Sayfa 312/883 İlkİlk ... 212262302310311312313314322362412812 ... SonSon
Arama sonucu : 7062 madde; 2,489 - 2,496 arası.

Konu: VESBE - Vestel Beyaz Eşya

1.  Alıntı Originally Posted by alanzo Yazıyı Oku
    Ya birader sorma , böyle tipler var birde. Hissenin düştüğünemi üzülürsün, yoksa bunlaramı.
    En ayar olduklarım
    - Ben şuradan sattım , düşeceğini biliyodum falan diyenler
    - Birde hiç almayıp satmayıp düşecek düşecek diye konuşanlar
    Tahta yapıcı bir gün şöyle bir direk çekse yeşilinden öyle mutlu olacamki. Bunlarda böyle eli böğründe kalacak ama nerede o günler
    Hala bekliyorum , bi sasirip kirmzii cizgi falan yapsa da .. Ama nerde, ibis tam niyetleniyorum yukari ceviriyor [emoji19][emoji19]. Neyse eldekilerle devam o zaman

iPhone cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

2. Borsa morel işi inanıyorsak hisseye kim ne derse desin morel bozmamak gerekir kolay kolay para kazandirmazlar sabır acıdır meyvesi bal kaymak olur ytdr

SM-G532F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

3. Vesbe de bana göre teknikte 2.senaryo su şekilde olabilir; p.tesi 12.50-12-60 civarlarina kadar bir yükseliş sonra 11.50 civarlarina kadar bir düşüş daha yasatabilirler. 1.senaryo mu daha önce ifade etmiştim umarım 1 olur.
    Sadece teknik ongorudur asla ytd.
    Bilim ve sanat, itibar görmediği toplumları terkeder. ( İbn-i Sina )

4. ya beyler VESBE de teknik meknik bakmayın . Teknik sürüleri kandırdıkları , diledikleri gibi oynattıkları ve isterlerse yok aşağı kırdı satalım stop yapalım deyip malları ellerinden aldıkları bir yöntem..... Teknik umrumda değil. VESBE için ....

TEMEL analize bakın yeterli... Bu 13.80 yaptıklarında doğru düzgün satış bile gelmedi hissede... Elinde senet tutan tüm yatırımcılar biz gibi bilinçli..... Adamların amacı düşük maaliyetle bizdeki pozisyonları toplamak.... hatta bence PATRONUN amacı bu !!!!! çünkü daha önce topladıkları 1 milyon lotu 4-6 günlük süreçte VESTL in resmi hesaplarına aktardılar ..... bana kimse o 4-6 günde 1 milyon lot satıcı geldiğine inandıramaz , o pozisyonlar emin olun aylarca çalışma sonucu toplanmış olan pozisyonlardı.....

Neyse yine söyleyeceğim şudur ki 2018 yılını neredeyse hisse başı 3.3- 3.5 tl karla kapatıcak gibi duruyoruz.... Üstüne kombi - termosifon gibi ilave yatırım planlaması yapılmıştı , muhtemelen sessizce bu da yapılıyor.... Yani kısacası 2019 yılı 4 tl ve üstü hisse başı kar olası ... Fiyat 12 tl lerde sıkışmış kalmış durumda.... Adamların amacı nefret ettirip , bu malları elimizden kelepire almak..... Adamların fiyatı çekmeme nedeni bu !!!! Şu durumda bile yıllık %30 üstü özkaynak karlılığına sahip bu şirketi elimizden NAH Alırlar !!!! 2019 yılında Enflasyon %20 lerin altına gelebilir..... bu durumda , VESBE %30 üstü özkaynak karlılığıyla ve temettü verimiyle altın yumurtlayan tavuk olacak ....

burada 2 sene sabreden mutlu olacak .... kısa vadede hiç birşey beklemiyorum . Çünkü adi köpekler yine uyutma ve bıktırma politikasına devam ediyor.... Borsanın yıllardır yatırımcılara yaşattığıda hep bu .... Bu tür operasyonları yapanlara , milleti aldatan ve kandıranlara hayırlı olmasın , tez zamanda hak ettiklerinide bulsunlar diyelim..... Milletin ufak tefek birikimlerine göz dikmiş KÖPEKLER ordusu ...... hiç bir zaman insanlara para kazandırmayı amaçlamadılar. Borsa adi maniplatorlerin ve patronların milleti tokatladıkları , vergiden kaçırdıkları paraları , yasal yolla akladıkları bir platform onlar için.....

Neyse , ben pozisyonlarımla beklemeye devam ediyorum , ederkende ufak tefek tradeler yapmaya çalışıyorum..... en azından haftalık aylık masrafımız çıkabilsin diye....

---------------------
    yatırım tavsiyesi değildir...

5.  Alıntı Originally Posted by Lonely_Trader Yazıyı Oku
    ya beyler VESBE de teknik meknik bakmayın . Teknik sürüleri kandırdıkları , diledikleri gibi oynattıkları ve isterlerse yok aşağı kırdı satalım stop yapalım deyip malları ellerinden aldıkları bir yöntem..... Teknik umrumda değil. VESBE için ....

TEMEL analize bakın yeterli... Bu 13.80 yaptıklarında doğru düzgün satış bile gelmedi hissede... Elinde senet tutan tüm yatırımcılar biz gibi bilinçli..... Adamların amacı düşük maaliyetle bizdeki pozisyonları toplamak.... hatta bence PATRONUN amacı bu !!!!! çünkü daha önce topladıkları 1 milyon lotu 4-6 günlük süreçte VESTL in resmi hesaplarına aktardılar ..... bana kimse o 4-6 günde 1 milyon lot satıcı geldiğine inandıramaz , o pozisyonlar emin olun aylarca çalışma sonucu toplanmış olan pozisyonlardı.....

Neyse yine söyleyeceğim şudur ki 2018 yılını neredeyse hisse başı 3.3- 3.5 tl karla kapatıcak gibi duruyoruz.... Üstüne kombi - termosifon gibi ilave yatırım planlaması yapılmıştı , muhtemelen sessizce bu da yapılıyor.... Yani kısacası 2019 yılı 4 tl ve üstü hisse başı kar olası ... Fiyat 12 tl lerde sıkışmış kalmış durumda.... Adamların amacı nefret ettirip , bu malları elimizden kelepire almak..... Adamların fiyatı çekmeme nedeni bu !!!! Şu durumda bile yıllık %30 üstü özkaynak karlılığına sahip bu şirketi elimizden NAH Alırlar !!!! 2019 yılında Enflasyon %20 lerin altına gelebilir..... bu durumda , VESBE %30 üstü özkaynak karlılığıyla ve temettü verimiyle altın yumurtlayan tavuk olacak ....

burada 2 sene sabreden mutlu olacak .... kısa vadede hiç birşey beklemiyorum . Çünkü adi köpekler yine uyutma ve bıktırma politikasına devam ediyor.... Borsanın yıllardır yatırımcılara yaşattığıda hep bu .... Bu tür operasyonları yapanlara , milleti aldatan ve kandıranlara hayırlı olmasın , tez zamanda hak ettiklerinide bulsunlar diyelim..... Milletin ufak tefek birikimlerine göz dikmiş KÖPEKLER ordusu ...... hiç bir zaman insanlara para kazandırmayı amaçlamadılar. Borsa adi maniplatorlerin ve patronların milleti tokatladıkları , vergiden kaçırdıkları paraları , yasal yolla akladıkları bir platform onlar için.....

Neyse , ben pozisyonlarımla beklemeye devam ediyorum , ederkende ufak tefek tradeler yapmaya çalışıyorum..... en azından haftalık aylık masrafımız çıkabilsin diye....

---------------------
    Seans kapanislarinda, ozellikle cuma gunleri, Oyak dan alima devam ediyorsunuz anladigim kadari ile Sayin Lonely. Takip ediyorum
    Saygilar.

SM-G950F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

6.  Alıntı Originally Posted by Lonely_Trader Yazıyı Oku
    ya beyler VESBE de teknik meknik bakmayın . Teknik sürüleri kandırdıkları , diledikleri gibi oynattıkları ve isterlerse yok aşağı kırdı satalım stop yapalım deyip malları ellerinden aldıkları bir yöntem..... Teknik umrumda değil. VESBE için ....

---------------------
    [emoji106]

SM-G532F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

7.  Alıntı Originally Posted by Lonely_Trader Yazıyı Oku

---------------------

sn.lonely trader teknik analizle ilgili yazdıklarınızın altına imzamı atarım.bir tür soygun yöntemi olarak kullanılıyor ülkemizde. beni vesbeyle ilgili endişelendiren tek konu kottan çıkma ihtimali.siz bu konuda ne düşünüyorsunuz ? saygılar.

8. Sığ hisselerin tamamında teknik analizin hata marjı o kadar yüksek ki, hiç bakmamak daha karlı genelde.

Mesela bunlar aylık grafiği mezar taşı çıkarmak için endeks yükselirken sebepsiz yere bastılar. Teknik analize bakanlar korksun satsın diye. Hele bir de nakış gibi OBO formasyonu işlediler. Şimdi 12 altında zarar kes yapacak var mı diye bakabilirler. 10a düşecek diye gezinen tipler ancak satar tahminim... Satan kendi bilir tabi, geri 10dan alsa süper de ama verirler mi bilmiyorum bu 50lotun hesabını yapanlar.

Yalnız ben de can sıkıntısından eğlencesine al sat yapıyorum.
    Şunu gördüm ki, bu tahta yapıcı, Elinde milyon lot olan adam 50-100 lotun bile hesabını yapıyor...

Hissenin yürümesi için hepimiz trade yapsın, mesela bakın kaç kere 12-13 arası gidip geliyor. Şöyle herkes 13ten satıp 12den alsa... İşte ky 13te malı verince hisseler anz nin kasada toplanıcak. Elveda 12-13 bantı... Gelsin 13-14...
    Malı kaptıran ky 13, 5 tan geri alınca hoop geri 12-13 bantı...

Bu kottan çıkma olayına baharda Vestel alım yapınca bakmıştım. Sanırım elinde %95 olması lazım, ki artık var. Ancak zorla elimizdekileri alamıyor. Borsadan çıksa da temettülerimiz ödenicek, genel kurul daveti yine gelecek. Varsa yanlışım düzeltin...

Şimdi anz nin bıktırarak elimizden alma senaryosu ne zaman çöker? Şöyle esaslı bir büyük yatırımcı gelir. Ne zaman girer bilmem belki yıllık bilanço çıkar belki çıkmaz bilemem ama kesin bildiğim tüm işler değişir. Bunların gücü küçük yatırımcıya yeter. Bunlar 50bin lotla 100 kademe basarım sanarken tek kalemde milyon lot çizebilir güçte biri girerse o vakit iş değişir.

Kabaca hesap yapsak... varsa yanlış deyin...
    Şimdiden 2.44tl hisse başı kar görünüyor. Son çeyrekte bence işler 3.den daha iyi (ötv olayı, eu-usd kur farkı, güven endeksi... Vb sebeble) ama aynı bile olsa şahsen 3.5 hb kar bekliyorum.
    Yahu 12tl başına 3.5tl ne demek?! Bankadan 6aylık 120bin tl kredi çeksem ingbank 13bin tl faiz ister. Yani bu paraya alacağın 10bin lot ile 35bin tl civarı gelir... 13bin bankanın payı, 22bin kemiksiz kalan.
    Yanlış anlaşılmasın, sadece beyin jimnastiği, tavsiye filan değil. Banka kredisi örneği şundan, paraya para kazandıran banka için bile 6aylık kazancın ne kadar üzerinde görülsün...

İşte büyük yatırımcı bunu görünce tahtayı üçgenler... Anz basmaya çalıştıkca üçgen... milyon lot hiç fiyata el değiştirirse anz sıyırmaz mı.! Hemen işler değişir; plan B. Artık anz fiyatı o kadar artıracak ki
    By artık bu fiyata alınmaz demeli, Anz de sattıkça ohhh malın ederinin fazlası demelidir. Ehh size soruyorum, misal 70-80tl den satsa anz de mutlu olmaz mı? Ancak o noktada büyük yatırımcı asla almaz, belki şu 10tl ciler alıyor olabilir . Artık tüyme zamanı gelmiş geçiyordur. İşte hayali senaryo böyle. Tavsiye filan değil, 10liraya düşmesini bekleyen kesinlikle beklesin. Kesin. Yorumlarım komple hayal ürünü uydurmam. Zaten bu vakitten sonra gurur yapar 10tl den fazla vermez herhalde.

Hee bu arada ben de portföyü komple 13.88 ortalamayla satıp ayrılmıştım ama dün dayanamadım 12.00 ortalamayla geri geldim. ;)

Çok kaptırıp yazmışım, vaktinizi aldık, kusura bakmayın. Selam ve muhabbetle
    Son düzenleme : birtasarimci; 01-12-2018 saat: 21:39. Sebep: İmla
    Tüm yorumlarım hayali, rakamlarım farazi, lafügüzaf, örnek filandır.
    Asla yatırım tavsiyesi değildir, her koyun kendi bacağından asılır.

Sayfa 312/883 İlkİlk ... 212262302310311312313314322362412812 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •