Sayfa 334/821 İlkİlk ... 234284324332333334335336344384434 ... SonSon
Arama sonucu : 6565 madde; 2,665 - 2,672 arası.

Konu: YKBNK - Yapı ve Kredi Bankası

  1. *vakıf yatırım, yapı kredi bankası için 2,51 tl hedef fiyat ile 'al tavsiyesini korudu
    Çalış, çalış ileri, çalışan kalmaz geri...

  2. ANALİZ-Yapı Kredi Bankası 3.Çeyrek Bilanço Değerlendirmesi(İş Yatırım)

    İş Yatırım ( http://www.isyatirim.com.tr ) Tarafından Hazırlanan Analiz:

    "YKB yılın üçüncü çeyreğinde TL1.115mn solo net kar açıkladı. Açıklanan kar rakamı beklenti ortalaması olan TL1.047bn (İş Yatırım: TL 1,032mn)'un yaklaşık %6-8 üzerinde gerçekleşti. Bankanın öz kaynak karlılığı üçüncü çeyrekte 270 baz puan düşüş gösterdi. Burada TL.4.1 milyarlık öz kaynak altında sınıflanan IRS pozitif değerleme farklarının öz kaynakları şişirmesi etkili olurken, bu rakamı düzeltince bankanın ilk dokuz aydaki öz kaynak karlılığı %15'in biraz üzerinde gerçekleşmiş oldu. Provizyonlar öncesi faaliyet karlılığı çeyreklik bazda %46 geçen yılın aynı çeyreğine göre %136 oranında artış gösterirken bunda TÜFEX kâğıtlarının revize edilen olumlu getiri farklarının yanında bankanın kredi getirilerini ve fonlama maliyetlerini iyi yönetmesi de rol oynadı. Ayrıca komisyon ve trading gelirlerindeki güçlü görünüm korunmasının yanında maliyet etkinliğinin sürdürülmesi karı olumlu etkiledi. Provizyon giderlerindeki artış beklentiler dahilinde kalırken sermaye yeterlilik oranındaki düşüş tamamen kur kaynaklı olarak gelişti.

    2018 yıllık kar büyümesinin %15'in üzerinde olması bekleniyor. Bankanın güçlü ana faaliyet gelir performansının yanında şu ana kadar %16 enflasyon tahminiyle değerlenen TÜFEX portföyünde son çeyrekte çok önemli bir ek gelirde kaydedileceği için banka 2018 kar büyüme tahmini düşük %10'lar seviyesinden %20'ye yakın bir büyümeye revize etti. Bankanın aktif kalite gelişimini de güçlü karşılık tamponları ve yeniden yapılandırılan kredilerin düşük seyri nedenleriyle beğeniyoruz. YKB'nin 3Ç18 sonuçlarına piyasa tepkisi olumlu olabilir."

    Analizin tamamı için:

    http://rapor.isyatirim.com.tr/2_20181101091619941_1.pdf
    Çalış, çalış ileri, çalışan kalmaz geri...

  3. HİSSE DEĞERLENDİRMESİ-Ak Yatırım'ın Yapı Kredi Bankası için tavsiyesi 2,30 TL hedef fiyat ile 'Endeksin Üzerinde Getiri'

    Ak Yatırım, Yapı Kredi Bankası için 2,30 TL hedef fiyat ile 'Endeksin Üzerinde Getiri' tavsiyesinin bulunduğunu kaydetti.

    Ak Yatırım'ın ( http://www.akyatirim.com.tr ) konu ile ilgili raporunda şu değerlendirme yapıldı:

    "Yapı Kredi Bankası’nın 3Ç18 net kârı önceki çeyreğe göre %9 daralarak 1.115 milyon TL olarak gerçekleşti. Böylece banka bizim 1.125 milyon TL net kâr beklentimiz ve piyasanın 1.047 milyon TL net kâr beklenti ortalaması paralelinde bir sonuç açıkladı. Bankanın ilk dokuz aylık net kârı önceki yıla göre %31 artarak 3,59 milyar TL olurken öz kaynak kârlılığı ise %13,7’de kaldı (2017: +12,8). Toplam karşılık giderlerinin önceki çeyrekteki 1,4 milyar TL seviyesinden 2,9 milyar TL’ye çıkmış olmasına karşın, çeyreksel bazda kârın makul düzeyde gerilemesi TÜFE’ye endeksli tahvil getirilerinin önceki çeyreğe göre 0,9 milyar TL artmış olması ile sağlandı. Bu kuvvetli artışı ise bankanın değerlemede kullandığı enflasyon öngörüsünü %9,3’ten %16’ya çıkarması sağladı. Ekim sonu enflasyonunun tahminlerimize paralel şekilde %20’nin üzerinde kalması durumunda 4Ç18’de de TÜFE’ye endeksli tahvil getirisinin güçlü kalacağını düşünüyoruz. Takibe dönüşümler ise (tahsilatlar netleştirilerek) 3Ç18’de 0,8 milyar TL düzeyindeydi. Banka ayrıca 0,4 milyar TL düzeyinde takipteki alacak satışı yaptığından toplam takipteki alacak hacmi 9,5 milyar TL seviyesinde kaldı ve takipteki alacakların brüt kredilere oranı %3,8 oldu. Yapı Kredi bu oranın yıl sonunda %4,0 - %4,5 aralığında olacağını düşünüyor. Diğer taraftan gerek yeniden yapılandırmalar ama daha büyük ölçüde risk değerlendirmesi ve kur etkisiyle II. kategorideki kredilerin yaklaşık iki kat artışla 19,2 milyar TL’ye çıktığı dikkat çekti. Böylece takipteki alacaklar ve ikinci kategorideki kredilerin toplam brüt kredi hacmine oranı %11,5’e ulaştı. Sermaye oranları açısından da BDDK’nın açıkladığı rahatlamalar önemli katkı sağladı. Kur etkisiyle bankanın SYR ve çekirdek sermaye oranlarında 63 ve 88 baz puan olması öngörülen daralmalar, BDDK’nın sağladığı esneklik sayesinde artış gösterdi. Buna göre SYR 281 baz puan artarak %16,1 ve çekirdek sermaye rasyosu 210 baz puan artarak %12,1 oldu. Yapı Kredi’nin net faiz marjı komisyon gelir artışı ve faaliyet giderleri tarafındaki performansı olumlu görünüyor. Aktif kalitesi, likidite ve sermaye oranları açısından da bazı rahatlamalar dikkat çekiyor. 3Ç18 sonuçları ardından 2018 kâr beklentimizi 4,7 milyar TL olarak koruyor ve 2019 beklentimizi %4 azaltarak 5,2 milyar TL’ye çekiyoruz. Hisse için 12 aylık fiyat hedefimiz 2,30 TL düzeyinde bulunuyor. %42 getiri potansiyeli olan hissede ‘Endeksin Üzerinde Getiri’ görüşümüz bulunuyor."

    https://www.akyatirim.com.tr/apps/pd...4a2a0594ac.pdf
    Çalış, çalış ileri, çalışan kalmaz geri...

  4. #2668
    Duhul
    Mar 2017
    İkamet
    Akinonya Adası Kuzey Şato
    Gönderi
    3,990
    akinonya menkul değerler

    ykbnk da 0.01 e kadar her yerden al görüşünü korudu.
    İŞ İŞ YAPMAZ. ADAM İŞ YAPAR. ms2026 Akinolu Kentuf.

  5. *şeker yatırım, yapı kredi bankası için 2,11 tl hedef fiyat ile 'al' tavsiyesini korudu
    Çalış, çalış ileri, çalışan kalmaz geri...

  6. Oneri verip hedef fiyat soyleyen..araci kurumlar..alsaniza bu olu fiyattan...serefliler sizi..)

  7. Morgan onnerecekti ki bak o zaman. Bu fiyatta kalirmiydi..dandik yatirimci kurumlari Kim takar...)

  8. Ziraat yatirmda 2.80 fiyat..al demis...cusss.. Cusss..bunlar hedef verdikce hisse dusuyor..

Sayfa 334/821 İlkİlk ... 234284324332333334335336344384434 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

  • Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •