Artan

45,32 10 18:10
176,20 9.99 18:10
20,14 9.99 18:10
81,55 9.98 18:10
90,50 9.96 18:10
Artan Hisseler

Azalan

26,64 -10 18:10
50,40 -10 18:10
4,43 -9.96 18:10
26,26 -9.95 18:10
10,50 -9.95 18:10
Azalan Hisseler

İşlem

11.718.614.181,40 18:10
6.933.504.972,47 18:10
6.649.086.491,22 18:10
6.265.564.086,85 18:10
6.096.634.471,25 18:10
Tüm Hisseler
Arama sonucu : 2019 madde; 1 - 8 arası.

Konu: Matriks Formülleri

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
     Alıntı Originally Posted by MBaybars Yazıyı Oku
    Sayın uufuk sanırım çözdüm, valuewhen lerden kaynaklanmıyormuş, WMA hesabındaki Ref leri kaldırınca olması gerektiği gibi düzeldi, ust frame in bar kapanışı olunca alt frame de kendini güncelliyor, yani sadece anlık olarak 1 bar gecikme ye ulaştık ki bu da zaten olması gereken. WMA içerisindeki valuewhenlerin içinde Ref kullanınca dediğim gibi doğal olarak 2 bar gecikme oluyordu. Bu formulde Ref kullanmamamız gerekitiğini de anladım sanırım; basit olarak C nin WMA sını bulmuyoruz, zaten ust frame datasına çevrilmiş olan bir verinin WMA sını bulmaya çalıştığımız için tekrar Ref kullanmak ekstra 1 bar geciktiriyordu. Sizde onaylar mısınız bu yazdıklarımı? Teşekkürler

Size bu daha önce,formuldeki yanlışınız gösterilmişdi !!!!!!!!!!!!..
    Dürüstlük pahalı bir mülktür, ucuz insanlarda bulunmaz. Honore Balssa

2. Merhabalar, arkadaşlar elinde geçmiş dönemlere ait 15 er dakikalık hisselerin verileri olan var mı acaba?

3.  Alıntı Originally Posted by uufuk Yazıyı Oku

Size bu daha önce,formuldeki yanlışınız gösterilmişdi !!!!!!!!!!!!..
    Hakikaten belirtmişsiniz, ben onu EMA ya spesifik bir değişiklik diye algılamıştım, çok teşekkürler. Bu vesile ile bir soru daha sormak isterim, diğer topikte MTF CMO kodu paylaşılmıştı. Parametresi C idi, gayet güzel çalışıyordu, ancak ben CMO nun parametresini W olarak değiştirdim ve ilgili satırlarda C yerine W yazdım ancak sonuç MTF de farklı çıktı yani orjinal CMO(W,8) den farklı bir sonuç üretti, kodları görmeden ilk aşamada C yerine sadece W kullandığımızda çalışmamasının sebebi hakkında fikriniz var mı? Gerekirse kodu da paylaşırım, teşekkürler

Hakikaten belirtmişsiniz, ben onu EMA ya spesifik bir değişiklik diye algılamıştım, çok teşekkürler. Bu vesile ile bir soru daha sormak isterim, diğer topikte MTF CMO kodu paylaşılmıştı. Parametresi C idi, gayet güzel çalışıyordu, ancak ben CMO nun parametresini W olarak değiştirdim ve ilgili satırlarda C yerine W yazdım ancak sonuç MTF de farklı çıktı yani orjinal CMO(W,8) den farklı bir sonuç üretti, kodları görmeden ilk aşamada C yerine sadece W kullandığımızda çalışmamasının sebebi hakkında fikriniz var mı? Gerekirse kodu da paylaşırım, teşekkürler
    ÜST frameden "C" lazımdı "C" için formul yazıldı....
    Size W lazımsa onun formulunu yazıp çekmeniz lazım...
    Size H lazımsa onun formulunu yazıp çekmeniz lazım...
    Size L lazımsa onun formulunu yazıp çekmeniz lazım...
    Size O lazımsa onun formulunu yazıp çekmeniz lazım...
    Diger şablon aynı kalır....
    Siz önce basit olan ve daha önce verilmiş olan H ile L den başlayın...
    Mantık yürütün W yi de çözersiniz....
    Bu da size verilmiş ev ödevi olsun..
    Bu kadar kopya yeter sanırım...

5.  Alıntı Originally Posted by uufuk Yazıyı Oku
    ÜST frameden "C" lazımdı "C" için formul yazıldı....
    Size W lazımsa onun formulunu yazıp çekmeniz lazım...
    Size H lazımsa onun formulunu yazıp çekmeniz lazım...
    Size L lazımsa onun formulunu yazıp çekmeniz lazım...
    Size O lazımsa onun formulunu yazıp çekmeniz lazım...
    Diger şablon aynı kalır....
    Siz önce basit olan ve daha önce verilmiş olan H ile L den başlayın...
    Mantık yürütün W yi de çözersiniz....
    Bu da size verilmiş ev ödevi olsun..
    Bu kadar kopya yeter sanırım...
    Sayın uufuk, hakikaten C yerine W yazarak çok saçma iş yapmışım, anladım, ancak W değerini hazır matriks operatörleri veya fonksiyonları ile elde etmek için biraz kafa yordum ama sanki yapılamaz gibi geldi. W nin anlamı şu değil mi; bahsi geçen periyot içerisinde bulunulan fiyat kademelerinin her birinin o kademede oluşan işlem hacmi ile çarpılmasının toplam periyottaki işlem hacmine bölünmesiyle bulunuyor diye biliyorum. Bu durumda MTF açısından W hesabını yazmak için birebir fiyat kademelerindeki işlem hacimlerini bilmek gerekiyor ilk olarak, bu bırakın MTF de hesaplanmasını bulunulan periyotta bile nasıl hesaplanır bulamadım,

yukarıdaki mesajı yazmıştım ama göndermemiştim, biraz daha çalışma yaptım aslında hesaplanır; ust frame içindeki her bir alt frame adedi kadar W yi toplayıp artimetik ortalamasını alacağız diye değerlendirdim, formulu yazmaya çalışayım, matrikste teyit edeyim sonucu paylaşırım, teşekkürler uufuk bey.

Sayın uufuk, hakikaten C yerine W yazarak çok saçma iş yapmışım, anladım, ancak W değerini hazır matriks operatörleri veya fonksiyonları ile elde etmek için biraz kafa yordum ama sanki yapılamaz gibi geldi. W nin anlamı şu değil mi; bahsi geçen periyot içerisinde bulunulan fiyat kademelerinin her birinin o kademede oluşan işlem hacmi ile çarpılmasının toplam periyottaki işlem hacmine bölünmesiyle bulunuyor diye biliyorum. Bu durumda MTF açısından W hesabını yazmak için birebir fiyat kademelerindeki işlem hacimlerini bilmek gerekiyor ilk olarak, bu bırakın MTF de hesaplanmasını bulunulan periyotta bile nasıl hesaplanır bulamadım,

yukarıdaki mesajı yazmıştım ama göndermemiştim, biraz daha çalışma yaptım aslında hesaplanır; ust frame içindeki her bir alt frame adedi kadar W yi toplayıp artimetik ortalamasını alacağız diye değerlendirdim, formulu yazmaya çalışayım, matrikste teyit edeyim sonucu paylaşırım, teşekkürler uufuk bey.

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •