyı Oku
    Grand süper cleyn sayan hocalarda ABD parasının çöküşe neden olacağını yazdı. ...
    Hepsine katılıyorum. Sadece endeksin düşeceği yer konusunda farklı düşünüyorum.
    Eğer sebep ABD nin çöküşüne hazırlıksa, evet endeksin nereye kadar düşeceğini bilemeyiz. Çok diplerede inebilir, abd den kaçanların dünyaya çıkaracağı para sebebi ile pek inmeyebilirde.

Ama abd nin ülke olarak çöküşü için erken, borsası anormal yüksek, para bolluğu sebebi ile balonu var, o balon inebilir.

Bize şimdilik yani abd ülke olarak kaosa sürüklenene kadar etki etmez diye düşünüyorum. En azından fazla etmez.

ABD yi dışarı çıkarıp hesaba katmazsak, BIST 90 altına inmemesi gerek diye düşünüyorum, bilemedin önceki dip 86 yı filan seans içi görebilir.

moruk un yazdıklarınada katılıyorum bilesiiz.
    Yazmamışsam, pozisyonum aynen devam ediyor demektir.
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    İkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
     Alıntı Originally Posted by Patent Vekili Yazıyı Oku
    Üstad, iskur isa,isb icin nedersin,biraz bizi aydınlata bilirmisin?
    patent vekili, Senetleri takip etmiyorum üzgünüm.

Yanlız bankalara genel bakacak olursak, eğer senedi 1 yıl elinde tutacak olursan kârlı olur. 3 aydan kısa tutacaksan kârlı olmayabilir. Uzun vade oynamıyorsam almazdım, uzun vade oynuyorsam biraz alabilirdim. Yok ama hiç almazdım, uzun vadedede bankalar ancak durumu kurtarır.
    İhracatçı firmaları araştır. Henüz parlamamış yada hakettiğinden fazla satış yemiş bi tane bulursan, ondan stoklamaya başla. Tabi uzun cu isen.
    Evet bu iş çok zor, şirketleri tek tek araştıranlar ancak para kazanıyorlar.
    Diğer türlü kumar.
    Son düzenleme : alicemal; 29-10-2018 saat: 10:19.
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    İkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Cuma BIST %3,4 düştü, USD kıpırdamadı.

- Para girişimi oluyor?

- Dışarı para kaçıranların hepsi yakalandımı.? (feto, suudlar, hırsızlar, devleti(halkı) soyanlar)

- MB farklı bi şekilde yakaladığına elektrikmi veriyor.?

- Bizim milletin aklı başınamı geldi? "ya ne yapıyorum kendi çocuğumun torunumun geleceğini baltalıyorum.!" mu dediler ki evrilmedilerse imkasız.?
    Neyi biliyoruz, önce iç güdülerimize uyar haltı yeriz, sonra beyin haklı gerekçeler uydurmaya başlayarak vicdanı rahatlatmaya çalışır. Son aşamada benim gibi biri çıkar, "lan naaptın olm" der ama bişey değişmez.

Bugün BIST kapalı anlaşılan. hayret hükümet 29 ekimi iptal etmedimi daha.?

Netçede 2023 e az kaldı.

Hedefleri hep 2023 diye verdiler. 23 ün özelliği neki 23 diye verdiler.

2023 ün özelliği ne? 1923 ün tam 100 yıl sonrası.

2023 de sanırım hilafet yada şeriat benzeri bişey ilan edecek hale geliriz diye hesap yapıyor olmalılardı.

Şu an bu hesabı yapmıyordur, çünki kurulan ekip, para için birbirine kazık attı durdu. Ekip diye bişey kalmadı. Cahilin ekibide böyle oluyor. Ama ülkeyi satmayı güzel başardılar. Sömürge olmaktan köle olmaya doğru hızlı ilerledik.
    Son düzenleme : alicemal; 29-10-2018 saat: 10:15.
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    İkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Delirmemek elde değil.

akp döneminde GDO lu tohumların ülkeye girişi ile ilgili yasalar çıktı. Ortalık GDO lu üretim yapan yabancı şirketlerle doldu. Dünyada bilinen sabıkalı şirketler girdi ülkemize.

Bu şirketlerin sahipleri yahudi. Türkiyedede TC kimlikli yüzbinlerce belki milyonu aşkın yahudi azınlık var.
    Bu yahudi azınlık yıllardır tarla ve arazi satın alıyorlar. Toplamda ne kadar aldıklarını bilemezsiniz.

Tarlaları kaptır, ülkeyi GDO lu üretime mahkum et, direk ülkenin anahtarını teslim etsen aynı şey.

GDO lu tohum ne demek. Ülken tohum üreten firmaya muhtaç demek.

Yani yahudinin kucağına akp li tarım bakanları bu ülkeyi oturttular.

Çiftçiliği hiç bilmeyene yazayım.
    Bir bitkinin mesela marulu tarlada bırakır koparmazsan, kuruma başladığında tohumları çıkar. Bu tohumları al, ertesi sene toprağa ek, yeniden marul elde edersin.

Ama labaratuvarda üretilen, genetiği değiştirilmiş tohum(GDO) alırsan. Ancak bir kez ekebilirsin. Tohumunu alıp ertesi sene ekersen marol olmaz. Gidip yeniden tohum satın alman gerekiyor.

Bizdeki çoğu tohum böyle ve her sene GDO lu olmayan tohum sayısı azalıyor.

Yahudi tohum firması, sana tohum vermiyorum dese, o sene ülke olarak açsın. Petrolun yokki parası ile yiyecek ithal edesin.

Niye şimdi sinirlendim.

akp li bakan çiftçiye son yumruğuda indirmiş.

Yerli tohumun yani "her sene ekebileceğin (atalık tohum)" tohumun varsa, devlete götürüp belge almak zorundasın, yoksa 10bin TL cezası var.
    Alacağın belge basit bişey değil, tohum labaratuvarlara giriyor, pek çok aşamadan geçiyor ve belgeni alıyorsun. Maliyeti yüksek. Bu maliyetide köylüden alacaklar.

Büyük çiftçi isen maliyette sorun yok, ama zaten büyük çiftçiler yahudi tohumu kullanıyor, ne kadarı yahudinin aline geçti, kaç büyülk çiftçi kaldı bu ülkenin yararını düşünen bilemiyorsun. Ülkede bilinç yokki, baksan ülke batsada yine dolar alırım diyen bi kültürümüz var.

Olan yüzbinlerce küçük çiftçiye olarak. Bu tür MADDİ baskılarla tarlalarını satmak zorunda kalacaklar. Zaten zar zor geçiniyorlardı, zorla tarlanı almaya çalışıyorlar. Akıl alır şey değil. Maliyeti köylüye yüklemen için, bu ülkenin düşmanı olman lazım.

Niye hala sinirleniyorum anlamış değilim, zevk almaya bakmalı ama olmuyor.

Kendimi izole edebileceğim bi sistem bulsam ancak huzura ereceğim galiba.

Bana kalsa, cumhuriyet tarihinin tüm siyasetçilerini asardım.
    @NeAcaipDunya

Sayfa 43/853 İlkİlk ... 3341424344455393143543 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •