Sayfa 386/1012 İlkİlk ... 286336376384385386387388396436486886 ... SonSon
Arama sonucu : 8092 madde; 3,081 - 3,088 arası.

Konu: Banka Mevduat Faizleri (ARTI PUAN/tezgah altı faiz oranları)

1. faiz stopajı değil, artık faiz popotacı olur. Burada kıdemli mevduatçılar bile faizin düşeceğini bulmuşken uzun vade yapılmasını yazdılar. Çoğunluk 3 ay üzeri bağladı. Merkez olan biteni görüyor. Şimdi bu kadar parayı bağlamışken neden stopajı düşük tutacaklar ? Herkes hak ettiğini yaşayacak.

Alıntı Originally Posted by dell14 Yazıyı Oku
    bakalım usd p.tesi nasıl tepki verecek ,bu arada doviz stopojlarıda eski yerine donecekmi otomatikman..
    Tabiki döner.

3. Ben şahsen yüksek kurdan dolar aldığım halde , doları bile 2 ay fiziki taşıdım. Daha yeni sisteme soktum. Hırsızlık girişimi nedeniyle kaptırmadan kendimce sağlam bir bankaya faizini önemsemeden koydum.

4. Çok kabaca 2 trilyon TL mevduatın 1 trilyon TL'si TL mevduat bunun çok büyük bir kısmı 3 ay vadeye kadar bağlanıyor.

Bu paranın yıllık 220-230 milyar TL faiz getirisi olsa:

%5 stopaj ile 10-12 milyar TL vergi toplanır.
    %15 stopaj ile 35 milyar TL.

Arada nereden bakılsa yıllık 20-25 milyar TL vergi kaybı oluşuyor. Döviz mevduattaki stopaj artışı düşüldüğünde yine de kemiksiz 20 milyar TL vergi kaybı var.

Az bir meblağ değil. Ancak 180 gün üstü için %3 yerine %5 ve 1 yıl vadelerde %0 yerine %3 stopaj uygulanabilir.
    3 aydan az vadelilerde ise %15 yerine %10 stopaj uygulanabilir

Döviz mevduatlarda ise eski stopaja dönüş olmayabilir.

Bu şekilde kademeli bir geçiş TL mevduatın teşviki ve tasarruf oranlarının arttırılması için daha faydalıdır.

Diğer bir alternatif ise TL mevduatın enflasyondan arındırılmış faiz kazancı üzerinden stopaj uygulamaktır. Bu olursa daha adaletli olur. Zira TL mevduattaki faiz kazancı nominaldir.Stopaj nominal artış üzerinden alındığında reel kazanç üzerinden alınan stopaj çok daha yüksek oranlara ulaşıyor.
    Döviz mevduattaki ana para değer artışı ise stopaj ile vergilendirilmemektedir.
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

5.  Alıntı Originally Posted by Diproyals Yazıyı Oku
    Burası Saçma Sapan İnsanlarin Yazdigi Gereksiz bir Forum Haline geldigine Üzülüyorum.
    Aldiginiz Oranlari Paylaşmak harici Gereksiz fikirlerinizi Paylaşmasaniz Keşke.
    1 Ekimde 300 K mevduati Hsbc bankasindan %29 Oranindan 366 Gün 0 Stopaj Oraniyla Bağlayip Pişman olucagimi Düşündüm Fakat Arkadaşlar Enflasyon Alti faize Kabul eder olmuş
    22 Yaşındayim 40-50 Yaşına Gelipte Hayattan Birşey çıkaramamiş İnsanlara Geçmiş olsun.
    Sonuna kadar katılıyorum.
    Lütfen bir daha bu konuya yazmayın.
    Sizin gibi 1-2 kişi daha var, onlardan da kurtulabilirsek konu kendine gelecek.

MI 5 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku
    Çok kabaca 2 trilyon TL mevduatın 1 trilyon TL'si TL mevduat bunun çok büyük bir kısmı 3 ay vadeye kadar bağlanıyor.

Bu paranın yıllık 220-230 milyar TL faiz getirisi olsa:

%5 stopaj ile 10-12 milyar TL vergi toplanır.
    %15 stopaj ile 35 milyar TL.

Arada nereden bakılsa yıllık 20-25 milyar TL vergi kaybı oluşuyor. Döviz mevduattaki stopaj artışı düşüldüğünde yine de kemiksiz 20 milyar TL vergi kaybı var.

Az bir meblağ değil. Ancak 180 gün üstü için %3 yerine %5 ve 1 yıl vadelerde %0 yerine %3 stopaj uygulanabilir.
    3 aydan az vadelilerde ise %15 yerine %10 stopaj uygulanabilir

Döviz mevduatlarda ise eski stopaja dönüş olmayabilir.

Bu şekilde kademeli bir geçiş TL mevduatın teşviki ve tasarruf oranlarının arttırılması için daha faydalıdır.

Diğer bir alternatif ise TL mevduatın enflasyondan arındırılmış faiz kazancı üzerinden stopaj uygulamaktır. Bu olursa daha adaletli olur. Zira TL mevduattaki faiz kazancı nominaldir.Stopaj nominal artış üzerinden alındığında reel kazanç üzerinden alınan stopaj çok daha yüksek oranlara ulaşıyor.
    Döviz mevduattaki ana para değer artışı ise stopaj ile vergilendirilmemektedir.
    25.24 enflasyon karşılığı (%15stopaj)29.70 almak gerekiyor artık keske enflasyon düşüldükten sonra stopaj alınsa . Negatif getiriin vergisini ödüyoruz.

7. Enflasyon düşük çıkarsa yabancı biste, tahvillere yüklenir. Yerli elinde aldığı dolarla bekler durur. Ayrıca stopaj indirimi yanılmıyorsam 1 eylülden daha sonraki bir gün açıklanmıştı. Yani pazartesi sonraki günlerden birinde 1 aralıktan devam diyebilirler. Sonra hop yerli yine terse

Yazılarım yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir
    Yazılarım kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir...

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    bangkok/köln/antalya
    Gönderi
    234
    acaba ne kadar zam alıcaz.bu sene resmen eridi paralar.
    herşey pahalı daha şimdiden vergilere 23 lü zamlar var.
    3500 maaş
    1500 ekders
    3000 tl faiz geliri desek

8000 tl alıyoruz tamam şükür ama
    bu seferde maaşlara yüzde 10 dan aşağı nasıl zam yaparız düşüncesindeler.

3/1 öğretmenin maaşı 4250 olsun başka bişey istemiyorum.

Sayfa 386/1012 İlkİlk ... 286336376384385386387388396436486886 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •