Anket Sonuçlarını Gör: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım

Oylayan
344. Bu anket için oy kullanamazsınız
  • Balon 1 yıl içinde patlayacaktır, nakitte fırsat beklenmelidir

102 29.65%
  • dolar bu fiyatlarda iken, yatırım yapmak mantıklı

23 6.69%
  • faizler insin, şimdi almak mantıklı değil

21 6.10%
  • ömür boyu alacak param olmayacak

16 4.65%
  • Kira çarpanlarının uçtuğu ortamlarda ev almak doğru değildir, beklenmelidir.

130 37.79%
  • İstanbul gibi metropollerde gayrimenkül yatırımı her zaman karlı bir iş olacaktır.

52 15.12%
Sayfa 135/1014 İlkİlk ... 3585125133134135136137145185235635 ... SonSon
Arama sonucu : 8108 madde; 1,073 - 1,080 arası.

Konu: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım

Ahmetg Guest
    Asagida Yeni Sahra duragindaki Dumankaya insaat tan bir ilan var. gecen sene bu fiyatlar 650 nin uzerine cikmisti bir cok ilan 750 binin uzerineydi. Ev ne kadar yuksekteyse o kadar degerliydi cunku manzara var. iyiki gecen sene dolar 2.90 ken almamisim cunku neredeyse aliyordum. Etrafimizda buradan cok ev alip kiraya verenler oldu. Konut kredisi ile alip kiraya veriyorlardi

Simdi dolar 3.70 e dayandi fiyat 600 bine dusmus. vay anasini az kaldi kontripiyede kaliyordum

https://www.sahibinden.com/ilan/emla...21018390/detay

demekki bir kriz ciksa dolar 4 TL ye vursa bu evin fiyati 500 bine dusse alsam 1-2 tane

2.  Alıntı Originally Posted by umutabi Yazıyı Oku
    http://www.muhtesemyyk.com/landing/?...odIawLBw#index

Bakın kaçırmayın adam %45 kar garantili beton satıyor. Dahası var mı yahu daha ne yapsın bu betoncular ?
    üstad, adamda yalan yok.. %45 kar garantisi veriyor ama bi vade vermiyor, yeterince vakit geçtikten sonra elbet %45 kar yazdığı bir dönem gelecektir.. belki 2 yıl, belki 9 yıl, belki 30 yıl

hani klasik felaket tellalları vardır, 7/24 büyük kriz kapıda diye sayıklarlar.. sonra bi ara kriz çıkar, belki 2 yıl, belki 7 yıl sonra, krizi bilen kahin olarak caka satmaya kalkar tellal.. oysa kapitalist döngünün temelinde vardır, genleşme- büzüşme dönemleri, boom&boost cycles.. yeterince beklersen illa ki bir krize rastlayacaksındır, ama 7/24 felaket senaryosu satanlara bir paye getirmez bu- çalışmayan saatin günde iki defa doğru saati göstermesi gibidir

Alıntı Originally Posted by Ahmetg Yazıyı Oku
    Arabin teki 1,5 donumluk arazi almis bodrum yalikavak tan 800 bin TL ye

http://www.milliyet.com.tr/katarli-i...onomi-2435290/

Alirken cok gulmustur heralde, resmen bedavaya almis adam. Dunyanin neresinde bu kadar ucuz arazi var. Yazik gunah ulkeyi uc kurusa satiyorlar

Bati ulkelerinde kapinin kulpunu vermezler adama o fiyata
    izmirden en uygun fiyata arsa nerden bulursun bak bu bilgiyi hiç bir yerde bulamazsın..!!
    Sana kıyaklık yapıyorum..!!
    İzmir'de Yeşilderede Kore çukuru tam sana göre..!!!
    Beleşe satılık arsa burda var..!!
    Kötümser yalnız tüneli görür, iyimser tünelin sonundaki ışığı görür, gerçekçi tünelle birlikte hem ışığı hem de gelecek treni görür.!!!

Dumankaya FETÖDEN içeride, kayyumlar yönetiyor şirketi, tapusu yoksa bu konutlar değil 600 bin 100 bin Tl deseler alınmaz. Aman ha ! DİMYATA pirince giderken evdeki BULGURDAN olayım demeyin.

5.  Alıntı Originally Posted by KaraKemal Yazıyı Oku
    üstad, adamda yalan yok.. %45 kar garantisi veriyor ama bi vade vermiyor, yeterince vakit geçtikten sonra elbet %45 kar yazdığı bir dönem gelecektir.. belki 2 yıl, belki 9 yıl, belki 30 yıl ...
    İlave olarak adam 2 yıl vade verse bile bu iki yıl içinde misal dolar %150, altın %200 artar mevduat faizleri %30 ları görürse %45 kar'in bi anlamı kalır mı?

SM-A710F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

6. Yaşadığın şehir dışında yatırım amaçlı ev almak ne kadar mantıklı sizce. Evi kiraya verilecek ve kredi ile alınacak. Gelirimdem aylık 3500-4000 civarı(1 maaş ) tasaruf ediyorum. Amacım parayı çarçur etmeden biriktirmek.
    Yaşıdığım şehirde düşündüğüm ev 220-230 bin civarı kiraya versem 700-750 getiriyor.
    Buranın nüfusu 200 bin civarı .
    Ben konya kayseri eskişehir gibi daha büyük yerlerden ev alayım kiraya vereyim diye düşünüyorum. 6-7 sene sonra hem kira hem ev değer artışı daha fazla olur diye düşünüyorum.

Halen oturduğum ev var amacım tasarruf yapıp parayı çarcur etmemek.

LG-D802TR cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

Alıntı Originally Posted by atakanözbaki Yazıyı Oku
    Yaşadığın şehir dışında yatırım amaçlı ev almak ne kadar mantıklı sizce. Evi kiraya verilecek ve kredi ile alınacak. Gelirimdem aylık 3500-4000 civarı(1 maaş ) tasaruf ediyorum. Amacım parayı çarçur etmeden biriktirmek.
    Yaşıdığım şehirde düşündüğüm ev 220-230 bin civarı kiraya versem 700-750 getiriyor.
    Ben konya kayseri eskişehir gibi daha büyük yerlerden ev alayım kiraya vereyim diye düşünüyorum. 6-7 sene sonra hem kira hem ev değer artışı daha fazla olur diye düşünüyorum.

Bunu en güzel uygulamasını öğrencilerde yapıyorlar. Çocuk okul kazanınca ev alıp mezun olunca satıyorlar. Onun dışında benim için şehir içindeki kiracılarla uğraşmak bile zorken şehir dışı mantıklı gelmiyor. Ancak diğer açıdan bakarsak istanbul ve ankarada zamanında ev alanlar sadece o evin kirası ile mevcut şehirlerinde on numara bir evi kiralayabiliyorlar.

Sent from my iPhone using hisse.net mobile app
    O egeli ben değilim

8.  Alıntı Originally Posted by atakanözbaki Yazıyı Oku
    Yaşadığın şehir dışında yatırım amaçlı ev almak ne kadar mantıklı sizce. Evi kiraya verilecek ve kredi ile alınacak. Gelirimdem aylık 3500-4000 civarı(1 maaş ) tasaruf ediyorum. Amacım parayı çarçur etmeden biriktirmek.

Ben ev almak için fiyatların biraz daha revize olması gerektiğini düşünüyorum.
    Diğer taraftan ufak bir ipucu internette hangi şehrin nüfusu daha fazla artıyor bunu bulup buna göre şehir seçilebilir...
    Gördüğüm bi haritada misal Sakarya nüfusu son 5 yılda İstanbula kıyasla daha fazla artmış diyordu...

SM-A710F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

Sayfa 135/1014 İlkİlk ... 3585125133134135136137145185235635 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •