Sayın Ersoydelta,

forumdaşım görüşünüzün birinci bölümüne cevap vermiş, benim pek birşey söylememe gerek yok... İkinci bölüm için fikirlerimi sizlerle paylaşmak istiyorum...

Alıntı Originally Posted by ERSOYDELTA Yazıyı Oku
tr de ki tüm gyo larda durum aynı zaten konutta ki balonu bunlar yaratttı 2008den bugüne..

2001 2002 lerde istanbulun göbeğinde 1 adet merkezi konumlu 2+1 konut sadece 20bin liraydı yani o günün parasıyla 13bin dolar..
aynı konut 2013-2014lerde zirve Yaparak 300bin dolar yani 800bin tllere vurdu SATAN sattı.kaçtı çünkü amerikada o paraya..dönümler içinde
villa alıyorsunuz..
sonuç : dolar uçunca aynı konut TRY olarak değer kazanmayacak..ancak yine 13bin dolarlar seviyesine YAKLAŞCAKTIR..

tekrar ediyorum önceki YAZILARIMI baştan okuyun:
http://www.hisse.net/topluluk/showthread.php?t=31025
2001 yılındaki Türkiyeyi bu günkü Türkiye ile karşılaştırmak çok zor bence, artan nüfus, yükselen dolar bazlı kişi başı gayrisafi milli gelir, yükselen ihracat gelirleri, iyi giden turizm rakamları... Ben fikirlerimi oluştururken bu etkenleri de göz önünde bulunduruyorum.

2001 yılı Türkiyenin yaşadığı en büyük krizlerden biriydi, bahsetmiş olduğunuz dairenin 1998 yılındaki fiyatınıda göz önünde bulundurmakta yarar var bence... Ama esas dikkatinizi dolar devalüasyonuna yoğunlaştırmanızı öneriyorum! 2001 yılında ortalama ons altın fiyatı 270 dolar civarı idi, şimdi ise 1246 dolar civarında... Amerikan doları yaklaşık dört buçuk kat devalüe olmuş durumda...

Baz senaryonuzda doları yalın bir şekilde kullandığınızda bu gün için çok düşük rakamlar çıkıyor...

Saygılarımla...