Alıntı Originally Posted by pilavli Yazıyı Oku
Sayın ERSOYDELTA cevaplar için teşekkürler, ikna oldum. Yalnız 2004 öncesi yüksek enflasyon ve faiz dönemi gerçekten farklı bir dönemdi, borsaya koyduğunuz para aylık %7-8 getirmiyorsa direk zarardaydınız. Bugünlerle o günleri karşılaştırmak bence doğru değil. Her şekilde ben de uzun vadeli grafikleri severim ama karar verirken yeni veriler daha önemli ve ağırlıkta olmalı. Diğer okuyucular da bunu bilsin isterim.

Bir gözüm YKB'de düşse de alsam diye bekliyorum.
tabii ki pusuda bekleyen aceleci olmayan küçük yatırımcı zaten bu işleri yükselten alçaltan speküle edenlerin istemediği yatırımcı profili.
#amerikanın enflasyonunu internette araştırın

"The U.S. dollar experienced an average inflation rate of 2.15% per year between 1995 and 2017. $100 in the year 1995 is worth $159.84 in 2017." peki sizce bu doğru mu? bence yüzde 100 dogru olmasa bile gerçekleri yansıtıyor çünkü amerikada
devlet kira artışlarını bile kontrol ediyor bizde artışlar emlakçıların sağduyusu/kazıklama içgüdüsü/ vs..
bir komşumun bir evi var emlakçıyı dinledi 2500TL kira istedi 9 ay boş kaldı beni dinledi aradaki zararı hiç olmasaydı daha karlıydı
ver dedim 1700-1800e iyi bir kiracıya uzun vadeli oturacak.en son dinledi.

#serbest piyasa gerçek ekonomiyi yansıtır,alıcı kalmadıysa belli fiyatlardan,birilerinin gelip pazarlaması gerekir satışa konu olan ürünleri.ancak alıcınında hesabını bilmesi gerekir.çünkü satıcı daima enflasyon zararı yazar elinde taşırsa satışa konu ürünleri,

şuan bizdeki enflasyon ile maaş artışları uyuşmuyor ,bu yüzden harcamalar kısıtlanıyor,bunun önüne geçilmesi içn krediler devreye giriyor ,ve insanlar ceplerinde olmayan parayı harcıyor,ancak o kişilere değer görülen miktar hayatını sürdürmesi için o kadar değil aylık geliri çok düşük ancak bir bakın bankalar maaşınızın %100ü kdar bile kredi veriyor risk bildirimi imzalatıyor mu müşteriye?

#şuan aylık enflasyonun düşük olması = değerli madenlere daha fazla yarayabilir!
#düşük enflasyon Emlak fiyatlarının artmamasını sağlar
1990lı yıllarda herkes zıt yöne gidip evini barkını satmıştı çok iyi hatırlarım 1995 ti sanırım Faizler %110 du
vatandaş gayrimekul sat bankaya koy yapıyordu sonrada aynı gayrimenkulunu 1 yıl sonra %50 fazlasına geri alıyordu
serbest piyasa faydalanıyor böyle sistemlerden.
emlak fiyatları şuan için aşırı yüksek ancak dolar çıkarsa daha da artacak!!!
faizler yükselirse ise bu artışın önü kesilecek.

borsaya girmek için dogru zamanı size medya söyler biz insanlar bilemeyiz medya ne zaman ki
battık bitiyoruz savaşta çok kaybımız demeye başlar grafikler Dİplerdedir hiç acele etmeden alımları 1 yılda yapmaya başlamak gerekli
ancak o alım zamanı 2019 civarına denk geliyor.