Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, ABD Başkanı Donald Trump’la Paris’te yaptığı görüşmenin detaylarını anlatarak, Washington’ın üç PKK’lı elebaşı için para ödülü koyması konusunda, “Biz bunu, PKK ile PYD’nin ayrı yapılar olduğu iddiasını meşrulaştırmak için ortaya atılmış bir oyun biçiminde telakki ediyoruz. Bu oyuna gelmeyiz†dedi. Trump ile PYD/YPG, FETÖ, Suriye ve Halkbank konularını ele aldıklarını belirten Erdoğan, Fransa dönüşünde uçakta özetle şu açıklamaları yaptı:
ABD BAŞKANI TRUMP’LA GÖRÜŞME
(Trump görüşmenizdeki Halkbank, PYD-YPG konusu) Halkbank konusu ile ilgili olarak telefon görüşmemizden sonra Sayın Trump, 24 saat içinde Hazine Maliye Bakanı’na talimatı verdi ve Bakan da bizim Hazine ve Maliye Bakanımız Berat Bey’i aradı. Bu konunun halliyle ilgili olarak neler yapılabileceği konusunu görüştüler. Fakat daha sonra farklı bir gelişme olunca, bunun üzerine arkadaşlar Sayın Pompeo ile görüşmeyi yaptı. Görüşmeyi Dışişleri Bakanımız Mevlüt Bey yaptı. Pompeo da konuyu takip etti. Washington’dan New York’a kaydırılması söz konusuydu. Ben söyleyince Trump, ‘Ben döner dönmez talimatı vereceğim; Hazine ve Maliye Bakanıma bizzat konunun takibi için talimat vereceğim. Ben bu işin bittiğini zannediyorum. Niye bu kadar uzadı?’ dedi.
http://www.hurriyet.com.tr/gundem/uc...meyiz-41017201

Alıntı yaparak yanıtla
[/IMG]
BURADAKİ PAYLAŞTIĞIM GRAFİK- YORUMLAR YATIRIM TAVSİYESİ OLAMAZ ZARAR EDEBİLİRSİNİZ 

Yer İmleri