Sayfa 168/1000 İlkİlk ... 68118158166167168169170178218268668 ... SonSon
Arama sonucu : 7994 madde; 1,337 - 1,344 arası.

Konu: Dolarda Yukselis Kacinilmaz

1.  Alıntı Originally Posted by Sugosu82 Yazıyı Oku
    isin ozu ortalama hesap ile hadi kemer sikma vs derken kasada ki para 4 yil ancak mi yeter yani ? 5 yil imf sart yani..
    0 konu biraz farklı olabilir, Mahfi Eğilmezin şu yazısına bir göz atın isterseniz..

Brüt Döviz Rezervi Nedir? Net Döviz Rezervi Nedir?
    Merkez Bankası’nın döviz rezervlerinin tamamı kendisine ait değildir. Bunların bir bölümü bankaların Merkez Bankasında tutmak zorunda olduğu zorunlu karşılıklardan oluşur. Bunları bir çeşit emanet dövizler olarak düşünebiliriz. TCMB’nin son yıllarda rezerv opsiyon mekanizması aracılığıyla TL mevduatlar karşılığında alması gereken zorunlu karşılıklara da dövizle yatırma esnekliği tanımasıyla bu döviz rezervlerindeki emanet tutarda artış olmuştur. Döviz rezervlerinin bir bölümünün emanet olması nedeniyle Merkez Bankası’nın döviz rezervleri toplamı bize brüt döviz rezervlerini gösteriyor. Bundan Merkez Bankası’nda emaneten duran miktarları düştüğümüzde net döviz rezervine ulaşıyoruz (Merkez Bankası jargonunda net döviz rezervi brüt rezervlerden muhabir banka borçları düşülerek hesaplandığı için burada geçen kavrama kullanılabilir döviz rezervi demek daha uygun olabilir.)

http://www.mahfiegilmez.com/2017/04/...ezervleri.html

2.  Alıntı Originally Posted by thejackalav. Yazıyı Oku
    Teknik olarak 5,33 altında daha önce belirttiğim Kasım ayı içi 5,12,/5,17 bandı beklenmeli.
    Aralık ayı hedef 5,12 altı 4,91/4,52 yanılsama fiyatlarında tamamlanma ve dengelenme fiyatlarında yeni oluşumlar...
    5,12 altı ciddi pozisyon değişimleri yaratacaktır.
    Bol kazançlar
    Msj bölumunuz kapali. Yoksunuz epeydir.
    Sagliginiz sihhatiniz yerindedir umarim ???

GT-I9500 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

3.  Alıntı Originally Posted by epikurus Yazıyı Oku
    0 konu biraz farklı olabilir, Mahfi Eğilmezin şu yazısına bir göz atın isterseniz..

Brüt Döviz Rezervi Nedir? Net Döviz Rezervi Nedir?
    Merkez Bankası’nın döviz rezervlerinin tamamı kendisine ait değildir. Bunların bir bölümü bankaların Merkez Bankasında tutmak zorunda olduğu zorunlu karşılıklardan oluşur. Bunları bir çeşit emanet dövizler olarak düşünebiliriz. TCMB’nin son yıllarda rezerv opsiyon mekanizması aracılığıyla TL mevduatlar karşılığında alması gereken zorunlu karşılıklara da dövizle yatırma esnekliği tanımasıyla bu döviz rezervlerindeki emanet tutarda artış olmuştur. Döviz rezervlerinin bir bölümünün emanet olması nedeniyle Merkez Bankası’nın döviz rezervleri toplamı bize brüt döviz rezervlerini gösteriyor. Bundan Merkez Bankası’nda emaneten duran miktarları düştüğümüzde net döviz rezervine ulaşıyoruz (Merkez Bankası jargonunda net döviz rezervi brüt rezervlerden muhabir banka borçları düşülerek hesaplandığı için burada geçen kavrama kullanılabilir döviz rezervi demek daha uygun olabilir.)

http://www.mahfiegilmez.com/2017/04/...ezervleri.html
    Pek bildiğim bir konu olmamasına karşın bu işte bir tuhaflık mı var

son bir kaç yıldır
    brüt döviz rezervi ve altınının dolar karşılığı toplamı 115 milyar dolar cıvarında oluşurken
    net yada kullanılabilir döviz miktarı da 30-32 milyar dolarlar seviyesindeymiş

fakat bu yıl brüt döviz ve altın miktarı 90 milyar dolara düşerken net döviz miktarı neredeyse aynı kalmış (29 milyar dolar)

yani kullanılabilir döviz miktarı neredeyse sabit iken, brüt döviz ve altın miktarında neredeyse %25 lik bir düşüş var
    bu durum bana tuhaf geldi.
    adeta bir illüzyon...

4. VİOP kullanmadığım için tam bilmiyorum ama bugün vade son günü sanırım?
    MB dolar shortlayıp duruyordu, son günlerdeki düşüşün nedeni bu olabilir mi?
    Ne kadar pozisyonu var bilmiyorum ama çok büyük kar yazacaktır, bunun için dolara çakıyor olabilirler mi?
    Eğer böyleyse pazartesi düşüş baskısı biter.

5. Arkadaşlar herkese çağrımdir yastık altı yapın betonculari bankaları kurtarmayı bırakın ne olurlarsa olsunlar yeter kan emdiler zaten bizleri bu halkı düşünen yok sizde onları düşünmeyin derim ben yaklaşık 3 yıldır yastık altında tutuyorum 3 kuruş için faize değmez. Hele tersten kalanlar hiç saniye beklemeyin derim.

6.  Alıntı Originally Posted by cevdet _060 Yazıyı Oku
    Arkadaşlar herkese çağrımdir yastık altı yapın betonculari bankaları kurtarmayı bırakın ne olurlarsa olsunlar yeter kan emdiler zaten bizleri bu halkı düşünen yok sizde onları düşünmeyin derim ben yaklaşık 3 yıldır yastık altında tutuyorum 3 kuruş için faize değmez. Hele tersten kalanlar hiç saniye beklemeyin derim.
    Adam 30 yerinden guvenlikli celik kapiyi 1 dakikada aciyorlsrmis hirsiza odul olarakmi yastik altinda saklayalim,bu cagda...

y.t.degildir..

7. Anadolu Holding 3. Çeyrek Sonuçları Üzerine Düşüncelerim...

https://suphecikimse.blogspot.com/20...-sonuclar.html

YTD

8.  Alıntı Originally Posted by Sercanhan Yazıyı Oku
    2025 2026 gibi imf dolarına geçilince ülkelerin borcunun yüzde 35 40 civarı buhar olucak.. Aslında ben devletin yerinde olsam şubattan sonra 6 liralardan hazine ihalesiyle dolara dayalı borçlanabildiğim kadar borçlanırım..
    ))))))))))))))))

Epeydir bakmamistim basliga...2 ay once actigim baslikta boyle mesajlar yaziyordum ama cok tepki gelmisti. Simdi bu mesajlar normal olmus. Dunku mesajlarda ise galiba ilk kez Fed faiz indirecek denilmis...

Demek ki Usd/TL'de dip olusmustur.

Katiliyorum, borclanin borclanabildiginiz kadar...Uzun vade ama alacaklilara nanik yapacass...alacakli dusunsun abi...
    @erefefik

Sayfa 168/1000 İlkİlk ... 68118158166167168169170178218268668 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •