nbono'yu biraz daha aciklayabilirmisiniz, rica etsem ?
nbono'yu biraz daha aciklayabilirmisiniz, rica etsem ?
http://www.aktifbank.com.tr/tr/birey...m/n-kolay-bono
mevduattan kesilen stopaj ilgili vadede % 15 iken bonoda % 10.
yani, 13,50 bono faizinin neti 13,5*0,9 = 12,15 oluyor. bugün 12,15 net mevduat faizi alabilmek için 12,15/0,85 = 14,29 brüt mevduat faizi alman gerek
Tesekkurler Sirinbaba.
Simdi yanlis anlamazsaniz ben bir mukayese yapmak isterim.
Benim elimde 200.000 lot ISYAT var.
En son aldigim net %12.5 tan sonra maaliyetim 0.67 TL.
Ilk maaliyetim 0.80 TL idi, net 25.000 TL. nakit kar payi aldim. ( ISYAT'ta vergi yok.)
Eger oranlarsak, benim bu is'ten bu yil ki kazancim net 16 oldu.
Gelecek sene yine 12.5 kurus verirse, kazancim % 19, sonraki yil, %23 olacak.
Simdi denebilirki ya vermezse ?
Kurum IsBank'in, toplam 160 Milyon hissenin % 33'u banka ve istiraklerinin.
Son 10 seneye bakiyorum, su ana kadar verdigi en az %12.5.
Simdi sorum su.
ISYAT portfoyunde ozel sektor tahvil ve bonolari ve yabanci piyasa tahvil ve bonolari var. Bu yabanci kagitlar Eurobond'lar gibi.
Nbono turu kagitlarla, % 12 enflasyonda anca para degerini korudugumuzu dusunursek, siz Nbono ile ISYAT farkli gorurmusunuz ?
Nbono turu kagitlarla, % 12 enflasyonda anca para degerini korudugumuzu dusunursek, siz Nbono ile ISYAT farkli gorurmusunuz ?[/QUOTE]
Sy HISIM, bu soru temettü kazancıyla yıllık banka faizinin karşılaştırılmasına giriyor, temettü konusunda sy DUDU yardımcı olursa daha anlamlı olur. ISYAT'ın geçmiş yıllar temettü performansı nasıl? Ana sözleşmesinde her yıl kar payı dağıtım taahhüdü nakit olarak dağıtılacak hükmü var mı? varsa bir rakam var mı? yani karın en az şu kadarlık kısmı dağıtılır diye.
şayet var ise, şirketin performansına güveniyorsanız bence verdiğiniz oranlara göre her durumda yıllık kazanacağınız faizden çok daha yüksek bir temettü performansı elde etmiş olursunuz.
Bakin yuzde 15-16-17-18,xx gibi verimli sirket bono/tahvil leri de var, aylik, 3-6-12 aylik odeme yapanlar var ama nitelikli yatirimciya satiliyor, banka bunu bize satabilir ise.. neden ISYAT in da fiyatinin inebilme riskini alalim.
tamam 80 kurus a aldik ama seneye temettu zamani 65 kurus oldu 15 kurus ta kar payi versin, 70 kurus olur
10 kurus buhar.............
yatirim tavsiyesi degil bilgi amacli yazilmistir
ben işyat tuttum 5 sene, %16 lar %20 ler le temettü aldım üst üste, fakat gördümki 1 tl nominalin ya altında ya çok az üstünde aşırı bir iskonto var tahtada, yani verdiği temettüyü aslında bana ödetiyo,değer kaybı çok fazla
bu iskontonun sebebi aktif toplamının kaynağı sermaye piyasası enstrümanları olduğu için portföyün erimesi zarar etmesi halinde diledikleri an tasfiyeye gidebilmeleriymiş, tasfiye halinde her paya ödenecek rakam o haftaki pay başına net aktif değeri neyse oymuş
orada haftalık 1.46 yazıyor bu hafta, elinde 20 bin adet varsa 1.46 liradan nakde çeviriyorlar paran hesabına yatıyor olay bu
benim kağıttan çıkmamın sebebi sermaye değerinin hep yerinde saymasıydı aşırı iskontoydu ve kağıt üzerinde görünen portföyün riskiydi,
yani arsa yok arazi yok üretim yok sadece bilgisayar ekranındaki bir portföy iş kulelerde 2.katta bir odada 3 kişi hallediyor bu işi
işyat da tuttuğun sermaye değerini enflasyon ve mevduat faizi karşısında iyi hesap et, karlı diyorsan senin kararın etkilenmeni istemem, yıllardır işyat tutan çok yatırımcı var onlarla istişare etmen daha doğru olur
“Kalbimizde Tanrı'nın ışığı vardır, onun adı da vicdandır." Lev Nikolayeviç Tolstoy
Yer İmleri