Sayfa 58/853 ÝlkÝlk ... 848565758596068108158558 ... SonSon
Arama sonucu : 6821 madde; 457 - 464 arasý.

Konu: Bana kalýrsa.

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Karadenizde yine gaz bulduk. Haber þöyle.

"Batý Karadeniz’de zengin rezerve sahip doðalgaz yataklarý tespit edildi."

Ýþin ilginç yaný, Güneyimiz Irak Ýran petrol kaynýyor. Ýsrail KKTC mýsýr gaz ve petrol bulup duruyorlar, üretmeyede baþladýlar.
    Kuzey batýda Romanya Bulgaristan denizden doðalgaz gaz çýkarýyor.
    Doðumuz Azerbaycan petrol ve doðal gaz çýkarýyor.

Suriye ve Türkiyeye ise kýran girmiþ.

Türkiyenin yahudilerce sömürüldüðünü ve engellendiðini artýk biliyoruz. Deðilmi.?

Ev fiyatýna yahudi arabalarý satýlýyor, tüm dev þirketlerin açýk ve gizli yahudilerin elinde. Bilmiyorsan, 80 yýldýr yahudi lerin elinde olan medyamýzýn þartlandýrmasý sebebi iledir. Yada tüm dünyada müslümanlarý yöneten tarikatlarý satýn alan CIA yüzündendir. Senin tarikatýn, seni yahudi istekleri doðrultusunda þartlandýrmýþtýr.

Neyseki ben varým. Tamam, sakin olun, halledicem.

"Lan sen daha 1 yýlda BIST den enflasyon oranýnda para kazanamadýn." diyen zibidiler çýkacaktýr.

Her neyse, evet maalesef bu zibidilerden kurtulamýyorum. Biz konuya devam edelim.

Vazgeçtim ya.!!! zaten yazmýþtým... sömürgeyiz daa ne yazayým... anlat anlat bitmiyor. Her yer ip ucu dolu. Uç da deðil halat hatta boru... Millet göremiyor, daaa napiim...

anlatmýyorum.

Aslýnda vardýr mutlaka gazda petrolde. Ama ciddi bi araþtýrma yok.
    Sýrf seçim kazanmak için uyduruk biþeyler yap... Bu þekilde sadece para israf edersin...

her neyse... daha önemli haber var.

Bizim galaksinin dibinde baþka galaksi keþfedilmiþ... her an bizim galaksiye girebilir... kapý pencere kilitlemeden çýkmayýn... Aman dikkat.!
    Son düzenleme : alicemal; 18-11-2018 saat: 14:46.
    Yazmamýþsam, pozisyonum aynen devam ediyor demektir.
    @NeAcaipDunya

2. Gençken seyrederdim, tabi gençken hem beyin tam oturmuyor, hemde dünyada nelerin döndüðünü anlamýyorsun. Yanlýþ akýmlara kapýlýp, sürü halinde mööö diye diye ordan oraya koþup birilerine saldýrabiliyorsun. Sürü sahipleri tarafýndan kullanýlýyorsun.

40 yaþýný geçipte, geçim derdin azalmýþsa, birazda nefes alabilir hale gelmiþsen, kafayý kaldýrýp dünyaya bakýyorsun. O zaman sýðýr olduunu anlýyorsun.

Tabi insanlarýn %80 i, ölene kadar sýðýr olduklarýný anlamýyorlar. Sadece %20 si kadarý, oda yaþ kýrký, elliyi geçtikten sonra belki anlayabiliyorlar.
    Yazi yazmak dunyanin en zor islerinden biri, goruslerinizi akici bir dille yaziyorsunuz, tebrikler. Suan forumda tek okudugum baslik sizinki, dolarda yukselis, emlak fiyatlarinda yukselis, dusus ve viop basliklarini okumayi bir muddet biraktim.
    Yazinizin yukaridaki bolumunu alintiladim. Fazlalik yapip, caninizi siktiysam kusuruma bakmayin. Bana gelismekte olan ulkelerin nicin gelismis ulke olamayacaklarinin asil sebebi buymus gibi geldi. Gelismis bati ulkeleri, kendi ulkelerindeki monarsi ve aristokrasiyi muhafaza ederken, gelismekte olan ulkelere esitlik, ozgurluk, demokrasiyi ihrac etmeye devam ediyorlar, yetmedigi noktada da silahli kuvvetleriyle bizzatihi goturuyorlar.

Asagida yargida bir omur gecirmis bir hakimin yazisi var. Sadece Turkiyede degil, tum gelismekte olan ulkelerde tum alanlarda gecerli bir yazi. Tabii sizin tabirinizle bana gore...Gecmisten gunumuze hicbirseyin degismedigini, gelecekte bir iktidar degisikligi oldugunda (forumda bu konuda derin bir umutsuz olmasina ragmen mutlaka olacaktir) yine hicbirseyin degismeyecegini, yine gelismekte olan bir ulke olarak var olacagimizi ozetleyen bir yazi.

Türkiye ’deki yargý sorununun, dünyada olduðu üzere, yargý-siyaset- ekonomi alanlarý arasýndaki iliþkiden çok, taþraya dair bir sosyolojik temele sahip olduðu. Bizce, yargýya hakim olan taþra kültürünü fark etmeden edilen her kelâm anlamsýzdýr. Yargýçlardaki bu kültürel ortaklýk, tüm ideolojik, etnik ve kültürel farklýlýklarýna raðmen, ortak bir refleks üretmelerini saðlýyor. Ýþte bu, ortalama yargýç tipi demek olan “hakim vasatý”dýr.
    Yargýçlar, taþranýn yoksul ailelerinin çalýþkan çocuklarýdýr. Üniversite hayatý adýna tek yaþadýklarý, tuðla gibi kitaplarla geçirilen uykusuz geceler ve benzer çevreden gelen gençlerle kurulan cemaatik iliþkilerdir. Erken yaþta yargýç olurlar. Meslektaþý olan komþularýyla, köhne lojmanlara sýkýþmýþ, dar ve izole bir cemaat olarak yaþarlar.
    Jandarma komutaný, kaymakam, emniyet müdürü ve meslektaþlarýndan ibaret bir çevrede, sahte ve yüzeysel iliþkiler içinde sosyalleþirler. Toplumdan ve hayattan uzaklýðýnýn eksikliðini “devletine” daha sýký sarýlarak giderirler. Zihinlerinde, toplum ve birey deðil, ekmek kapýsý ve sýðýnaðý olan devlet vardýr. Onlar için tek doðru, “devlet” yani o anda devlet bildikleri “iktidar”ýn doðrusudur. Bu nedenle de her ideolojik, etnik, kültürel farklýlýðý ve hatta “ortalama”dan ayrýlýðý tehdit sayarlar. Varlýk ve kariyerleri, merkezin bir parmak þýklatmasýna baðlý olduðundan sýradan bir memur kadar bile sahici bir muhteva üretemezler.
    Kýsaca Türk yargýsý, “taþranýn kültürel ve davranýþ kodlarýna hapsolmuþ, güce tapan, toplum ve birey düþmaný, antientelektüel, ortalamacý, ahlakçý, asosyal bir cemaattir”.

Vasatýn adaleti
    Bu tespitlerden sonra, “taþra sosyolojisi”nin, yargýnýn içine akan reflekslerini daha kolay teþhis etme fýrsatýný yakalamýþ oluruz. Artýk görünen, “ahlakçý, hak ve özgürlük karþýtý ve lûmpen” bir mekanizmadýr zira. Ve de bir yargýlamadan ziyade, bir “refleks”ten söz edilebilir ancak: “Tüm bir toplum kurnaz, fýrsatçý ve düzenbazdýr. Sürekli sorun çýkartýr. Hakký olmayan þeyleri ister. Hemi de ‘devleti’nden!”.
    O halde, vatandaþýn her talebi ivedilikle reddedilmeli ve bir þekilde derdest edilen herkes (ve “çevresi, çevresinin çevresi”) de mutlaka toplumdan ayýklanýp temizlenmelidir. Bu nedenle de normal bir yargý sisteminde “suçluluðu” sabit olanlar yanarken, bizde “masumiyetini” ispatlayamayanlar boylar kodesi. Ýknâ edilmesi gereken kiþi ise, -isabeti sorun deðil- “en hýzlý” biçimde elindeki dosyayý bitirmeye çabalayan ve “kýsa kes/kapa çeneni!” tarzýyla kesip biçen bir yargýçtýr üstelik.
    Tüm bunlarý, tecrübeyle ya da sezgisel olarak biliriz aslýnda. Peki neden, sadistçe davranan fanatik bir yargý sistemini düzeltmek yerine “bizden tarafta” olmasýna çabalarýz sadece? Neden, dürüst ve tarafsýz bir yargý ihtiyacýnýn toplumsal karþýlýðý yok?
    Bence bu durumun iki nedeni var. Birincisi; kadim “güven duygusu” yokluðu. Eþine dostuna bile güvenmeyen bir halk, tarihsel hafýzasýnda þiddetinden baþka bir hatýrasý olmayan devletin atadýðý ve o güce göbekten baðlý, kendini o devletin sopasý sanan yargýçlarýn dürüst ve tarafsýz olabileceðine ihtimal vermiyor? Diðer neden ise daha karanlýk bir yerlerde: “Hakikat ve hakkaniyet”le iliþkimizde. Dürüst bir ahlâk ve adalet duygusu tesis edemedik. Hep, “maðdur ve haklý” olanýn biz olduðumuza inanýyoruz. Ýþimize yarayan ne ise, “gerçek ve doðru” da o oluyor. Dostlarýmýzý “gerçeði” söyleyenden deðil, -her halükârda- “haklý bulandan” seçiyoruz. Ezcümle, bu kadim “güvensizlik” ve ilkel “gerçekle mesafemiz” nedeniyle adil ve tarafsýz bir hakem deðil, “bizden yana” olanýný istiyoruz.

Yargý, yargýca býrakýlamaz
    Görüldüðü gibi, yargý problemi, -salt- mevzuat ve faille sýnýrlý deðil, sosyo-kültürel ve siyasal temelleri olan köklü ve ciddi bir sorundur. Ancak ne yazýk ki yargýya dair, býrakýn demokratik, hak ve özgürlük temelli evrensel bir bilinci, orta halli bir yargý bilincini ne eskide gördük ne de yenisinde görüyoruz. Ýkisinin de buluþma zemini “hakim vasatý”. Yeniler, eskinin açtýðý yoldan, bitmek bilmez bir iþtahla ve koþar adým ilerliyor. Eskisi ise elinden kayýp giden iktidara aðýt yakmaktan vazgeçemedi. Nitekim yeni HSYK da yargýdaki sorunu “birbirinden farklý uygulamalar ve yavaþlýk” olarak tespit etmiþ ve Baþsavcýlarla “tek-tip satýrla, daha hýzlý kesim” (özel yetki usulü “kesip biçme”yi, genel mahkemelere teþmil etme) konulu toplantýlar yapýyorlar. (Baþsavcýlar da hakimlere “teblið” edecek, bekliyoruz.)
    Eskinin simgesi YARSAV ise yeni durumun analizini yapýp yepyeni gündemler belirlemek yerine eski ezberlerinde ýsrar ediyor. Sorunu hâlâ siyaset (yani AKP ) sanýyor. Haliyle çare de, “Bakan ve müsteþarýn gitmesi ve yargýnýn yargýya býrakýlmasý” oluyor.
    YARSAV’ýn, Yargýtay ve eski HSYK “emin ellerde” iken serdettiði bu retoriðin bugünkü gayesini anlamak gerçekten güç. Ýnsanýn sorasý geliyor: -Yeni- HSYK’nýn yarattýðý maðduriyetlerin gerçek faili kim acaba? Hükümet mi (pirüpak olduklarý iddiasýnda deðilim elbette), yoksa yargý bürokrasisi mi? Peki yargýçlarýn asýl çekindikleri ve ciddiye aldýklarý, Adalet Bakaný, hatta Baþbakan mýdýr, yoksa bakanlýk bürokratlýðýndan gelen HSYK üyeleri mi?
    Diðer yandan YARSAV, toplumsal ve siyasal temsilin olmadýðý ve toplumsal denetimden uzak tek tip bir “kurum içi iktidarýn” kaçýnýlmaz olarak oligarþi ve diktatörlük üreteceðini öðrenememiþ olabilir mi? Hele de son bir yýllýk yargýsal pratiklere raðmen? “Siyaset gitsin, bizi bize býrakýn” söyleminin yalnýzca kurumlardaki “kurulu iktidarý” beslediði anlaþýlamadý mý hâlâ? (Ýktidardaki koalisyon çatýrdadýðýnda, yeni HSYK’cýlardan da duyacaðýz bu sözü, buraya yazýyorum.)
    O halde gelin ciddiyetle sorunun adýný koyalým: Türk yargýsýnýn asýl problemi, ilkel bir yargý kültürüne sahip olmasýdýr. Bu yapýyý aynen -hatta eskiye rahmet- sürdüren ise mevcut siyasi aktörler deðil, yargý bürokrasisidir. O nedenle de yapýlacak olan, -sanýldýðýnýn aksine- siyaseti kovup yargýyý yargýçlarýn eline teslim etmek deðil, tüm çeþitliliðiyle siyaseti davet edip yargýyý kurum içi iktidarýn elinden almaktýr.
    Ezcümle, “Demokrat Yargýçlar Hareketi”nin altý yýldýr yaptýðý esas çaðrýlarý güncelliðini koruyor hâlâ: ‘Bütün iktidar halka.. Yargý dahil!
    @erefefik

Hep düþünürüm
    Eger Berlin 40kusur sene bölünük olmayaydý Almanya geliþirmiydi diye
    Belki Berlin ve çevresi arsa bina rantýna yönelirdi insanlar sanayiye para gömmek yerine
    Geliþim dolayýsýyla tamamen tesadüfi olabilirmi
    Yada yenik japonya nýn en buyuk 5 sanayici ailesini savaþta maðlup diye Amerika tasfiye etmese? Nasý Bi geliþim sergilerdiler

Geliþim için izin lazým izin Bi nevi start yeþil ýþýðý
    Yani ya buyukbaþlarýn hatasý pozisyonuna oynuycan yada bekleyemem uzunca diyorsan onlara hata yaptýrtcan artýk nasý yaptýrcaksan
    Yoksa partnership felan hikaye masal
    Bakýnýz 3koy 1al masalý :-)

Yukarýda yazýlý taktik
    Birey þirket ülke vs vb wc Herseye genel geçer kural
    Yoksa en baba elektriði yap otoyu motoyu kimse almaz aldýrmazlar

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Yaw ayva reçelli abimiz.
    Az önce bi haber okudum yýkýldým.

Evlenme programlarýnda meþhur olmuþ bi kýz var. Seyretmediðimden kýz nedir ne deðildir bilmiyorum.

Ancak TV de beyni uçkurunda, aðzýnda küfür kýz kýçý kovalayan, toplumun sýrtýna yük, aptal insanlarýn bile on binlerce hayran yaptýðýný biliyorum.
    TV de görünmesi yetiyor.

Seri katil ol fark etmiyor, yine onbinlerce hayran. Buda insanlarýn tapma eðiliminden kaynaklanýyor ama o konuyu anlatmýþ olmalýyým. Ýnsanlar neden lidere veya ilaha ihtiyaç duyar diye.? Belkide baþka yerde yazdým.

Kendi kýzýna 10yýllarca yýl tecavüz edip, çocuk torun sahibi olan avusturyalý bi sapýk var. kýzý çocukluðunda bodruma kapamýþ.
    O adam hapse atýlýyor. Ýlk yýl 343 tane hayran mektubu geliyor. hemde kadýnlardan. Bu gerçek haber. Tüm gazetelerde çýktý, kaç yýl önceydi hatýrlamýyorum. 343 tane aþýk kadýn mektubu geliyor hemde ilk yýl. Sayý 300 küsürdü eminimde 43 kýsmý hatalý olabilir. Yoksa 243 müydü.?

Her neyse...

Evlilik programý ile ünlenen kýz, instagramda sayfam var iyi para kazanýyorum, maaþa ihtiyacým yok demiþ.

Lan dedim nooluyor. Kýz prof doktorda haberimizmi yok. Hoþ prof.lar sosyal medyada para kazanamýyor anca mesleklerini yaptýklarý kurumda. sosyal medyada kazananlar oyun oynayanlar, cinsellik sergileyen kýz ve erkekler, aþýrý yakýþýklý, güzel yada ünlüler.

Bu kýz ýlýk füzyonumu buldu acaba diye instagrama hemen daldým. Baktým günlük hayattan foto koymuþ. dürtyüzküsürbin takipçisi var. Olcak þey deðil.

twittere üye oldum, hiç yazý yazmadan 22 takipçi vardý oda kafadan twitter verdi sanýrým üzülmeyeyim diye. 2 yazý yazdým takipçi sayým 11 e düþtü. bende kapadým.

dürtyüzküsürbin takipçi ne demek ya...

möööö diyorum ya.!!!

Kýz zerre üretim yapmýyo, ama ülkenin ürettiði paradan pay alýyor. Olcak þey deðil.

Köy örneðimi kaç kiþi hatýrlýyor.? sýfýr.
    Kaç kiþi sonuna kadar okudu.? sýfýr.

Okuyup anlamaya çalýþsaydýnýz, üretmeden kaz*****n parasýnýn bizim cebimizden çýktýðýný anlardýnýz.

Daaalýn gözüm görmesin. "Ya noolmuþ para kazndýysa.?" Onu bana deðil çocuðuna, torununa anlat. Biz böyle ettik, ülkenin bu hale geleceðini bilmiyorduk de. Biz 2000 kuþaðýyýz, süperdik ama ülke moka battý.! Niye bilmiyorum, dýþ mihraklar olmalý.

Ben fetö-trump-hükümet iliþkisini anlamaya çalýþacaktým. bu kýz daðýttý beni... sistem böyle kýzýn suçu yok yanlýþ anlamayýn. Birileri para veriyosa niye almasýn.!!!
    Son düzenleme : alicemal; 18-11-2018 saat: 17:07.
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Moruk, yapamayýz edemeyizcilerin arasýnd gördüm seni...

O konuya kafa yormadýðýmdan, haklýda olabilirsin, haksýzda emin deðilim. Ama düþüncelerini anlýyorum... her bir cümlen çok araþtýrýlmasý gereken cümle.

Sen araþtýr özeti biyerde yazarsýn, burda ben üfürüyom ona göre...

instagrama geçecem...
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Evet bugünki amacým fetö-trump-hükümet-kaþýkçý olayýndaki geliþmelerdi. Borsanýn durumunu direk etkileyecek bir konu eðer gerçekse. Kýsa vadede ülkeyide düzeliyormuþ gibi gösterir, sora ayný tellak, ayný tas.

Fazla biþey bulamadým, ancak hükümet, abd ile anlaþmýþ gibi görünüyor. (belki 2 taraflada anlaþtýlar. diðer tarafla maddi el sýkýþmýþ olabilirler, bilemeyiz. Belki yýl sonu net hata noksandan ipucu yakalarýz.)

Sanýrým suudi katillerle deðilde, abd ile anlaþma yapmýþlar olayý suudi krallara zarar gelmeden kapamak için.

Ýp uçlarý buldum bi kaç tane.

- ABD emrindeki Kürt güçlerinin kontrol ettiði Kerkük petrolleri, yeniden Türkiye üzerinden ihraç edilmeye baþlamýþ. : Bu hat üzerinden yapýlan ihracatta, Türkiye geçiþ parasý alýyor. Ýyi bir doviz geliri. ABD bize neden para kazanma yolu açsýn, norlade düþmanýydýk.

- fetö nün, ABD'deki vakfýnda yöneticilik yapan bir adam, abd tarafýndan cinsel saldýrý teþebbüsü suçundan dýþarý atýlmýþ ve Türkiyeye getiriliyormuþ.: Normalde sýnýr dýþý etmezler ve Türkiyeye de hayatta vermezler.

- trump salý akþamý, kaþýkçý cinayeti ile ilgili tüm detaylarý vereceðini söylemiþ. Kimin emri verdiðinide söyleyebilirmiþ.?: TR den tüm bilgileri aldýðýný gösterir. Emri kimin verdiðini söylerse, bizim hükümet bile bunu açýklamayýp, açýklamayý trumpa býrakmýþsa. Hükümet net söylemeyip emir yukardan verilmiþ olmalý dememiþmiydi. selman denen katile isim vererek yüklemedi. trump ya kendi anlaþmasýnýn olduðu selman ý ifþa eder, yada selman kendi elemaný olduðundan üst düzey bi yetkiliyi suçlu gösterir, fark etmez. Burada önemli olan bizim hükümetin kendi bile açýklamadýðý bilgileri, olayý baðlamasý için trump a vermesi.

Ýpuçlarý yetersiz ama küçükte olsa bir ýþýk veriyor.

hükümet, trump ile anlaþtýysa, USD yi yakýnda 5 TL ve altýnda görebiliriz. Bunu üç beþ kere kaþýkçý olayý baðlamýnda ihtimallerden biri olarak yazmýþtým. O zamanlar ortada ip ucu yoktu ama þimdi ateþlemeye baþladýlar.

Neden 5 TL ve altýna iner. ?

Çünki uzun vadede zaten USD 6 TL yi 7 TL yi geçecekti. Ekonomik durumu gizleyemeyecekleri kadar kötüleþtirdiler.
    Ama USD krizi, bizim ülkenin krizini öne çekti.(bunuda yazmýþtým)

USD yükseliþini öne alarak tetikleyen, ABD idi. bahane olarakta brunsonu kullandý ve sonra hem ABD uþaklarý hemde sorasýnda bizim sürücü millet USD ye hücum etti. Anlaþýldýðý kadarý ile, BAE, suud lar, fetö nün içerdeki þirket ve adamlarý. hepsi USD krizine ateþle gitmiþ.

Þimdi abd ile anlaþma yapýldýysa ve abd artýk dostumuzsa(dost olayýný bilirsiniz. Pzvenk, sattýðý kadýnlardan birini dostu olarak tutar. Hem satar parasýný alýr, hem evde iþlerini yaptýrýr, hemde yatakta düdükler. Burada pzvenk abd oluyor.) USd ye saldýrý bitecektir. akp tekrar yerel seçimlerde baþarýlþý olsun diye destekte gelecektir.

Hali ile USD ninde 5 TL altýna inme olasýlýðý belirecektir.

Bizim sürücü milletde hurraaaa diye, 6 ve 7 TL den aldýklarý USD leri 5 TL den bozduracaktýr. Zaten fazla paralarý aðýrlýk yapýyordu, bu ülkenin anna koyanlara bilinçsiz olarak destek olduklarý için, hem cepleri hafiflemiþ olacak, hemde kafalarý rahatlamýþ olacak. Bi dahaki krize kadar, lan biþeyler oldu ama anlamadýk dicekler...

Tabi suçlu millet deðil, onu cahil býrakanlar. Onlarýda biliyorsunuz...
    Son düzenleme : alicemal; 18-11-2018 saat: 17:19.
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    Ýkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Bu arada Gezi parkýnda hükümetin yaptýðý ben yaptým oldulara kahramanca ve medenice karþý gelen insanlardan bazýlarý örgüt üyeliðinden tutuklanmýþ.
    Amaç bidaha yapacak olursanýz böyle olursunuz hikayesi.

Ülkeyi sömüren, kolay sömürmek içinde bu hale getiren yahudi sermayesini temsil eden gazeteci var.
    Yahudi sermayesi ile hükümet kavgaya tutuþunca, bu gazeteci bozuntusu tutuklandý cezaevine kondu.

kýlýçdaroðlu denen, gandi bozuntusu, sermaye temsilcisi bu adam için, Ankara'dan Ýstanbul'a kadar yürüdü.

Ordu hapse atýldý yürümedi, yargý daðýtýldý bir kýsmý hapse atýldý yürümedi, üniversiteler, belediyeler yaðmalandý yürümedi, gençler hapse atýldý öldürüldü yürümedi, bu gazeteci için taaaa 600 km yürüdü.

Demekki gezi direniþçisi tutuklanan bu kiþiler için dünyayý 15 kere yürüyerek dolanmasý gerekir. Yinede gönlüm affetmez.
    @NeAcaipDunya

Sayfa 58/853 ÝlkÝlk ... 848565758596068108158558 ... SonSon

Yer Ýmleri

Yer Ýmleri

Gönderi Kurallarý

• Yeni konu açamazsýnýz
  • Konulara cevap yazamazsýnýz
  • Yazýlara ek gönderemezsiniz
  • Yazýlarýnýzý deðiþtiremezsiniz
  •