Sayfa 89/1000 İlkİlk ... 3979878889909199139189589 ... SonSon
Arama sonucu : 7994 madde; 705 - 712 arası.

Konu: Dolarda Yukselis Kacinilmaz

Alıntı Originally Posted by elma Yazıyı Oku
    FED faiz artışlarına devam ettikçe ve reel faiz verildikçe altın savaş, kaos gibi belirsizlikler hariç değil prim, yavaş yavaş güç kaybeder. Bunun için FED faizlerini ve ABD enflasyonunu ve bu kapsamda enflasyon üzerinde önemli rolü olan pettrol fiyatlarını yakından izlemeye devam.
    O zaman 1970 1980 arasını bir inceleyin bakalım o tarihlerdeki dolar faizleri ile altın korelasyonu nasıl olmuş.Yazdığınız şeyler bence tamamen yanlış bir öngörü.Tarihte dolar ve altının beraber yükseldiği pek çok dönem olmuş. Ana akım medya halk altın almasın diye bilerek altını kötülüyor.Tabi altın düşecek diyen dürüst ekonomistler de var,onları tenzih ederim.Neyse bu yazdığınız şey bir hipotez ,teori değil,her ortamda ve her zamanda doğrudur denemez.

Alıntı Originally Posted by realities Yazıyı Oku
    siz kasım sonu altın 1400 dolar derken ben de oraya gelsin bütün sünnet altınlarım sizin dedim
    şimdi hatırlamıyorum öyle bir muhabet mi vardı diyorsunuz, bütün sene altın hedefi verip tutturamamak ta bir başarı..!!
    Y a sn bıgmaster analizini yapmış,parasını bağlamış,eh dediğiniz gibi öngörüsü tutmamış kısmen,bedelini de para kaybederek ödemiş.Bunla ilgili istihza içeren cümleler kurulması doğru mu sizce.Burası bir forum herkes bilgi paylaşıyor,altın sevenler fikirlerini yazmasın mı yani hocam)))))))

Duhul
    Jun 2018
    İkamet
    RODOSTO
    Gönderi
    1,556
     Alıntı Originally Posted by realities Yazıyı Oku
    siz kasım sonu altın 1400 dolar derken ben de oraya gelsin bütün sünnet altınlarım sizin dedim
    şimdi hatırlamıyorum öyle bir muhabet mi vardı diyorsunuz, bütün sene altın hedefi verip tutturamamak ta bir başarı..!!
    o muhabbet dün burada yine geldi, sanırsam zaman 15 aralık değilmiydi, bakacağız 1 400 hedefine tabii biraz yanılmalar olabilir hiç te tutturulamayabilir,
    25 şubat 2025 adese 1.99

Duhul
    Jun 2018
    İkamet
    RODOSTO
    Gönderi
    1,556
    sonra aralık 15 demişiz kasımsonu deyip duruyorsunuz olaki ocak sonu oldu 1 400 başarısız oldun seni linç mi edelim diyeceksiniz
    25 şubat 2025 adese 1.99

5.  Alıntı Originally Posted by HAKEM Yazıyı Oku
    Y a sn bıgmaster analizini yapmış,parasını bağlamış,eh dediğiniz gibi öngörüsü tutmamış kısmen,bedelini de para kaybederek ödemiş.Bunla ilgili istihza içeren cümleler kurulması doğru mu sizce.Burası bir forum herkes bilgi paylaşıyor,altın sevenler fikirlerini yazmasın mı yani hocam)))))))
    ben de karşılık beklemeden dediğiniz tutsun sünnet altınlarım sizin dedim o kadar da iddialıydım
    ben vob topiğinde insanların karşıdakine verdiğin hedefin de sülalenin de .... dediğini zamanında gördüm..

Alıntı Originally Posted by HAKEM Yazıyı Oku
    O zaman 1970 1980 arasını bir inceleyin bakalım o tarihlerdeki dolar faizleri ile altın korelasyonu nasıl olmuş.Yazdığınız şeyler bence tamamen yanlış bir öngörü.Tarihte dolar ve altının beraber yükseldiği pek çok dönem olmuş. Ana akım medya halk altın almasın diye bilerek altını kötülüyor.Tabi altın düşecek diyen dürüst ekonomistler de var,onları tenzih ederim.Neyse bu yazdığınız şey bir hipotez ,teori değil,her ortamda ve her zamanda doğrudur denemez.
    O tarihlerde altın para standardından çıkıldığını, doların altına konvertibilitesine son verildiğini, dolayısıyla fazla yaratılan doların dünyada çok hızlı bir şekilde değer yitirdiğini, buna bağlı olarak ve ilaveten üretim kısıtlamaları ile petrol fiyatlarının tırmanışa geçtiğini, enflasyon ve enflasyon beklentilerinin aşırı yükseldiğini dikkate almalısınız. Para reel getirisi olursa altını her zaman, istisnai olaylar nedeniyle kısa ve geçici etkiler hariç, baskı altında tutar, hatta reel getirinin büyüklüğüne bağlı olarak aşağılara indirme gücüne sahiptir.

Alıntı Originally Posted by bigmaster Yazıyı Oku
    o muhabbet dün burada yine geldi, sanırsam zaman 15 aralık değilmiydi, bakacağız 1 400 hedefine tabii biraz yanılmalar olabilir hiç te tutturulamayabilir,
    Hocam o tarih için öyle bir şey demişseniz o tarihte hem analizi tutmayan, öngörüleri tutmayan bir forumdaş olarak bir utanç yaşayacaksınız))))))))) E para bağlamışsınız ordan da kayıp var.Sizin ödediğiniz ve ödeyeceğiniz bedeller bunlar.E diyelim altın arttı ons 1400 dolar oldu ,arkadaş da forumda verilen sözlerin yapılan öngörülerin bedelini ödetmeye meraklı bir forumdaş olduğuna göre biz de nerde bizim sünnet altınları diye hesap sormaya hak kazanırız di mi)))))))

Alıntı Originally Posted by elma Yazıyı Oku
    O tarihlerde altın para standardından çıkıldığını, doların altına konvertibilitesine son verildiğini, dolayısıyla fazla yaratılan doların dünyada çok hızlı bir şekilde değer yitirdiğini, buna bağlı olarak ve ilaveten üretim kısıtlamaları ile petrol fiyatlarının tırmanışa geçtiğini, enflasyon ve enflasyon beklentilerinin aşırı yükseldiğini dikkate almalısınız. Para reel getirisi olursa altını her zaman, istisnai olaylar nedeniyle kısa ve geçici etkiler hariç, baskı altında tutar, hatta reel getirinin büyüklüğüne bağlı olarak aşağılara indirme gücüne sahiptir.
    Sizinle olaya bakış açımızdaki farklılık şundan kaynaklanıyor.Ben dünyada tüm parasal yatırım araçlarının yönlendirildiğine ve kaderlerine belli gruplar tarafından karar verildiğine inanıyorum.Şu anda global para babaları altının üstüne oynayacaklar gibime geliyor.Yoksa neticede sarı renkli bir metalden bahsediyoruz ,istersen değeri sıfır olur istersen sonsuz.Eğer bir şeyin çoğu bendeyse fiyatına ben karar veririm.Borsada kağıdın çoğunu elinde tutan patronların durumu gibi düşünün.İsterse çıkarır isterse indirir.Yoksa altın neden değerli olsun ki yenmez içilmez,sanayide kullanımı kısıtlı falan.Ama bugün tv de bir resime 485 milyon fiyat biçildiğini seyrettim.Neden o resim o parayı etsin ki.))))))))) Ama fiyat o işte.Dolar artsa da o azalsa da o.Bilmem derdimi anlatabildim mi.

Sayfa 89/1000 İlkİlk ... 3979878889909199139189589 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •