Sayfa 27/216 İlkİlk ... 1725262728293777127 ... SonSon
Arama sonucu : 1727 madde; 209 - 216 arası.

Konu: Pmvr3 - tokı park mavera 3 projesi

1. gayrimenkul sertifikası risk bildirim formunu cuma imzalamıştım, bugün ben de sonunda biraz alabildim bu hisseden.
    Aranıza katıldım,arada yazarım buraya.
    Benim istanbulla ilgim yok, ev edinmek amacım yok, alsat yaparak kar etmek niyetindeyim.
    Bugünkü alış fiyatım 40,4 oldu (kuş kadar hisse aldım denemek amacıyla). Beni endişelendiren tek şey işlem hacmi giderek düşüyor, sığlık pek iyi birşey değil, komik tutarlarla hisse çok hareketlendirilebilir demek, iyice manipülasyona açık hale geliyor.
    Bakalım neler olacak..

2.  Alıntı Originally Posted by pilavli Yazıyı Oku
    gayrimenkul sertifikası risk bildirim formunu cuma imzalamıştım, bugün ben de sonunda biraz alabildim bu hisseden.
    Aranıza katıldım,arada yazarım buraya.
    Benim istanbulla ilgim yok, ev edinmek amacım yok, alsat yaparak kar etmek niyetindeyim.
    Bugünkü alış fiyatım 40,4 oldu (kuş kadar hisse aldım denemek amacıyla). Beni endişelendiren tek şey işlem hacmi giderek düşüyor, sığlık pek iyi birşey değil, komik tutarlarla hisse çok hareketlendirilebilir demek, iyice manipülasyona açık hale geliyor.
    Bakalım neler olacak..
    Hayatım istanbulda geçti proje bitipte kazandırmayan proje görmedim.
    inşaat istanbul da 15 yıldır yükselen trend olarak sürüyor dahada sürer ülkenin durumu buna müsait
    yönetim tarafından destekleniyor anlamında söylüyorum vade uzatmalar 0 faiz kampanyaları...
    Hal böyle olunca da bugünün 400 binlik evi bir kaç yıl sonrasının milyonu oluyor
    Sertifika şekline çevrilmesi küçük yatırımcı için çok ciddi avantaj sağlar faiz üzerinde getiri sahibi olmayı sağlıyor.
    Ben bu projeden ev almayı planlıyorum ama açacakları diğer sertifikalardan da alım yapacağım tabi önce bunu biraz parlatmaları lazım.
    Bunu parlatmadan diğerlerini sunmaya çalışırlarsa ellerinde patlar
    Bundan zarar eden 2500 kişinin piyasaya da konuşma etkisi 100 binleri geçer borsada yatırımcı sayısı az olduğu için yenileri halka arzda başarısız olur. Gayrimenkul sertifikası hüsranla sonuçlanır.
    Ufak yada büyük ama mutlaka bir kar payı bırakması gerekir diye yorumluyorum.
    Fiyatın zararda olması moral bozar bunu farkedip fonları + yönde çalıştırsalar daha başarılı olur.
    Yapsınlar 43-44 Çıkmak isteyenler çıksın rahatlayalım ondan sonra daha sağlıklı düşüş ve yükselişler gelecektir.

3. ne alabiliyoruz ne de verebiliyoruz. bari 3 yıl sonra bakalım bu nasıl iş.

Görünen o ki bu işin borsada likiditesi olmayacak , aynen geçmişte Anap hükümeti zamanında çıkarılan halkalı toplu konut projesinde olduğu gibi fiyatı her ay enflasyon farkı kadar TOKİ belirlesin hiç yoktan iyidir.

5. Zaten böyle bir pay piyasasında sürekli al sat olması mantıklı değil ki.

Spekülatif haber yok bir defa. Adamların vaadi ne? Ev yapcaz. O kadar. Vadesi sonunda eline geçecek olan belli. Açılış fiyatı belli. Evlerin muhtemel fiyatları belli.

Millet 42.5'tan alıp 50'den satmayı mı hayal ediyodu ben bilmiyorum. Onu yapma hayaliniz vardıysa borsa ne güne duruyor?

Daha önce mesajımda belirtmiştim bu payların açılış fiyatları ile evlerin muhtemel fiyatları üzerinden gittim dedim ki evler hazır olsaydı parayı verip evlerden alır mıydınız diye sordum. Çünkü pay almak ev almak ile aynı şey. Ha evin kapısını aldınız, odasını aldınız ben bilmem.

6. Aslinda bu hissenin halka arz fiyati taban olmasi gerekmiyormu?

Hikaye bu ya, adamın biri İstanbul Yeni cami önünde limonata diye su satmış, bir içen bir daha içmemiş ama gel görki adam ömrünün sonuna kadar bu işi yapıp para kazanmış. Bu kıssadan çıkarılacak hisse nedir ? 42.5 Tl dan ortada olmayan konutun sertifikasını ucuz dan ev alın diye satıyorlar ama ne hikmetse satılan sertifikalar 2 hafta içinde 40 Tl li fiyatlardan işlem görüyor. Hmm ! peki bir soru; bu işten sonra diyelim bilmem nerede yapılacak yeni bir projenin sertifikaları pazarlansa alan olur mu? Eee! adam limonata yerine su satmış ama yine satmışsa. !..

8.  Alıntı Originally Posted by umutabi Yazıyı Oku
    Hikaye bu ya, adamın biri İstanbul Yeni cami önünde limonata diye su satmış, bir içen bir daha içmemiş ama gel görki adam ömrünün sonuna kadar bu işi yapıp para kazanmış. Bu kıssadan çıkarılacak hisse nedir ? 42.5 Tl dan ortada olmayan konutun sertifikasını ucuz dan ev alın diye satıyorlar ama ne hikmetse satılan sertifikalar 2 hafta içinde 40 Tl li fiyatlardan işlem görüyor. Hmm ! peki bir soru; bu işten sonra diyelim bilmem nerede yapılacak yeni bir projenin sertifikaları pazarlansa alan olur mu? Eee! adam limonata yerine su satmış ama yine satmışsa. !..
    Fadıl Akgündüz denen adam o suyu senelerce limonata diye sattı ve her defasında da müşteri buldu!! Parkmavera 4,5,6,7... yine müşteri bulurlar.

Nokia 3310 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

Sayfa 27/216 İlkİlk ... 1725262728293777127 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •