Originally Posted by
albatros
Herkesin risk algısı ve yatırım anlayışı farklıdır bana göre hisse yatırımcısı için doğru zamandan ziyade doğru hisse tercihi daha önemlidir yanlış hissede bekliyorsanız istediğiniz kadar doğru zamanda alın hiç kıymeti yok.
Doğru zaman vurgusu yapmamın nedeni zaten doğru hisse ile işlem yaptığımızı düşünmemden kaynaklanıyor, dikkat ederseniz işctr örneğini verdim. Şirketleri olan tek bankadır:-) Benim işlem yaptığım kağıtlar Oyak grubu (ereğli), İş bankası grubu (banka, soda, camlar), koç grubudur (tüpraş, froto). Uzun vade de bu hisseler ne getirmiş?

Originally Posted by
albatros
potansiyeli olan ucuz kalmış hisseyi bulmak hisse fiyatının piyasa ederinin çok altında olduğunu keşfedebilmek sadece bacası bile şu anki fiyatı eder diyebilmek başka bir öngörüdür.Teknik veya Temel analiz bilgisinin haricinde başka bir birikim gerektirir.Birlikte yurt dışına gittik dediği Sn Stockgeneration u da hisse nette çok uzun zamandır takip ederim ve viop taki .çok başarılı trade lerine şahidim. Anlayacağınız twitter da çok var dediğiniz kişilerden önce bu insanlar daha twitter icat edilmemişken bu alemde yazıyordu. Benim nazarımda meyve veren ağaç gibiler isteyen koparır yer istemeyen yemez.
Yemiyorsanız taşlamayın bari bir çok değerli insan bu gibi ithamlardan bıkıp bıraktı yazmayı
Kimsenin gıyabında yazmak istemem ancak size cevap vermek için yazıyorum. Dediğiniz kişileri sadece hisse.net te yazdıkları yazılardan tanırım. Kendilerini takip etmem, söyledikleri, yazdıklarına göre tek işlemim yoktur. Kendi aklım ve bilgimi kullanmayı tercih ederim. Aylık Bist 100 grafiğinde zaten nerelerden riske gireceğiniz, nerelerde karı realize edeceğiniz oldukça açık görülmekte. Başkasının aklına neden ihtiyaç duyayım?
Birisi 3,5 tan tekfen alıp 13-14 tl den satmıştı. Bunu hemen hemen her gün tekfen sayfasında yazıyordu :-) Görmemek ve hafızanızda kalmaması mümkün değil. Meyve veren ağaç tanımınıza katılmıyorum. Yazdıkları yazılara dayanarak bunu savunuyorum.
Hem alçak gönüllü hemde bilgili bir kişi takip etmek istiyorsanız Halk Cafe'de yazan Trendhound 'u tavsiye ederim. Onun yazıları ile savunduğunuz kişinin analizlerini (ve en önemlisi yazım tarzlarını) karşılaştırın, ne demek istediğimi anlarsınız. Ancak kendisi de trader değil UV yatırımcı olduğunu söylemektedir. Hisse net te yazan, günlük işlem hacmi 2 milyon dolara çıkan bir başka kişi var (nick'ini yazmam doğru olmaz). Başarılı Takas analizi yapar. Ağzından bir kere bile "şurdan aldım, şuradan sattım, pehh" tarzında yazısı yoktur. Alçak gönüllülük ayrı bir yetenektir...

Originally Posted by
albatros
Benim nazarımda meyve veren ağaç gibiler isteyen koparır yer istemeyen yemez. Yemiyorsanız taşlamayın bari bir çok değerli insan bu gibi ithamlardan bıkıp bıraktı yazmayı
Tartışmanın başlangıcı, meyve veren kişinin dünyanın en büyük 8nci ekonomisi olan Brezilya ekonomisi hakkında yazdıkları ve daha sonra ukala tarzdaki cevaplarıdır. Kendisi iş için gittiği Breziya'da tüten baca görmemiş ve alışveriş merkezlerinde silahlı 3 güvenlik görevlisi olduğu için brezilya'yı beğenmemiş :-) Sizden ricam Brezilya ekonomisi ve endüstrisi ile ilgili internetten araştırma yapmanız. Başlangıç olarak şunu yazayım, Türkiye'den çok daha önceleri kendi tankını, uçağını, uydusunu ve savaş gemisini üretmiş bir ülkedir. Tarım ve hayvancılık, tekstil, vb. konulara girmiyorum... Daha sonra bu ağacın meyvelerinin yenip yenmeyeceğini düşünün isterseniz :-)
Son olarak; eğer halka açık bir ortamda yazıyorsanız, eleştiri alabileceğinizi unutmamanız ve tanımadığınız kişileri çok da fazla savunmamanız gerektiğini hatırlatmak isterim. Bu ben dahil, herkes için geçerli...
İyi tatiller...
Burada yer alan yorumlar, kişisel görüşlere dayanmaktadır. Bu nedenle, yatırım veya al/sat tavsiyesi olarak değerlendirilmemelidir.
Yer İmleri