Anket Sonuçlarını Gör: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım

Oylayan
344. Bu anket için oy kullanamazsınız
  • Balon 1 yıl içinde patlayacaktır, nakitte fırsat beklenmelidir

102 29.65%
  • dolar bu fiyatlarda iken, yatırım yapmak mantıklı

23 6.69%
  • faizler insin, şimdi almak mantıklı değil

21 6.10%
  • ömür boyu alacak param olmayacak

16 4.65%
  • Kira çarpanlarının uçtuğu ortamlarda ev almak doğru değildir, beklenmelidir.

130 37.79%
  • İstanbul gibi metropollerde gayrimenkül yatırımı her zaman karlı bir iş olacaktır.

52 15.12%
Sayfa 131/1014 İlkİlk ... 3181121129130131132133141181231631 ... SonSon
Arama sonucu : 8108 madde; 1,041 - 1,048 arası.

Konu: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım

Ahmetg Guest
     Alıntı Originally Posted by renkly1i Yazıyı Oku
    Gelecek projeksiyonlarina.gore ulkenin nufusu 90 milyondan sonra inise gececek. Tmm bosanmalar oluyor. Gencler ailesinden ayriliyor vs. Tum bunlara tmm ama zaten.bu ihtiyac kentsel donusume verilen emsal artislariyla fazlasiyla karsilanir diye dusunuyorum. Koyden kente goc edecek insanda kalmamis sonucta. iki yol kaliyor ya yurtdisindan nufus ithal edicez yada kentler arasinda nufus degisimi. Bu konuyu su nedenle yazdim. Adam 1970 te arsa almis. arsa muthis degerlenmis hep bu sekilde degerlenecegini dusunuyor. Bu ulkenin 70 lerdeki nufusu 30-35 milyondur maksimum. Bu senaryonun.tekrar etmesi icin.nufusumuzun 200 milyona falan cikmasi lazim. Ben boyle dusunuyorum.

MX5 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    o projeksiyonlar referandumdan evet cikacagini ve Suriyelilerin ve Afganlarin saysinin artacagini ve onlarinda cok cocuk yapacagini ongormusmu?

Tabiki hayir

Turkiye nin nufusu bu kadar ..aza varken azalmaz ve hep artar. 90 milyona zaten cok yaklastik ve Suriyeliler fare gibi doguruyorlar ve hicbirisi TR yi gordukten sonra Suriyeye donmez. Uzgunum

2. 4000 tl net kira getirisi olan bir dükkanı satmak isteseniz kaç tl fiyat istersiniz?Sorum herkese...

3. 1.200.000

SM-T817 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

4.  Alıntı Originally Posted by memorex Yazıyı Oku
    4000 tl net kira getirisi olan bir dükkanı satmak isteseniz kaç tl fiyat istersiniz?Sorum herkese...
    Normalde 1mTL ama. Türkiyede gelir dağılımı çarpık olduğu için kira/fiyat çarpanı epey yüksek. (Kiracıların geliri düşük, mal sahiplerinin malı elden çıkarmak için bir sıkışıklığı yok). Nispi olarak kiralar düşük satış fiyatları yüksek.O yüzden Türkiye için 1.3mTL 1.5mTL.
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

5. 850.000 tl

aktif eurobond %5.5 - 6

100 / 5,5 = 18 yıl

4 x 12 = 48.000 tl yıllık kira

48 x 18 = 864.000. tl
    Türkiye, kazığın her türlüsünü ayrı ayrı deneyimleyebilmek için mükemmel bir yer. Burada yetişen biri dünyanın başka bir yanında sıkıntı yaşamaz.
    Re-twittlediklerim katıldığım anlamına gelmez!

6. Bugun yarın konut kredi faizleri artacaktır..Bakalım ilk taşı hangi banka atacak?

7. Gelen cevaplar arasında uçurum var ,850k ile 1,5m arası çok açık değil mi?
    Kira çarpanı olarak hangi rakamlar arasını alt sınır-üst sınır olarak hesaplamalıyız sizce?

8.  Alıntı Originally Posted by memorex Yazıyı Oku
    Gelen cevaplar arasında uçurum var ,850k ile 1,5m arası çok açık değil mi?
    Kira çarpanı olarak hangi rakamlar arasını alt sınır-üst sınır olarak hesaplamalıyız sizce?
    Ben 850 K fiyatin en dogru tutar olduguna inaniyorum.

Aslinda arz ve talebin olusturdugu makas'in kestigi nokta gercek fiyattir.

Bu getiriye ve muhtemel riskler dikkate alindiginda beyni olan hic kimse alternatif getirileri hesaba katmadan 1.5 M vermez.

%5.5 Eurobond kazanci varken ben 800 K da vermezdim.

Sayfa 131/1014 İlkİlk ... 3181121129130131132133141181231631 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •