Sayfa 735/1012 İlkİlk ... 235635685725733734735736737745785835 ... SonSon
Arama sonucu : 8092 madde; 5,873 - 5,880 arası.

Konu: Banka Mevduat Faizleri (ARTI PUAN/tezgah altı faiz oranları)

1.  Alıntı Originally Posted by sternee Yazıyı Oku
    sadece faiz yeterli değil bankaların kendi fonlamalarını kendileri yapabilmeleri için merkez herzaman likitide sağlayıcısıdır.
    Likidie açığı sıfırlanırsa ve hatta likidite fazlası oluşursa ki çok kuvvetli bir resesyonda bu mümkün o zaman merkezin elinde tek bir silah kalır: Zorunlu karşılıkları arttırarak bankaların ellerinden fazla likiditeyi alıp , likidite açığı vermelerini sağlamak ve oluşan bu açığı tekrar API ile fonlamak.
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

2.  Alıntı Originally Posted by Pythagoras Yazıyı Oku
    paran azsa bankadan çek , diğer bankaya yatır.

ücretsiz

ytd.

syg,
    10 k herhalde sorun çıkmaz cevabınız için teşekkür ederim

Redmi Note 5 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

3.  Alıntı Originally Posted by arzved Yazıyı Oku
    10 k herhalde sorun çıkmaz cevabınız için teşekkür ederim
    hiç sorun çıkmaz eğer müsaitsen sabah erkenden git şubeye.

9 gibi

çek al yatır.

eğer iki banka şube arası da yakınsa miss.

9:15 de işin bitti.

bi de çay söyle kendine benden fazla kalan boş zamanının tadını çıkar.

syg,

4.  Alıntı Originally Posted by sternee Yazıyı Oku
    ben tam da bu şekilde düşünüyorum yani resesyon yüzünden merkez faiz indirimine gidecek. başka çıkış yolu da yok. şu şartlar altında walker yaptığını kimse yapamaz. ( PEKİ aynı şeyi biz yapsak aynı sonucu alır mıyız ? )tartışılır. kaldi ki üretim ekonomisi için böyle bir şey gerekli olsa bile yapamazlar

kangrene dönmüş bir ülke olur burası. .
    o zaman merkez sizin beklentinizde hiçbir şart altında faiz indirimine gidemeyecek .(zaten gidemeyecek)
    çünkü bu üretim dediğimiz yıllar boyu sürecek bir dönüşüm artık Türkiye için

maalesef istikrar denilen şey TÜRKİYE için aynı döngüden ibaret olacak.

oyunun nasıl oynandığına bakalım.
    AMERİKADA verileri iyi geldiği için faiz arttırımına gitmek isteyen bir fed var ama piyasa buna izin vermiyor.
    yani SONUÇ: Piyasa oyunun kurallarının da belirleyicisi.
    Ben resesyon konusunda farklı düşünüyorum. Merkez bankası zaten kendi yaptığı müdahale (faizlerin rekor seviye olan %24'e çıkartılması) ile resesyonu başlatmadı mı?
    İçine girilen resesyonun yani acı reçetenin bir sonucu olarak istikrar sağlanmadı mı?. Cari fazla ve döviz kurlarındaki istikrar da bunu teyid ediyor.

Eğer resesyonun acısını (ceremesini) çekip yaramızın iyileşmesini beklemeden erken bir hamle ile piyasayı canlandırırsak tüm bu döngü asıl o zaman tekrarlanmayacak mı?. Merkez bankası bence bu yolu seçmez.

Bu kısır döngünün tekrarlanması mı? Yoksa 1.5-2 yıl kuvvetli ve kontrollü bir resesyon ile ekonominin tüm yapısal yaralarının tamir edilmesi mi?
    Bence 2. şık. Zira birinci şıkta zaten dayak tekrar başlamadan önce az bir soluklanma aralığı var, ikinci şıkta ise 2 yıl soluksuz dayak ve sonrasında dayağın şiddetinin yavaş yavaş azalması gibi bir süreç var.

Az bir soluklanıp tekrar tekrar mütemadiyen dayak yemek mi?
    Eşşek sudan gelinceye kadar dayak yiyip dayağın yavaş yavaş azalması mı?

Bence kesinlikle 2. şık.
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin

5. Bloomberg de ışık ökte 2019 tl değerlenecek dolar en fazla 5,5 diyor her hafta karar değiştiriyorlar bunları dinlememek lazım

hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

6.  Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku
    Ben resesyon konusunda farklı düşünüyorum. Merkez bankası zaten kendi yaptığı müdahale (faizlerin rekor seviye olan %24'e çıkartılması) ile resesyonu başlatmadı mı?
    İçine girilen resesyonun yani acı reçetenin bir sonucu olarak istikrar sağlanmadı mı?. Cari fazla ve döviz kurlarındaki istikrar da bunu teyid ediyor.

Eğer resesyonun acısını (ceremesini) çekip yaramızın iyileşmesini beklemeden erken bir hamle ile piyasayı canlandırırsak tüm bu döngü asıl o zaman tekrarlanmayacak mı?. Merkez bankası bence bu yolu seçmez.

Bu kısır döngünün tekrarlanması mı? Yoksa 1.5-2 yıl kuvvetli ve kontrollü bir resesyon ile ekonominin tüm yapısal yaralarının tamir edilmesi mi?
    Bence 2. şık. Zira birinci şıkta zaten dayak tekrar başlamadan önce az bir soluklanma aralığı var, ikinci şıkta ise 2 yıl soluksuz dayak ve sonrasında dayağın şiddetinin yavaş yavaş azalması gibi bir süreç var.

Az bir soluklanıp tekrar tekrar mütemadiyen dayak yemek mi?
    Eşşek sudan gelinceye kadar dayak yiyip dayağın yavaş yavaş azalması mı?

Bence kesinlikle 2. şık.
    merkezin görev tanımı ne ? enflasyon hedeflemesi yapmak .peki resesyon ortamında enflasyon aşağıya düşermi ? düşebilir.
    bu durumda merkez indirime gider. BURAYA KADAR aynı şeyi söylüyoruz. .

benim resesyon tanımımda bunlar olmaz .kaldı ki sizin beklentinizde bu olmamalı. evet dayak yemek hemde eşşek sudan gelinceye kadar. bu %24 faiz ile olmaz . buna rekor faiz artışı denmez. çürükler ayıklanmaz. tasarruflar artmaz. yeni teşfikler verilmeye başlandı. bu mu dayak yemek ? .0,98 ile kamu bankaları zarar yazmakta. yoksa ellerindeki konutlar ile emlakçı olacaklar.

7.  Alıntı Originally Posted by sternee Yazıyı Oku
    merkezin görev tanımı ne ? enflasyon hedeflemesi yapmak .peki resesyon ortamında enflasyon aşağıya düşermi ? düşebilir.
    bu durumda merkez indirime gider. BURAYA KADAR aynı şeyi söylüyoruz. .

benim resesyon tanımımda bunlar olmaz .kaldı ki sizin beklentinizde bu olmamalı. evet dayak yemek hemde eşşek sudan gelinceye kadar. bu %24 faiz ile olmaz . buna rekor faiz artışı denmez. çürükler ayıklanmaz. tasarruflar artmaz. yeni teşfikler verilmeye başlandı. bu mu dayak yemek ? .0,98 ile kamu bankaları zarar yazmakta. yoksa ellerindeki konutlar ile emlakçı olacaklar.
    Ben resesyon ortamında enflasyon düşse dahi merkez bankasının en az 1.5-2 yıl faiz indirmemesinin ve reel faiz vermesinin gerekli olduğunu düşünüyorum. Bu durumda %24 faiz yeterli olabilir. Ayrıca son açıklanan mali teşvikler eski teşvikler gibi kuvvetli değil. Seçimler için geçici bir süre için ve dar kapsamda hazırlandıkları hissediliyor.

Ama bütün bunlara rağmen mali politika seçimler sonrasındaki dönemde her neden olursa olsun politikacıların dengesiz hamleler ile aşırı gevşerse , evet buna merkez bankasının elindeki hiç bir araç hiç bir koşulda çözüm olamaz.

8.  Alıntı Originally Posted by hayatgusel Yazıyı Oku
    Bloomberg de ışık ökte 2019 tl değerlenecek dolar en fazla 5,5 diyor her hafta karar değiştiriyorlar bunları dinlememek lazım

hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

welcome to joyinn us

syg,

Sayfa 735/1012 İlkİlk ... 235635685725733734735736737745785835 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •