Sayfa 188/1012 İlkİlk ... 88138178186187188189190198238288688 ... SonSon
Arama sonucu : 8092 madde; 1,497 - 1,504 arası.

Konu: Banka Mevduat Faizleri (ARTI PUAN/tezgah altı faiz oranları)

1.  Alıntı Originally Posted by karamizah Yazıyı Oku
    Enflasyon ile mücadele yıl sonuna kadar. Sonra seçim ekonomisi, teşviklerle canlandırılmaya çalışılacak piyasa kredi talep ettiğinde, mevduat faizleri yükselişe geçecek. Dizginlenmesi gereken doları baskılamak için de faiz silahı kullanılacak. Yani gevşek maliye ve sıkı para politikası hikăyesi faiz lobisinin önünü açar naçizane tahminim.

Yazılarım yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir
    hocam gevşek maliye politikası dolar azdırır

2.  Alıntı Originally Posted by martind Yazıyı Oku
    hocam gevşek maliye politikası dolar azdırır
    Enflasyon ile mücadeledeki amaç enflasyon farkını düşük ödemek. Gevşek maliye politikası kaçınılmaz. Şu anki yaprak kıpırdmayan piyasa ile seçime girmek intihar demek. Canlanma için bunu yapmak zorundalar. Ya bir kriz çıkartılıp ihale başka ülkelere çıkarılacak ya da merkezi devreye sokup faiz ile dolar baskılanacak.

Son düzenleme : karamizah; 17-11-2018 saat: 01:27.
    Yazılarım kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir...

3.  Alıntı Originally Posted by karamizah Yazıyı Oku
    Enflasyon ile mücadeledeki amaç enflasyon farkını düşük ödemek. Gevşek maliye politikası kaçınılmaz. Şu anki yaprak kıpırdmayan piyasa ile seçime girmek intihar demek. Canlanma için bunu yapmak zorundalar. Ya bir kriz çıkartılıp ihale başka ülkelere çıkarılacak ya da merkezi devreye sokup faiz ile dolar baskılanacak.

hocam gevşek maliye politikası ile doları azdırıyorsun işte. Belki gökten dolar yagarsa olabilir.

Benim tahminim..Eylül ayında uygulamya konulan gizli imf programına göre, yabancılar şubat mart gibi dolar muslugunu secim içim biraz acıcak. Sonra tekrar kemer sıkmaya devam 2019 sonuna kadar.

Gizli anlaşmanın böyle olduğunu düşünüyorum.

4.  Alıntı Originally Posted by shangil Yazıyı Oku
    Sure yeah my English is better even though I am Azeri Turk!
    Even though my wealth is really less than what you guys talk about here! However, I want to have your ideas.
    I cannot open bank account in many banks. I have just in ziraat and akbank. I went to akbank to see what can I do to get more even 1 percent. I do not want to change my dollars to lira since I will need it at least after a year Unless I am sure that it will decrease a lot against lira and I can buy in less exchange! Too risky! They said that come next week to see our financial assistant. She talked about fon. I want to know is it better than normal vadeli hesap or they just want to gain themselves!
    The question is are they take care about the customer or just using these methods want to gain more?
    what should I do?

Thanks
    Dear my brother nice too see you here .it is strange that we speak eng instead of turkish [emoji56]
    İ advice you the fons .But you should first test them www.tefas.gov.tr
    There is a huge fons but you must decide which is good or not .as i understand you prefer dolar than you have also chance to find inst. like these .
    From my side i dont believe to money managers in the bank .You have to ask and search the best .
    Good luck brother [emoji112][emoji109]

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

5.  Alıntı Originally Posted by kentuf Yazıyı Oku
    ele verince böyle oluyor heralde kıvırtma modları.
    benim velinimetim sizin gibi agresif görüş yapanlar.
    hadi size eyvallah.
    batan ekonomi haberlerine devam edin.
     Alıntı Originally Posted by kafkaf Yazıyı Oku
    He he. Büyük piyasa görüşlü insan ykbnk zararını elime verdi. Ağlamaklıyım. Bırakma bizi, sen olmazsan, görüşlerin olmazsa ne yaparız biz. Sayende geldik bu noktaya :-)
    valla arkadaşlar kusura bakmayın ama adam haklı. Tekfen de 3 yıl bekleyebilen parasını 5-6 katına çıkardı hala tutuyorsa tabi 100 TL yi 500 TL ye çıkarmak için %25 bileşikten kaç sene beklememiz gerekir sizin hesaba göre. Ayrıca geçen senelerde istemeye istemeye ne var ne yok satıyorum dediğini de hatırlıyorum topikte vardır sanırım.
    Sizlerin de çok değerli bilgi ve deneyimleri olabilir ama bunları Kentuf gibi ustaları yıpratma amaçlı kullanmazsanız daha iyi olacağı düşüncesindeyim

6.  Alıntı Originally Posted by Omega0607 Yazıyı Oku
    Dear my brother nice too see you here .it is strange that we speak eng instead of turkish [emoji56]
    İ advice you the fons .But you should first test them www.tefas.gov.tr
    There is a huge fons but you must decide which is good or not .as i understand you prefer dolar than you have also chance to find inst. like these .
    From my side i dont believe to money managers in the bank .You have to ask and search the best .
    Good luck brother [emoji112][emoji109]

Tesekkurler abicim)))
    Yani kendimmi Fon alış satış yapalım diyorsunuz?
    O bana zor
    Yani banka bu işi yapirsa benim karim duşuk oluyormu?
    Vadelinin karı ondan yüksekmi?

7.  Alıntı Originally Posted by shangil Yazıyı Oku
    Tesekkurler abicim)))
    Yani kendimmi Fon alış satış yapalım diyorsunuz?
    O bana zor
    Yani banka bu işi yapirsa benim karim duşuk oluyormu?
    Vadelinin karı ondan yüksekmi?
    Bence kendin getirisine bakarak yapma derim .Bir kaç bankadan bu işden anlayan insanlardan tavsiye al .
    Getirisi yüksek fonlar genellikle riskli olabilir .Buna özellikle dikkat et.
    Mevduat bu açıdan daha garantili şu dönem için .
    Risk alırım sorun değil diyorsan Öst yani özel sektör tahvil fonları cazip gibi bana göre .
    Altın fonu ,dövize dayalı fonlar uzun vade için iyi olabilir .
    Az risk olsun dersen karma fonlar var ama bence yinede şu anda tl mevduat daha mantıklı en azından dolartl 5 olana kadar .
    Umarım yardımcı olabilmişimdir kardesim ..saygılar

8.  Alıntı Originally Posted by Omega0607 Yazıyı Oku
    Bence kendin getirisine bakarak yapma derim .Bir kaç bankadan bu işden anlayan insanlardan tavsiye al .
    Getirisi yüksek fonlar genellikle riskli olabilir .Buna özellikle dikkat et.
    Mevduat bu açıdan daha garantili şu dönem için .
    Risk alırım sorun değil diyorsan Öst yani özel sektör tahvil fonları cazip gibi bana göre .
    Altın fonu ,dövize dayalı fonlar uzun vade için iyi olabilir .
    Az risk olsun dersen karma fonlar var ama bence yinede şu anda tl mevduat daha mantıklı en azından dolartl 5 olana kadar .
    Umarım yardımcı olabilmişimdir kardesim ..saygılar

Cevabiniz baklava gibi;;)
    Sadece bir sey
    Banka bize riskli oldugun soyluyormu?

Sayfa 188/1012 İlkİlk ... 88138178186187188189190198238288688 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz