powell: Policy doesn't need to be accommodative, can be neutral
Bu laflar çok çok güvercin. Accomodative den bahsetmek , neutral olabileceğini söylemek 2019 yılındaki 2 faiz artışının son faiz artışları olabileceğini gösteriyor.
powell: Policy doesn't need to be accommodative, can be neutral
Bu laflar çok çok güvercin. Accomodative den bahsetmek , neutral olabileceğini söylemek 2019 yılındaki 2 faiz artışının son faiz artışları olabileceğini gösteriyor.
En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
https://twitter.com/r_x_p_u
ABD açısından bakarsak önce bol bol para basıp gelişmekte olan 60 ülkeye ve az gelişmiş ülkelere dağıtılan kredilerin yüksek faizle geri toplanması durumundan ibaret sadece.
Yani gelişmekte olan 60 ülkeden biri olan Türkiye, 450milyar dolar borçlu, bunun %70'i ABD menşeili kreditörlerden alınmış durumda.
450*0,7=329 milyar dolar eder.
Yıllık alacakları faiz şu anda devletten %7,5 özel bankalardan %10 lar civarındayken, fedin artırdığı faizler ve ülkenin CDS'i bu oranın artmasını sağlar.
Şimdi biz ABD'li kreditörlere yıllık 30milyar dolar faiz öderken, gelişmemiş statüdeki ülkelerle birlikte 170 küsur ülkeyi hesaba katarsanız toplanacak faiz rakamının 1 trilyon doları rahatlıkla geçeceğini tahmin edebiliriz.
ABD nin cari açığının 500milyar dolar olması devasa borçlu olmasının karşısında aşırı devasa alacakları karşısında sorun yaratmaz.
Kaptalizmde borçlar kapatılırsa ortada para kalmaz derler. Borçluluk sistemin özelliği.
Dolar borç veren yan gelip yatarken senin kiraz, domates ve turizm hizmeti için köle gibi çalışıp kazanılan dolarların memleketine dönmesi usulü bir kölelik var.
Yukarıda yazdıklarım yatırım tavsiyesi değildir.
En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
https://twitter.com/r_x_p_u
ABD Dow -200
“ Umutsuz durumlar yoktur, umutsuz insanlar vardır. Ben hiçbir zaman umudumu yitirmedim.” Mustafa Kemal Atatürk.
>>> FORUM KURALLARIMIZ <<<
“ Umutsuz durumlar yoktur, umutsuz insanlar vardır. Ben hiçbir zaman umudumu yitirmedim.” Mustafa Kemal Atatürk.
ABD Dow -300
galiba faiz artırımları azalacak 1 veya 2
ama bilanço küçültme miktarı artacak...
+1.5% olan Türkiye Etf -0.70% oldu ..
Yer İmleri