Sayfa 70/692 İlkİlk ... 2060686970717280120170570 ... SonSon
Arama sonucu : 5529 madde; 553 - 560 arası.

Konu: Yurtdışı Borsalarında Hisse Senedi İşlemleri

1.  Alıntı Originally Posted by Dudu Yazıyı Oku
    Hamza bey sizin boyle bir hesabiniz ve isleminiz var mi?
    Ne kestiler sizden?
    Syg,
    yok , genelde future işlemleri yapıyorum... temettü için hisse biriktirmedim. td ameritrade şak diye % 30 keserse sonra bunun iadesi falan uzun iş yazışmalar.... baştan mesut zamanındaki anlaşmayı teyit ettirip hesaba % 20 kesintiyi tanımlatmak lazım ki orda bile şirket ya kanun iptal edildiyse yeni bir şey var mı diye ilerleyen dönemde bilgiyi irs dan alır irs ın dediğinin dışına da çıkamaz... biraz karışık iş gibi geliyor bana ... onun için temettü kesintisi konusunda ilerde muhtemelen olacak olan yazışmaları burada yurtdışı tecrübesi olan bir aracı kurum vasıtası ile yapmak daha mantıklı gibi... ama bu dediğim temettü yatırımındaki fazla kesinti ile ilgili... temettüden önce satarsın hisseyi ertesi gün tekrar portföye koyarsın , o da riskleri olmasına rağmen bir çözüm...
    Sütbıyık Trading Advisory Services LLC - London . Hong-Kong . New York . Tavşanlı

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul
    Gönderi
    3,057
     Alıntı Originally Posted by Dudu Yazıyı Oku
    %30 yerine %20 kesilmesi neden onemli?

Burada beyan ederken %35 vergi dilimine girmeyen dusuk gelirler icin sonradan geri alamayacagimizdan bastan kaynaginda dusuk kesilmesinin gerekliligi nedeni ile.
    %30 kesilirse ve ben burada % 15 vergi diliminde isem bu kesintiyi mahsup edince otomatikman iade cikacak ama ben bu iadeyi kimden talep edecegim?
    Syg,
    Ben nisan-mayıs aylarında Gelir İdaresi Başkanlığını aramıştım bu konuyla ilgili.
    Aracı kurum %30 kesiyor neden %20 kesmiyor diye. GİB %20 kesilmesi gerektiğini söyledi. Bu %20 uygulaması yazılı ama uygulamada yok gibi..
    Daha sonra amerikanvergisi.com sitesini aradım. Onlarda IRS'den (ABD vergi dairesi) alınabileceğini tabi yazışma ve aracı masrafları olacağını belirtti.
    Yurtiçi aracı kurumlardan alınacak belgelerle IRS''ye başvurulursa da oluyormuş.
    Yani %10 iade işi masraflı, evrak işleri/danışmanlık ile çözülecek.
    amerikanvergisi.com/cifte-vergi-anlasmasi/
    amerikanvergisi.com/yatirimci-rehberi/

buda ABD vatandaşlarının ödediği tarifeler. Türkiye cennet
    https://home.kpmg.com/xx/en/home/ins...ncome-tax.html
    Son düzenleme : Trade Shark; 20-11-2018 saat: 13:09.
    “Sermaye piyasası, sabırsız kişiden sabırlı kişiye para aktaran bir araçtır". Warren Buffett
    "Don't be dazzled by the stock market.. It's a giant distraction" John Bogle

3.  Alıntı Originally Posted by Trade Shark Yazıyı Oku
    Ben nisan-mayıs aylarında Gelir İdaresi Başkanlığını aramıştım bu konuyla ilgili.
    Aracı kurum %30 kesiyor neden %20 kesmiyor diye. GİB %20 kesilmesi gerektiğini söyledi. Bu %20 uygulaması yazılı ama uygulamada yok gibi..
    Daha sonra amerikanvergisi.com sitesini aradım. Onlarda IRS'ten alınabileceğini tabi yazışma ve aracı masrafları olacağını belirtti.
    Yurtiçi aracı kurumlardan alınacak belgelerle IRS'e başvurulursa da oluyormuş.
    Yani %10 iade işi masraflı, evrak işleri/danışmanlık ile çözülecek.
    amerikanvergisi.com/cifte-vergi-anlasmasi/
    amerikanvergisi.com/yatirimci-rehberi/

buda ABD vatandaşlarının ödediği tarifeler. Türkiye cennet
    https://home.kpmg.com/xx/en/home/ins...ncome-tax.html
    Türkiye cennet de temettüden alınan vergi konusunda cennet olsa ne olur olmasa ne olur , USA de index yatırımı yapsan bile ( index fund ) usa sürekli büyüdüğü için zenginleşiyorsun... bizde böyle bir şey mümkün mü ? kazancından vergini kesiyor ... bizde üstüne vergi bile verse 10-11 yılda girdiğimiz ödemeler dengesi krizi ile , % 50 fakirleşiyorsun...
    Sütbıyık Trading Advisory Services LLC - London . Hong-Kong . New York . Tavşanlı

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul
    Gönderi
    3,057
     Alıntı Originally Posted by hamza sütbıyık Yazıyı Oku
    Türkiye cennet de temettüden alınan vergi konusunda cennet olsa ne olur olmasa ne olur , USA de index yatırımı yapsan bile ( index fund ) usa sürekli büyüdüğü için zenginleşiyorsun... bizde böyle bir şey mümkün mü ? kazancından vergini kesiyor ... bizde üstüne vergi bile verse 10-11 yılda girdiğimiz ödemeler dengesi krizi ile , % 50 fakirleşiyorsun...
    İşte bu yüzden düzenli, doğrudan cebimize girecek dolar geliri olursa Türkiye'deki risklerden korunuruz.
    Bununda en kolay yolu "dividend income".
    “Sermaye piyasası, sabırsız kişiden sabırlı kişiye para aktaran bir araçtır". Warren Buffett

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul/Montreal
    Gönderi
    36,666
     Alıntı Originally Posted by Trade Shark Yazıyı Oku
    İşte bu yüzden düzenli, doğrudan cebimize girecek dolar geliri olursa Türkiye'deki risklerden korunuruz.
    Bununda en kolay yolu "dividend income".
    https://www.suredividend.com/dividend-aristocrats-list/

Syg,
    Sabir ve zaman: iste benim bahadir askerlerim.. TOLSTOY

6. td ameritrade hesap açılışında beni tatmin edici cevaplar vermedi.
    haklarında çok şikayet var. burdan da yazdım link vererek şikayetleri.
    ben bu şikayetleri onlara sordum. td ameritrade ise 3. şahıs sitelerinde yer alan yorumlarını dikkate almıyoruz şeklinde komik bir cevap verdiler

en çok şikayetler ise , ufak ufak kesintiler. hesaplardan çok sayıda kesintiler yapılmış.
    hesap sahibi vefat ettiğinde bloke konulmuş.hesap bilgilerini kaybettiğinde şifre sıfırlamak istediğinde yine kilitler konulmuş.
    paranın transferinde kesilen komisyonlar.

bunlar başlıca şikayetler.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul/Montreal
    Gönderi
    36,666
     Alıntı Originally Posted by hamza sütbıyık Yazıyı Oku
    https://investor.vanguard.com/etf/profile/VYM

Syg,
    Sabir ve zaman: iste benim bahadir askerlerim.. TOLSTOY

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul
    Gönderi
    3,057
    doğrudan petrole yatırım yapan fon yoktu
    ak portföy emtia fonunu petrol fonuna çevirmiş. Crude Oil'e endeksli.
    Tefas'ta işlem görüyor.

https://www.akportfoy.com.tr/docs/ybf/AES-ybf.pdf
    https://www.akportfoy.com.tr/tr/fund/AES

Sayfa 70/692 İlkİlk ... 2060686970717280120170570 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •