Sayın Thejackalav;
Elyot konusunda uzman değilim ne var ki, eğer makro beklentilerime uygun ise, yapılan Elyot sayımlarına bakmayı severim. 2011 yılından beri, özellikle altın için yapılan sayımları gördükten sonra, Elyot'un analiz aracı olarak değil de, insanları yönlendirme aracı olarak kullanıldığını düşünmeye başladım. Elyot'çular, altın 700 doların altına inecek diyorlardı. Hala bekliyoruz...
...
USDTRY sayımını nasıl yapıyorsunuz? Aşağıdaki sayım, başka Elyot ustalarından ilham alınarak yapıldı. Sayıma katılır mısınız? Düzeltilmesi gereken tarafları var mıdır? Varsa nelerdir?
Bu sayıma göre kırmızı beş dalgası tamamlanmış, ancak, Elyot'ta dalga içinde dalga olduğu için, daha büyük ölçekli siyah dalganın siyah üçü oluyor. Durum buysa, siyah dört başlamış demektir. İki ve dört sayılı düzeltmelerin karakteri birbirine ters oluyor diye biliyorum. Siyah iki, yan-yan gittiği için, siyah dördün keskin bir düzeltme olması beklenir.
Aynı frekansta mıyız?
Şimdi, tesbit aşamasından tahmin (üfürme) aşamasına geçelim. İhracat açısından 5.5 seviyelerinin altına düşmek hoş değil deniyor. 5.5 seviyesinin altına hızlı bir indi-çıktı yapıp, vaktin çoğunu 5.5-7.2 bandında geçirsek, aşağıdaki sayım açısından sıkıntı yaratır mı? Bence yaratmaz.
Sizin iki senelik düzeltme ısrarının altında, ABD usülü beş senelik başkanlık döngüsü varsayımı yatıyor diye düşünüyorum. Teorik olarak, başkanlık süresinin ilk yarısında resesyon, ikinci yarısında parasal genişleme eşliğinde canlanma planlanıyor. Türkiye'de 2023'ten önce erken genel seçim olma ihtimalı var mı? Ne düşünüyorsunuz?

Yer İmleri